Πίστα Μεγαλόπολης: Μνημόνιο για την δημιουργία κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού

Το επόμενο λογικό βήμα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/12/2022

Η πίστα της Μεγαλόπολης έχει ήδη υποδεχθεί αγώνες παγκοσμίου επιπέδου της FIM και χωρίς αμφιβολία είναι μία από της καλύτερες και πιο εντυπωσιακές πίστες Motocross της Ευρώπης, τόσο για τους θεατές, όσο και για τους ίδιους τους αγωνιζόμενους που απολαμβάνουν κάθε μέτρο της διαδρομής της. Έως τώρα η χρήση αυτής της πίστας δεν ήταν εύκολη για το ευρύ κοινό, ούτε καν για τους αγωνιζόμενους, καθώς πέραν της περιόδου που διαρκούσαν οι αθλητικές διοργανώσεις οι πύλες της παρέμεναν ουσιαστικά κλειστές, διότι ο χώρος που βρίσκεται η πίστα είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ ΑΕ. Ωστόσο θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία στη συνέχεια και μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που θα συνυπογραφεί, θα συνεργασθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων.

Τώρα όμως έρχεται έναν νέο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει στόχο την μεταμόρφωση αυτής της πανέμορφης πίστα, από έναν απλό τόπο διεξαγωγής αγώνων Motocross σε έναν πολυχώρο δραστηριοτήτων για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται τόσο οι αγωνιστικές δραστηριότητες, όσο και δραστηριότητες που αφορούν την εκπαίδευση,

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα απαιτείται μια σειρά από ενέργειες του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, ώστε όχι μόνο να εξασφαλιστούν οι πόροι για την αναβάθμιση και στην προσαρμογή του χώρους γύρου από την πίστα, αλλά και την μονιμότητα των απαιτούμενων πόρων ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της. Συγκεκριμένα το Μνημόνιο περιλαμβάνει στις ακόλουθες ενέργειες από την μεριά του Υφηπουργείου Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου:     

 

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αναλαμβάνει:

  • να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης Μελετών και Έργων κατασκευής ή/και ανακαίνισης της πίστας, μέσω της ένταξής τους σε προγράμματα χρηματοδότησης,
  • να εξετάσει την υπογραφή απαιτούμενων προγραμματικών συμβάσεων για την εκπόνηση των Μελετών και τη διενέργεια των παραπάνω Έργων, με την Περιφέρεια ή άλλον αρμόδιο φορέα,
  • να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη πίστα για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων (εθνικών, ευρωπαϊκών, διεθνών) όλων των ηλικιακών κατηγοριών και με την διοργάνωση πλήθους δράσεων για το ευρύ κοινό, σχετικά με την εκμάθηση μηχανοκίνητων αθλημάτων, οδηγικής συμπεριφοράς κλπ.,
  • να συνεργάζεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στηρίζοντας ενεργά τις πρωτοβουλίες της για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή και να συνδράμει στην πρωτοβουλία ανάδειξής της ως αθλητικού προορισμού, υψηλών προδιαγραφών, με διοργανώσεις ποικίλων αθλητικών και εν γένει πολιτιστικών γεγονότων.

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, αναλαμβάνει:

  • τη συντήρηση της έκτασης, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ,
  • να συνεργάζεται με το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την αξιοποίηση της πίστας, εξετάζοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης ή συν-χρηματοδότησης Έργων κατασκευής ή ανακαίνισής της,
  • να συνδράμει την ΓΓΑ στη διεξαγωγή ή διεκδίκηση οποιασδήποτε αθλητικής διοργάνωσης, ιδίως σχετικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Ο 94 φορές νικητής motocross Cairoli ετοιμάζεται για το αγωνιστικό ντεμπούτο του με το Desmo450 MX
motomag Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/6/2024

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross, Antonio Cairoli επιστρέφει στην αγωνιστική σκηνή καθώς θα συμμετέχει με το νέο Ducati Desmo450 MX στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross και συγκεκριμένα στον αγώνα Ponte a Egola.

Η Ducati είχε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό πως ο θρύλος του motocross Cairoli δεν θα έμενε μόνο στα καθήκοντα του δοκιμαστή και πως κάποια στιγμή θα στηνόταν ξανά στην ράμπα της εκκίνησης με το νέο μοντέλο motocross Desmo450 MX. Τελικά αυτό θα συμβεί στις 22 και 23 Ιουνίου καθώς ο Cairoli θα επιστρέψει στους αγώνες motocross έστω και για λίγο, για να λάβει μέρος στον αγώνα Ponte a Egola ο οποίος προσμετρά στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Αναμφίβολα η επιστροφή του Cairoli στην ενεργό δράση είναι σημαντική είδηση καθώς τελευταία φορά που είδαμε τον Ιταλό αναβάτη να αγωνίζεται ήταν το 2022 στο MXΟΝ -MX των Εθνών- που έλαβε χώρα στην Αμερική. Από την άλλη η Ducati με την κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δει σε τι στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη του νέου της μοντέλου καθώς την επόμενη χρονιά το Desmo450 MX θα ριχτεί στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στη μεγάλη κατηγορία.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Λίγες ημέρες έμειναν για να δούμε αν ο Cairoli μπορεί να βρεθεί ξανά να αγωνίζεται για μια θέση στο βάθρο ακολουθώντας τα χνάρια του Alessandro Lupino -έτερος δοκιμαστής και αγωνιζόμενος της Ducati- ο οποίος με το Desmo450 MX έχει καταφέρει να σημειώσει νίκες και βάθρα στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

 

Ετικέτες