Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Π.Π. ΜΧ 2020 – 3ος Αγώνας, Προσοτσάνη Δράμα: Επαναφορά στη δράση

Δυναμική επιστροφή με θέαμα

Η επιστροφή στη δράση, μετά την δύσκολη περίοδο της καραντίνας, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross, ήταν ένα από τα πιο θετικά μηνύματα των τελευταίων ημερών. Ο καιρός συνέδραμε τα μέγιστα σ' αυτό το νέο ξεκίνημα, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα υγιεινής για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Στο αγωνιστικό σκηνικό, στις περισσότερες κατηγορίες επικράτησαν οι αναβάτες της Yamaha, εκτός από την ΜΧ125 και την MX85, όπου η καρό σημαία πήγε σε αναβάτες της ΚΤΜ.

Η νέα πίστα στην Προσοτσάνη της Δράμας, αποτέλεσε ένα ιδανικό σκηνικό, για την δημιουργία θεαματικών στιγμών και έντονου ανταγωνισμού, ενώ κατά γενική ομολογία, ήταν ιδιαίτερα υψηλά και τα επίπεδα ασφάλειας που παρείχε.

Στην ΜΧ1 ο "συνήθης ύποπτος", Γιάννης Τουρατζίδης, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την κυριαρχία του στην κατηγορία. Με πρωτιές και στα δύο σκέλη έφτασε στην απόλυτη συγκομιδή βαθμών, ενώ ο Μανώλης Κρητικός ήταν συνολικά δεύτερος, ισοβαθμώντας με τον Βούλγαρο Malinov (ο οποίος είχε και την pole position) και πίσω τους βρέθηκε στο τέλος του διημέρου ο Δημήτρης Μπαξεβάνης. Ο Μπαξεβάνης ήταν και ο πρώτος της MX300 – που αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία μέσα στην μεγαλύτερη κατηγορία- διατηρώντας την πρωτιά και στον βαθμολογικό πίνακα, με τους Γιώργο Γρηγοριάδη και Γιώργο Σπυρή (αμφότεροι με ΚΤΜ) να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση στον αγώνα.

#21 Αλέξανδρος Γεωργαντάς – HUSQVARNA FC250

#49 Μάριος Κανάκης – KTM SX 125

Στην ΜΧ2 το άθροισμα των βαθμών έφερε πρώτο τον Ανδρέα Ανδρέου, οδηγώντας αριστοτεχνικά στο δύσκολο και λασπωμένο τερέν, ο οποίος με αυτή τη νίκη παρέμεινε πρώτος και βαθμολογικά. Ο Γεωργαντάς, που είχε κερδίσει στον προκριματικό, αναδείχθηκε δεύτερος (έχοντας κερδίσει στο δεύτερο σκέλος), ενώ τρίτος ήταν ο Ανέστης Ράδος.

Στην MX2T, ο Μάριος Κανάκης επικράτησε του Σάγμαλη , ο οποίος έμεινε για λίγο εκτός βάθρου στην ΜΧ2 οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα 125 κυβικών.

Ο Βασίλης Πακαταρίδης, ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στην κατηγορία OPEN, πετυχαίνοντας και αυτό το απόλυτο με δύο νίκες σε αντίστοιχα σκέλη, προσφέροντας παράλληλα και μπόλικο θέαμα. Ο Ευγένιος Τσομπάνογλου ήρθε δεύτερος με μια συνολική διαφορά 10 βαθμών και τρίτος στην κατάταξη του διημέρου βρέθηκε ο Βαγγέλης Μπαλατσός που ισοβάθμησε με τον Βαγγέλη Μπουρίκα. Αντίστοιχο σκηνικό είχαμε και στην Senior, με έναν αναβάτη της Yamaha, τον Μάρκο Καρασακαλίδη, να παίρνει και τις δύο καρό σημαίες, με τον Νίκο Δρόσο και τον Χρυσόστομο Αναγνώστου να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στις μικρότερες κατηγορίες, παρά τις λιγοστές συμμετοχές, οι νεαροί αναβάτες έδειχναν να το διασκεδάζουν –όπως πρέπει άλλωστε- με τον Σταύρο Βαγγελακάκη να παίρνει δύο νίκες στην ΜΧ85, ακολουθούμενος από τους Δημήτρη Γανωτή και Σωτήρη Θεοδωρίδη, ενώ στην ΜΧ65 ο μικρός Dani Tsankov, ήταν ο πρώτος από τους δύο συμμετέχοντες στην κατηγορία, με τον Λευτέρη Παπαδάκη να τερματίζει δεύτερος.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα στις 18-19 Ιουλίου.

 

Αποτελέσματα 3ου αγώνα - Δράμα