Π.Π Motocross 2ος Δράμα: Πρωτιά με γυναικείο άρωμα για την KTM

Πολυάριθμη ομάδα σε τροχιά τίτλου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/7/2020

Η παρουσία της αγωνιστικής ομάδας της ΚΤΜ SEE MOTOREX MICHELIN στον δεύτερο γύρο στη Δράμα χαρακτηρίστηκε από τη διπλή νίκη της Δέσποινας Μανδάνη και την παρουσία του κύπριου αναβάτη Μιχάλη Πάμπουκα στην ΜΧ1. Ταυτόχρονα, οι αναβάτες της πολυάριθμης “πορτοκαλί” ομάδας, αποτελούμενη από τον Μανώλη Κρητικό Jr στην MX1, Ανέστη Ράδο στην MX2, Μάριο Κανάκη και Νίκο Κοσιάβελο στην ΜΧ 125 και Σταύρο Βαγγελακάκη στην ΜΧ 85 διεκδίκησε τη νίκη σε κάθε σκέλος. Ακολουθεί το δελτίο τύπου με τις δηλώσεις των αθλητών:  

 

ΕΛΑΜΨΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ KTM SEE MOTOREX MICHELIN MX TEAM ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ



Ο δεύτερος αγώνας στη Δράμα βρήκε σύσσωμη και πανέτοιμη την ομάδα της KTM SEE MOTOREX MICHELIN MX TEAM.

Μαζί με τους πρωταγωνιστές των κατηγοριών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, τη φιλοξενία και την υποστήριξη της επίσημης ομάδας βίωσαν για μια ακόμη φορά όλοι όσοι αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες KTM στο θεσμό. Όλοι μαζί πανηγύρισαν τις νίκες και τα εξαιρετικά πλασαρίσματα στο βάθρο που σημείωσαν οι αναβάτες της KTM SEE MOTOREX MICHELIN MX TEAM το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου.

Προσκεκλημένος της KTM SOUTH EAST EUROPE ήταν ο Κύπριος Πρωταθλητής Μιχάλης Πάμπουκας που αγωνίστηκε στην ΜΧ1 και τερμάτισε στην τέταρτη θέση και στα δύο σκέλη. Πρωτιά για την ΚΤΜ και στην κατηγορία των γυναικών, όπου η Δέσποινα Μανδάνη με KTM 125 SX κατέκτησε την πρώτη θέση με δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη.

#160 Μανώλης Κρητικός Jr. – KTM 450 SX-F
Ο εκπρόσωπος της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού, με πολύτιμο βοηθό το κορυφαίο KTM 450 SX-F, πήρε τη νίκη στο Α΄ σκέλος και τη δεύτερη θέση στο Β΄. Με 180 βαθμούς στο ενεργητικό του αποτελεί έναν από τους δύο αναβάτες που βρίσκονται μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας.

2ος ΜΧ1 (1ος Α΄ Σκέλος – 2ος Β΄ Σκέλος)
“ Στο πρώτο σκέλος παρά την κακή μου εκκίνηση πάλι, εφόσον ήταν καλά βρεγμένη η πίστα ακόμα έκανα μία γρήγορη προσπέραση μετά από 3 στροφές και οδήγησα όλο τον αγώνα μπροστά με διαφορά. Στο δεύτερο, πάλι έκανα κακή εκκίνηση αλλά δεν μπόρεσα να περάσω κατά τη διάρκεια του αγώνα αφού είναι γεγονός ότι η πίστα είχε ξεραθεί τελείως και όχι μόνο δεν έβλεπα, αλλά δεν είχα καν αρκετή πρόσφυση στο έδαφος για να κάνω την προσπέραση, σε μία πίστα που από μόνη της λόγο σχεδίασης δεν έχει σημεία για περάσματα. Έτσι απλά οδήγησα σε ένα μέτριο ρυθμό ακριβώς στη ρόδα του πρωτοπόρου μέχρι τον τερματισμό όπου παραλίγο να πραγματοποιήσω προσπέραση στην τελική ευθεία, τερματίζοντας δίπλα δίπλα. Γενικά, άλλος ένας αγώνας μαζί με το προηγούμενο στη Δράμα που θέλω να ξεχάσω, εφόσον θεωρώ ότι δεν παίρνω το αποτέλεσμα που αξίζω. Αλλά δεν αγχώνομαι. Ούτε δευτερόλεπτο. Να σημειώσω ότι είπα μετά τα Τρίκαλα ότι θα είμαι και πιο γρήγορος και για μεγαλύτερη διάρκεια στον επόμενο κάτι που όντως έκανα και με ικανοποιεί αρκετά για να μη κοιτάζω πίσω στα αρνητικά. Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για τον επόμενο!! Τα λέμε Πύργο.
Να ευχαριστήσω πολύ όλους τους δικούς μου πιστούς ανθρώπους που με στηρίζουν ο,τι και να γίνει και παντού..”

#97 Ανέστης Ράδος - ΚΤΜ 250 SX-F
Την πρώτη του νίκη στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία ΜΧ2 κατέκτησε ο αναβάτης της KTM SEE MOTOREX MICHELIN MX TEAM. Ο Ανέστης με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στα σκέλη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Ο Θεσσαλονικιός αναβάτης ταυτόχρονα έθεσε ισχυρή υποψηφιότητα για τον τίτλο της κατηγορίας, αφού βρίσκεται 27 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, με τρεις αγώνες να απομένουν.

1ος ΜΧ2 (2ος Α΄Σκέλος – 1ος Β΄Σκέλος)
“Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθείς στην πρώτη τριάδα σε κάθε αγώνα. Τελικά πέτυχα το καλύτερο για εμένα και την ομάδα μου με τη μοτοσυκλέτα μου να αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η καλύτερη. Οι καλές εκκινήσεις που είχα στον αγώνα μου έδωσαν την ευκαιρία να παλέψω για μια από τις πρώτες θέσεις. Μετά από πολλές μάχες, είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την πρώτη μου νίκη στην κατηγορία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με υποστηρίζουν τόσο υλικά, όσο και ηθικά προκειμένου να κατακτήσω τους στόχους μου”.

#49 Μάριος Κανάκης – KTM SX 125
Τριπλός θρίαμβος για έναν από τους καλύτερους αναβάτες του Πρωταθλήματος. Ο Μάριος πήρε δύο πρώτες θέσεις σε ισάριθμα σκέλη και τη νίκη στην ΜΧ 125. Ταυτόχρονα κατέκτησε την τρίτη θέση στην κύρια κατηγορία MX2, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη θέση στο Β΄σκέλος. Ο αναβάτης της KTM SEE MOTOREX MICHELIN MX TEAM έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, αφού βρίσκεται 13 μόλις βαθμούς πίσω από την κορυφή της MX 125.



1ος ΜΧ 125 (1ος Α΄Σκέλος – 1ος Β΄Σκέλος)
“Είμαι πολύ χαρούμενος με τα αποτελέσματα. Η άψογη συνεργασία που έχω με την ομάδα και η KTM 125 SX με έφεραν στην πρώτη θέση της MX 125 και την τρίτη της MX2. Συνεχίζω δυνατά και θα δώσω το 100% και στον επόμενο αγώνα στον Πύργο στις αρχές Σεπτεμβρίου”.

#96 Νίκος Κοσιάβελος – ΚΤΜ 125 SX
Ο Νίκος δεν πτοείται από τα απρόοπτα που συμβαίνουν στους αγώνες. Είναι μαχητής και αυτό αποδεικνύεται από τις θέσεις που καταλαμβάνει. Στη Δράμα ήταν τρίτος, αλλά έδειξε πως η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη για αυτόν, αφού διαθέτει πολλές δυνατότητες και υποστηρίζεται από την πιο οργανωμένη ομάδα του Πρωταθλήματος που προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο τη μοτοσυκλέτα του.



3ος ΜΧ 125 (3ος - Α΄Σκέλος – 3ος Β΄Σκέλος)
“Η ομάδα μου προετοίμασε άψογα τη μοτοσυκλέτα και κατάφερα να πάρω δυο τρίτες θέσεις στην κατηγορία μου. Σε κάθε αγώνα βελτιώνομαι όλο και περισσότερο και προσαρμόζομαι στην καινούργια κατηγορία. Θα είμαι ακόμα ποιο ανταγωνιστικός στον επόμενο αγώνα στον Πύργο”.

#199 Σταύρος Βαγγελακάκης – KTM 85 SX
Ο Σταύρος είναι ο μελλοντικός πρωταγωνιστής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross και φροντίζει να ξεχωρίζει σε κάθε αγώνα. Συγκέντρωσε 47 βαθμούς, κάτι που του επέτρεψε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της MX85.

2ος ΜΧ85 (1ος Α’ Σκέλος – 2ος Β΄Σκέλος)
"Παρά τις ατυχίες στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά που με κράτησαν λίγο πίσω, τα κατέφερα στα δύο αγωνιστικά σκέλη. Δίνοντας ωραίες μάχες με τους συναθλητές μου πήρα μια πρώτη και μια δεύτερη θέση. Η προετοιμασία αρχίζει άμεσα για τον κρίσιμο αγώνα στις αρχές Σεπτεμβρίου".

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την KTM SEE MOTOREX MICHELIN MX TEAM στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου για τον 5ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2020, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά εφτά αγώνες.


 

MXGP: Jeffrey Herlings και Sacha Coenen κυριάρχησαν στη Σουηδία

Αδιαμφισβήτητος Herlings στην MXGP - Επιστροφή Coenen στις νίκες στην MX2 στην Uddevalla
MXGP Sweden
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/8/2026

Ο Jeffrey Herlings ήταν ασταμάτητος στο MXGP της Σουηδίας, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη και το Grand Prix, ενώ ο Sacha Coenen έκανε το ίδιο στην MX2, μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Guillem Farres.

Περισσότεροι από 28.000 θεατές βρέθηκαν στην πίστα μήκους 1645 μέτρων Glimminge Motorstadion της Uddevalla για τον 15ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross MXGP. Οι ηλιόλουστες συνθήκες και η θερμοκρασία που πλησίασε τους 23 βαθμούς Κελσίου διαμόρφωσαν μια σκληρή και ξερή πίστα που δυσκόλεψε τους αναβάτες, με την πρόσφυση να αποτελεί βασικό παράγοντα σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου.

MXGP Sweden

Στο MXGP, ο Jeffrey Herlings ήταν για ακόμη μία φορά σε δική του κατηγορία. Ο αναβάτης της Honda HRC Petronas κέρδισε και τα δύο σκέλη, έχοντας προηγουμένως επικρατήσει και στα προκριματικά, σημειώνοντας την 11η συνεχόμενη νίκη του σε αγώνα. Παράλληλα, πήρε για πρώτη φορά τις νίκες και στα δύο σκέλη του MXGP στο Uddevalla.

Ο Romain Febvre ολοκλήρωσε το Grand Prix στη δεύτερη θέση, ενώ ο Tom Vialle ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

MXGP: απόλυτος ο Herlings

Στο πρώτο σκέλος ο Andrea Adamo έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση, όμως οι Honda των Herlings και Vialle πέρασαν γρήγορα μπροστά. Ο Pauls Jonass ανέβηκε στη δεύτερη θέση και κράτησε πίσω του τον Vialle για μεγάλο μέρος του αγώνα, ενώ ο Febvre χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τους δύο τελευταίους γύρους για να περάσει τον Adamo.

MXGP Sweden

Ο Herlings, πάντως, είχε ήδη ξεφύγει από τους διώκτες του. Στον τελευταίο γύρο σημείωσε χρόνο 1:49.587, περίπου δύο δευτερόλεπτα ταχύτερο από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη στον αγώνα, ολοκληρώνοντας τη νίκη του με διαφορά 21,392 δευτερολέπτων από τον Jonass.

Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings χρειάστηκε μόλις λίγες στροφές για να περάσει πρώτα τον Tim Gajser και στη συνέχεια τον Febvre. Από εκεί και πέρα δημιούργησε διαφορά και έφτασε στη δεύτερη νίκη του, με τον Febvre δεύτερο και τον Gajser τρίτο.

MXGP Sweden

Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία δύο γύρους πριν από το τέλος, μετά από σύγκρουση των Kevin Brumann και Jago Geerts. Ο Brumann σηκώθηκε από την πίστα, ενώ ο Geerts υπέστη τραυματισμό στο πόδι.

Με τις δύο νίκες του στη Σουηδία, ο Herlings έφτασε τις 121 νίκες σε Grand Prix στην καριέρα του και αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Romain Febvre στους 116 βαθμούς.

MXGP - Αποτελέσματα 15ου Γύρου Σουηδίας

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Jeffrey Herlings

Honda

50

2

Romain Febvre

Kawasaki

40

3

Tom Vialle

Honda

38

4

Pauls Jonass

Kawasaki

34

5

Tim Gajser

Yamaha

32

6

Ruben Fernandez

Honda

31

7

Andrea Adamo

KTM

30

8

Kay de Wolf

Husqvarna

26

9

Maxime Renaux

Yamaha

24

10

Kevin Horgmo

Honda

21

MXGP Sweden

MXGP - Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Jeffrey Herlings

Honda

735

2

Romain Febvre

Kawasaki

619

3

Tim Gajser

Yamaha

575

4

Lucas Coenen

KTM

566

5

Ruben Fernandez

Honda

483

6

Andrea Adamo

KTM

483

7

Tom Vialle

Honda

454

8

Maxime Renaux

Yamaha

449

9

Kay de Wolf

Husqvarna

375

10

Pauls Jonass

Kawasaki

312

MXGP Sweden

MX2: επιστροφή στις νίκες για τον Sacha Coenen

Στην MX2 ο Sacha Coenen πραγματοποίησε το τέλειο Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Ήταν η πρώτη του νίκη σε Grand Prix από τη Λετονία τον Ιούνιο και η όγδοη συνολικά στην καριέρα του.

Ο Liam Everts τερμάτισε δεύτερος και στα δύο σκέλη, ενώ ο Camden McLellan πήρε την τρίτη θέση επιτυγχάνοντας το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο του στη σεζόν. Η επίδοσή του τον ανέβασε στους 16 βαθμούς πάνω από τον Simon Laengenfelder στη βαθμολογία.

MXGP Sweden

Ιδιαίτερη ήταν η εμφάνιση του Guillem Farres, ο οποίος αγωνίστηκε παρά τα προβλήματα από τον τραυματισμό του και κατάφερε να τερματίσει τέταρτος τέταρτος συνολικά.

Ο Coenen μείωσε έτσι σημαντικά τη διαφορά από τον Farres. Από τους 47 βαθμούς πριν από το Grand Prix, η απόσταση μεταξύ τους μειώθηκε στους 24, με τέσσερα Grand Prix να απομένουν.

MX2 - Αποτελέσματα 15ου Γύρου Σουηδίας

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Sacha Coenen

KTM

50

2

Liam Everts

Husqvarna

44

3

Camden McLellan

Triumph

40

4

Guillem Farres

Triumph

33

5

Janis Martins Reisulis

Yamaha

33

6

Simon Laengenfelder

KTM

32

7

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

25

8

Julius Mikula

KTM

25

9

Maxime Grau

Honda

24

10

Valerio Lata

Honda

23

MXGP Sweden

MX2 - βαθμολογία Πρωταθλήματος

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Guillem Farres

Triumph

701

2

Sacha Coenen

KTM

677

3

Camden McLellan

Triumph

656

4

Simon Laengenfelder

KTM

640

5

Liam Everts

Husqvarna

595

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

552

7

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

441

8

Valerio Lata

Honda

381

9

Mathis Valin

Kawasaki

352

10

Julius Mikula

KTM

341

MXGP Sweden

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μεταφέρεται τώρα στην Ολλανδία για τον επόμενο γύρο, όπου η άμμος του Arnhem αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις ισορροπίες, ειδικά στην όλο και πιο αμφίρροπη κατηγορία MX2.

MXGP Sweden