Π.Π. ΜΧ 2020 – 3ος Αγώνας, Προσοτσάνη Δράμα: Επαναφορά στη δράση

Δυναμική επιστροφή με θέαμα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/7/2020

Η επιστροφή στη δράση, μετά την δύσκολη περίοδο της καραντίνας, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross, ήταν ένα από τα πιο θετικά μηνύματα των τελευταίων ημερών. Ο καιρός συνέδραμε τα μέγιστα σ' αυτό το νέο ξεκίνημα, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα υγιεινής για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Στο αγωνιστικό σκηνικό, στις περισσότερες κατηγορίες επικράτησαν οι αναβάτες της Yamaha, εκτός από την ΜΧ125 και την MX85, όπου η καρό σημαία πήγε σε αναβάτες της ΚΤΜ.

Η νέα πίστα στην Προσοτσάνη της Δράμας, αποτέλεσε ένα ιδανικό σκηνικό, για την δημιουργία θεαματικών στιγμών και έντονου ανταγωνισμού, ενώ κατά γενική ομολογία, ήταν ιδιαίτερα υψηλά και τα επίπεδα ασφάλειας που παρείχε.

Στην ΜΧ1 ο "συνήθης ύποπτος", Γιάννης Τουρατζίδης, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την κυριαρχία του στην κατηγορία. Με πρωτιές και στα δύο σκέλη έφτασε στην απόλυτη συγκομιδή βαθμών, ενώ ο Μανώλης Κρητικός ήταν συνολικά δεύτερος, ισοβαθμώντας με τον Βούλγαρο Malinov (ο οποίος είχε και την pole position) και πίσω τους βρέθηκε στο τέλος του διημέρου ο Δημήτρης Μπαξεβάνης. Ο Μπαξεβάνης ήταν και ο πρώτος της MX300 – που αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία μέσα στην μεγαλύτερη κατηγορία- διατηρώντας την πρωτιά και στον βαθμολογικό πίνακα, με τους Γιώργο Γρηγοριάδη και Γιώργο Σπυρή (αμφότεροι με ΚΤΜ) να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση στον αγώνα.

#21 Αλέξανδρος Γεωργαντάς – HUSQVARNA FC250

#49 Μάριος Κανάκης – KTM SX 125

Στην ΜΧ2 το άθροισμα των βαθμών έφερε πρώτο τον Ανδρέα Ανδρέου, οδηγώντας αριστοτεχνικά στο δύσκολο και λασπωμένο τερέν, ο οποίος με αυτή τη νίκη παρέμεινε πρώτος και βαθμολογικά. Ο Γεωργαντάς, που είχε κερδίσει στον προκριματικό, αναδείχθηκε δεύτερος (έχοντας κερδίσει στο δεύτερο σκέλος), ενώ τρίτος ήταν ο Ανέστης Ράδος.

Στην MX2T, ο Μάριος Κανάκης επικράτησε του Σάγμαλη , ο οποίος έμεινε για λίγο εκτός βάθρου στην ΜΧ2 οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα 125 κυβικών.

Ο Βασίλης Πακαταρίδης, ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στην κατηγορία OPEN, πετυχαίνοντας και αυτό το απόλυτο με δύο νίκες σε αντίστοιχα σκέλη, προσφέροντας παράλληλα και μπόλικο θέαμα. Ο Ευγένιος Τσομπάνογλου ήρθε δεύτερος με μια συνολική διαφορά 10 βαθμών και τρίτος στην κατάταξη του διημέρου βρέθηκε ο Βαγγέλης Μπαλατσός που ισοβάθμησε με τον Βαγγέλη Μπουρίκα. Αντίστοιχο σκηνικό είχαμε και στην Senior, με έναν αναβάτη της Yamaha, τον Μάρκο Καρασακαλίδη, να παίρνει και τις δύο καρό σημαίες, με τον Νίκο Δρόσο και τον Χρυσόστομο Αναγνώστου να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στις μικρότερες κατηγορίες, παρά τις λιγοστές συμμετοχές, οι νεαροί αναβάτες έδειχναν να το διασκεδάζουν –όπως πρέπει άλλωστε- με τον Σταύρο Βαγγελακάκη να παίρνει δύο νίκες στην ΜΧ85, ακολουθούμενος από τους Δημήτρη Γανωτή και Σωτήρη Θεοδωρίδη, ενώ στην ΜΧ65 ο μικρός Dani Tsankov, ήταν ο πρώτος από τους δύο συμμετέχοντες στην κατηγορία, με τον Λευτέρη Παπαδάκη να τερματίζει δεύτερος.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα στις 18-19 Ιουλίου.

 

Αποτελέσματα 3ου αγώνα - Δράμα

ΑΜΑ Supercross 2026, 4oς Γύρος: Ο Webb κορυφαίος στο Χιούστον ακόμα και χωρίς νίκη [VIDEO]

Στοn πρώτο τριπλό αγώνα της χρονιάς - Τρεις διαφορετικοί νικητές στα 450 και ο Deegan κυρίαρχος στα 250
AMA SMX 2026 Rnd 4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/2/2026

Στον πρώτο αγώνα Triple Crown της σεζόν 2026, το Χιούστον χάρισε έναν απρόβλεπτο και θεαματικό αγώνα Supercross, με τον υπερασπιστή του τίτλου Cooper Webb να επικρατεί χωρίς νίκη χάρη στη σταθερότητά του και τον Haiden Deegan να εξασφαλίζει και τα τρία σκέλη στα 250.

Ο 4ος γύρος του Monster Energy AMA Supercross 2026 και ταυτόχρονα ο πρώτος Triple Crown του πρωταθλήματος ( ένας εκ των τριών τριπλών αγώνων της σεζόν, μαζί με Indianapolis και Cleveland) πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και κλειστό NRG Stadium του Χιούστον.

450SX - Η σταθερότητα ανταμοίβει

1ος Αγώνας

Ο Ken Roczen (Progressive Insurance Cycle Gear Suzuki) έκανε τέλεια εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά, φτάνοντας σε μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη, 1.9s μπροστά από τον Chase Sexton (Monster Energy Kawasaki). Ο Eli Tomac ήταν τρίτος, ο Cooper Webb τέταρτος, ενώ ο Jorge Prado συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Hunter Lawrence έχασε ένα σίγουρο βάθρο με πτώση στα τελευταία λεπτά και τερμάτισε 7ος.

AMA SMX 2026 Rnd 4

2ος Αγώνας

Ο Prado πήρε το holeshot, με Lawrence και τον πρωταθλητή supercross της FIM SX1 Jason Anderson πίσω του. Ο Webb εκκίνησε 4ος, ο Roczen 8ος, ενώ Tomac και Sexton βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Ο Lawrence πέρασε τον Prado στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη, με τον Webb να ανεβαίνει δεύτερος και τον Prado τρίτο. Ο Tomac είχε πτώση ενώ ήταν 6ος και κατέληξε 13ος. Μετά από δύο αγώνες, Webb και Roczen ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή.

AMA SMX 2026 Rnd 4

3ος Αγώνας

Ο Tomac έστριψε πρώτος, μπροστά από Anderson και Lawrence. Ο Webb βρέθηκε 7ος και μάλιστα έκανε λάθος που τον έριξε ακόμα πιο πίσω. Στην κορυφή ο Anderson πέρασε τον Tomac, αλλά ο αναβάτης της KTM αντεπιτέθηκε, ξαναπέρασε και πήρε τη νίκη. Πίσω τους λάθη του Roczen και του Sexton ανακάτεψαν την τράπουλα και ο Webb, με επιθετική αλλά καθαρή οδήγηση, πέρασε τρίτος, θέση που του χάρισε τη συνολική νίκη, παρότι δεν κέρδισε κανέναν από τους αγώνες του πρώτου Triple Crown

AMA SMX 2026 Rnd 4

Συνολικά

Με αποτελέσματα 4-2-3 και μόλις 9 βαθμούς, ο Cooper Webb πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και την 31η της καριέρας του, καθώς και την 6η σε Triple Crown.
Ο Hunter Lawrence ήταν δεύτερος με 7-1-2, μόλις έναν βαθμό πίσω, ενώ ο Roczen τρίτος μετά από ισοβαθμία (1-5-4). Ο Tomac, παρά τη νίκη στο Race 3, έμεινε εκτός βάθρου στην 4η θέση συνολικά.

Στη βαθμολογία, η διαφορά του Tomac μειώθηκε στους μόλις 4 βαθμούς από τον Lawrence, με τον Roczen στους -12 και τον Webb πλέον 5ο στο -17.

AMA SMX 2026 Rnd 4

250SMX West - Ο Deegan ασταμάτητος έκανε το τρία στα τρία

Στην κατηγορία των 250SX, ο Haiden Deegan (Monster Energy Yamaha Star Racing) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

AMA SMX 2026 Rnd 4

Με 1-1-1 ο Deegan πήρε μια εμφατική νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά του στους 19 βαθμούς από τον Anstie και στους 20 από τον ομόσταυλο του, Michael Mosiman. Ο Levi Kitchen πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος με 2-2-3, ενώ ο Cameron McAdoo ήταν τρίτος με 3-3-4.