Π.Π. MOTOCROSS – 3ος ΑΓΩΝΑΣ, ΑΡΓΟΣ

Ρεκόρ συμμετοχών & διπλή νίκη Κουζή
3/4/2017

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross
3ος Γύρος, Άργος
2 Απριλίου, 2017

Φωτό: Θοδωρής Ερμήλιος

Μετά από τέσσερα χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιστρέφει στο Argos Motocross Park με ένα διπλό ρεκόρ: τις περισσότερες συμμετοχές για φέτος στο πρωτάθλημα (111) και τις περισσότερες στην ενδεκαετή ιστορία της πίστας. Μετά τη λάσπη της Χαλκίδας, ο ανοιξιάτικος καιρός στο Άργος έκανε το χατίρι των αγωνιζομένων, οι οποίοι και απόλαυσαν την πίστα με τα θεαματικά άλματα σε πολύ καλή κατάσταση. Μόνο στο τέλος της Κυριακής η σκόνη έκανε την εμφάνισή της χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα ορατότητας.

Μονόλογος Κουζή η ΜΧ1

Μεγάλος κερδισμένος του διημέρου ήταν ο Παναγιώτης Κουζής. Ο 29 ετών αναβάτης της Honda πήρε την πρώτη του διπλή φετινή νίκη στην κατηγορία και έφυγε από το Άργος αυξάνοντας το προβάδισμα του στους 23 βαθμούς. Καταφέρνοντας να τεθεί επικεφαλής και στα δύο σκέλη από νωρίς, ο Κουζής οδήγησε αλάνθαστα μη επιτρέποντας σε κανένα να τον αμφισβητήσει. Πιο πίσω ξεχώρισαν οι μάχες του Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha) και του Γιώργου Ηλιόπουλου (ΚΤΜ) για την τρίτη θέση του βάθρου, οι οποίες κορυφώθηκαν στον τελευταίο γύρου του δεύτερου σκέλους. Οι δύο αναβάτες πήδηξαν το άλμα τερματισμού δίπλα - δίπλα με διαφορά μόλις δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Επιστροφή Παπίλα στην ΜΧ2

Δύο νικητές είχαμε στα σκέλη της κατηγορίας, με τους Παναγιώτη Παπίλα (Honda) και Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha) να μοιράζονται τις νίκες και τους βαθμούς. Ο Παπίλας πραγματοποίησε δύο εντυπωσιακές εκκινήσεις στρίβοντας πρώτος με αισθητή διαφορά από τους αντιπάλους του. Στο πρώτο σκέλος διατήρησε την πρωτοπορία του μέχρι το τέλος και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη σπάζοντας το σερί του Τουρατζίδη. Στο δεύτερο σκέλος, ο Τουρατζίδης κατάφερε να μείνει κοντά στον Παπίλα από την εκκίνηση και στη συνέχεια έκανε την επίθεσή του. Περνώντας μπροστά πήρε την πέμπτη του φετινή καρό σημαία. Με τη νίκη του αυτή ισοβάθμησε με τον Παπίλα  στη συνολική βαθμολογία της ημέρας και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της ΜΧ2. Με φοβερό στιλ και ταχύτητα ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) πήρε και τα δύο σκέλη της ΜΧ2Τ, φθάνοντας παράλληλα να τερματίσει στις θέσεις οχτώ και εφτά της ΜΧ2.

Δυναμική εμφάνιση Δημολιάνη στην Open

Ένας χρόνος ακριβώς είχε περάσει από την τελευταία διπλή νίκη του Σταμάτη Δημολιάνη (ΚΤΜ) στην Open. Ο τρεις φορές πρωταθλητής της κατηγορίας των αναβατών άνω των 36 ετών ξεκίνησε το διήμερο με εντυπωσιακούς χρόνους ήδη από τα δοκιμαστικά και κέρδισε με ευκολία το πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο ωστόσο χρειάστηκε να δώσει δυνατές μάχες με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Βασίλη Πακαταρίδη (Yamaha) και να πάρει οριακά τη νίκη. Η διπλή νίκη τυ Δημολιάνη στο Άργος φέρνει τον αναβάτη της ΚΤΜ μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Πακαταρίδη στην κορυφή της βαθμολογίας και δίνει έντονο ενδιαφέρον για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Νίκη Σάγμαλη στην ΜΧ85 & Κανελλόπουλου στην ΜΧ65

Ο Αντώνης Σάγμαλης (KTM) είναι κατά τεκμήριο ο ταχύτερος αναβάτης της κατηγορίας. Ωστόσο μία εγκατάλειψη από μηχανική βλάβη στον αγώνα της Χαλκίδας τον έχει κρατήσει πίσω στη βαθμολογία και πλέον δεν έχει περιθώρια για λάθη. Αυτό καθόλου δε φαίνεται να επηρεάζει τον 14 ετών αναβάτη που στο Άργος οδήγησε αλάνθαστα καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, παίρνοντας έτσι δύο ακόμα πολύτιμες νίκες. Λίγο πιο πίσω ο Σταύρος Μαυράκης (KTM) και ο Μάριος Κανάκης (KTM) μοιράστηκαν τις δεύτερες θέσεις και πλέον τους τρεις αναβάτες χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί!

Στην ΜΧ65 ο Νίκος Κανελλόπουλος (KTM) με μία νίκη και μία δεύτερη θέση, έφυγε από το Άργος με τους περισσότερους βαθμούς. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μιχάλης Σαραντινούδης (KTM), που πήρε την καρό σημαία στο Β΄ Σκέλος, την πρώτη του για φέτος, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Σταύρος Βαγγελάκης (KTM).

Ο Miller κερδίζει την πρώτη μάχη στα Quad

Επέστρεψαν στη δράση οι αναβάτες των τετράχρονων Quad μετά από τον τελευταίο περσινό αγώνα του Πρωταθλήματος. Ο Βούλγαρος Martin Miller (Yamaha) κατάφερε να πάρει τη νίκη και στα δύο σκέλη, αφήνοντας τον περσινό πρωταθλητή Κωνσταντίνο Ντούζο (Yamaha) στη δεύτερη θέση και τον Απόστολο Τριανταφύλλου (Yamaha) στην τρίτη.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση κατά τη διάρκεια των απονομών με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγωνιζόμενου Αντώνη Θεοφανόπουλου που έφυγε από τη ζωή το 1996.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα του τρίτου γύρου στο Άργος εδώ.

Επόμενος αγώνας στις 22-23 Απριλίου, στην πίστα της Πτολεμαΐδας.

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες