Πρωτάθλημα ΜΧ Νοτίου Ελλάδος

Πέφτει η αυλαία!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/11/2017

Με το ακόλουθο δελτίο τύπου της ΑΜΛΕΧ, ανακοινώνεται ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος ΜΧ Νοτίου Ελλάδος, ο οποίος θα ρίξει την αυλαία της φετινής σεζόν, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται και από έναν σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό:

Δελτίο Τύπου

"Ο 5ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νότιας Ελλάδας θα γίνει στην Χαλκίδα, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρα 11.00, στην πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της πόλης μας. Ένας αγώνας που μαζί με τον αντίστοιχο της Βόρειας Ελλάδας θα κλείσει την αυλαία των αγώνων Motocross για το 2017 και είναι αφιερωμένος στον Στέργιο Κατσογρεσάκη, τον αθλητή από την Κρήτη, ο οποίος είχε ένα σοβαρό ατύχημα σε προηγούμενη διοργάνωση και δίνει τις δικές του μάχες στον μεγάλο αγώνα της ζωής.

Ειδικός κανονισμός & Ωράριο:
http://amlex.gr/races/mx/mxnotiou2017/54-mxnotiou2017-eidikoskanonismos

Ο αγώνας θα γίνει με την βοήθεια πολλών εθελοντών και με την βοήθεια όλων μας, διοργανωτών, ομοσπονδίας, εθελοντών, αθλητών, ομάδων, καλεσμένων και θεατών, ευελπιστούμε να μαζευτεί ένα ικανοποιητικό ποσό, το οποίο θα δοθεί στον Στέργιο και στην οικογένεια του, προκειμένου να βοηθηθεί στον δικό του μεγάλο αγώνα.

Η ΑΜΛΕΧ προσκαλεί την μεγάλη "οικογένεια" της μοτοσυκλέτας, τις λέσχες, club, ομάδες, forum αλλά και απλούς μοτοσυκλετιστές στον αγώνα μας, στον αγώνα του Στέργιου... Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει σ εμφανές σημείο το "μέρος" του Στέργιου, όπου θα προσφέρεται ένα κέρασμα και θα υπάρχει ένας κουμπαράς, όπου ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει ότι δύναται...
Επίσης ό,τι οικονομικό αποτέλεσμα προκύψει απ' την διοργάνωση του αγώνα, συμμετοχές, εισιτήρια, χορηγίες θα προστεθούν στον ίδιο κουμπαρά ενισχύοντάς τον.

5ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νοτιας Ελλάδας... στην Χαλκίδα, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρα 11.00, στην πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της πόλης μας.

Ο αγώνας μας... Ο αγώνας του Στέργιου μας... Όλοι για τον Στέργιο. Δώστε χώρο στην ελπίδα...

Ας βρεθούμε εκεί... ας γίνουμε πολλοί... ας ενώσουμε τις δυνάμεις...

Τα λέμε εκεί...!!!"

ΑΜΑ Supercross 2026, 5oς Γύρος, Glendale: Κυρίαρχος ο Roczen σε μια βραδιά ρεκόρ

Τέταρτος διαφορετικός νικητής σε πέντε αγώνες - Στον Lawrence τα ηνία του πρωταθλήματος
AMA SX 2026 Rnd 5
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/2/2026

Το State Farm Stadium στο Glendale της Arizona φιλοξένησε τον πέμπτο γύρο του Monster Energy AMA Supercross 2026, προσελκύοντας το μεγαλύτερο πλήθος θεατών στην ιστορία του σταδίου. Οι χιλιάδες οπαδοί έγιναν μάρτυρες ανατροπής στην κορυφή της κατηγορίας 450SMX, με τον Ken Roczen να παίρνει την νίκη και τον Hunter Lawrence να κερδίζει για πρώτη φορά την κόκκινη πινακίδα του πρωτοπόρου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Vince Friese της Kawasaki να στρίβει πρώτος, όμως ο Hunter Lawrence πέρασε γρήγορα μπροστά, ακολουθούμενος από τον Ken Roczen και τον Cooper Webb. Η μεγάλη ανατροπή της εκκίνησης ήταν η πτώση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Eli Tomac, ο οποίος παρασύρθηκε από τον Christian Craig στην πρώτη στροφή, μένοντας στην 22η θέση.

Στην κορυφή, ο Roczen εξαπέλυσε την επίθεσή του περίπου 16 λεπτά πριν το τέλος, προσπερνώντας τον Lawrence και χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας 3,5 δευτερολέπτων, την οποία διατήρησε μέχρι την καρό σημαία. Αυτή ήταν η 24η νίκη στην καριέρα του Γερμανού αναβάτη της Suzuki, ο οποίος αφιέρωσε την επιτυχία του στον μάνατζερ της ομάδας του, Larry Brooks, που διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο.

AMA SX 2026 Rnd 5

Ο Hunter Lawrence τερμάτισε για τέταρτη συνεχόμενη φορά στη δεύτερη θέση, ένα αποτέλεσμα που του χάρισε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, 5 βαθμούς μπροστά από τον Roczen. Ο Cooper Webb συμπλήρωσε το βάθρο στην τρίτη θέση, κάνοντας έναν μοναχικό αλλά σταθερό αγώνα. Από την πλευρά του, ο Eli Tomac πραγματοποίησε μια επική αντεπίθεση, καταφέρνοντας να αναρριχηθεί μέχρι τη 12η θέση και να περιορίσει τη ζημιά στη βαθμολογία, μένοντας πλέον τρίτος, 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

AMA SX 2026 Rnd 5

Στην κατηγορία 250SMX West, ο Haiden Deegan παρέδωσε μαθήματα κυριαρχίας, παίρνοντας το holeshot και οδηγώντας ξανά τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του. Παρά την άνετη επικράτηση του Deegan, τα βλέμματα τράβηξε ο Levi Kitchen, ο οποίος μετά από μια καταστροφική εκκίνηση που τον άφησε 19ο κατάφερε να προσπεράσει 17 αναβάτες για να τερματίσει δεύτερος.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Cameron McAdoo, με τον Deegan να εδραιώνει πλέον ένα προβάδισμα 27 βαθμών στη βαθμολογία, δείχνοντας ότι είναι το απόλυτο φαβορί για τον φετινό τίτλο.