Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Στη Μεγαλόπολη το Παγκόσμιο FIM Junior MX του 2020

Ανακοινώθηκε επίσημα από την FIM

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Προπονήσου, το σωματείο ΑΡΗΣ και η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης θα διοργανώσουν το FIM Junior Motocross World Championship του 2020. Φυσικά τόπος διεξαγωγής του αγώνα θα είναι η εντυπωσιακή πίστα motocross της Μεγαλόπολής, που το 1998 και το 1999 είχε φιλοξενήσει τους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος motocross, χαρίζοντάς μας απίστευτο θέαμα από τις μάχες μεταξύ του Stefan Everts και Pit Beirer. Επίσης, η πίστα της Μεγαλόπολης έχει φιλοξενήσει κι άλλους διεθνούς κύρους αγώνες, όπως τον αγώνα της MX3 το 2010 και το FIM Women’s MX το 2011. Φαίνεται πως η FIM είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από τις προηγούμενες διοργανώσεις, καθώς  στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τη συνολική φιλοξενία ως “Outstanding host” και τους αγώνες “more than impressive”.

 Σε ό,τι αφορά το FIM junior MX, πρόκειται για μια σειρά αγώνων που γίνονται μία φορά το χρόνο μέσα στο καλοκαίρι, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου. Σκοπός της FIM είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους νεαρούς αθλητές απ’ όλο τον κόσμο να βρεθούν σε ένα event και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και να προβληθούν. Οι κατηγορίες για το Junior MX θα είναι με δίχρονες μοτοσυκλέτες 125cc και 85cc, ενώ θα υπάρχει και η κατηγορία των 65cc όπου θα βγει ο κυπελλούχος του FIM 65cc junior MX Cup. Φέτος ο αγώνας να γίνει στο Trentino της Ιταλίας.  

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου που λάβαμε από το σωματείο ΑΡΗΣ, καθώς και το κείμενο στα αγγλικά που ανάρτησε η FIM στο επίσημο site της:

 

    

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2020 στην Μεγαλόπολη !

Το αθλητικό σωματείο «ΑΡΗΣ», μαζί με την ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης, έχουν την χαρά να ανακοινώσουν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) του 2020 στον πλέον καταξιωμένο αγωνιστικό χώρο της Ελλάδας, στην πίστα της Μεγαλόπολης!

 

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross διοργανώνεται σε έναν μόνο αγώνα κάθε χρόνο, σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών (μέσα Ιουλίου – τέλη Αυγούστου) για να διευκολύνεται η προσέλευση νεαρών αθλητών από όλο τον κόσμο! Σε ένα αγώνα ο οποίος αποκτά έτσι ιδιαίτερη αίγλη αφού, εκτός του διαγωνισμού των νεαρών αθλητών, σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και οι χώρες των αθλητών μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών Ομάδων τους (Junior Motocross of Nations)!

 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και χώρες.

 

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross μετέχουν αθλητές ηλικίας 10-17 ετών, σε 3 ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) και την αναπτυξιακή πορεία του θεσμού αποδεικνύει το γεγονός ότι τα 2 προηγούμενα έτη, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές από 20+ χώρες κάθε χρονιά, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα, η προβολή του θεσμού και αντίστοιχα το ενδιαφέρον του κοινού, αυξάνεται όλο και περισσότερο και μάλιστα διατηρεί αυτή την αυξητική τάση.

 

Σημαντικός αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειάς μας η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία, με αρχηγό τον αποφασιστικό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε. Να προχωρήσουμε με άνεση χρόνου, να δώσουμε προσοχή σε κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας ο οποίος είναι η ανάπτυξη του μοτοαθλητισμού στην Ελλάδα και παράλληλα η προβολή της χώρας μας. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Παγκ. Πρωταθλήματος Junior ΜΧ στην Μεγαλόπολη, το γεγονός ότι στην χώρα μας  θα έρθουν παιδιά και έφηβοι από όλα τα σημεία του ορίζοντα, παιδιά και έφηβοι που ίσως να μην έχουν ακούσει ακόμα για την Ελλάδα, την ιστορία της και την ομορφιά της, δίνει μια ιδιαίτερη, μοναδική, σημασία στην εκδήλωση αυτή. Αν δε σκεφτεί κανείς ότι τα παιδιά/έφηβοι θα συνοδεύονται από τις οικογένειές τους και μάλιστα σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, πολλαπλασιάζει και διευρύνει την αξία της εκδήλωσης.

Ο ΑΡΗΣ ΑΣ και η ΑΛΜΑ σας προσκαλούν και σε περιμένουν από τώρα στην παγκόσμια νεανική Μεγαλόπολη του 2020!!  

 

 

Η ανακοίνωση της FIM:

 

Following the announcement of the 2019 FIM Junior Motocross World Championship in Trentino, Italy, the FIM and Youthstream are pleased to announce the venue for the 2020 FIM Junior Motocross World Championship as well! The 2020 event will head to Greece and the former Motocross World Championship venue of Megalopolis.

Organized by the Aris AC together with ALMA Megalopolis and full support from Peloponnisios Prefecture, the event will mark the return of a world caliber event for the first time since the 2010 MX3 World Championship and the 2011 FIM Women’s Motocross World Championship made stops in the ancient city at the PPC-MINES MEGALOPOLIS CIRCUIT.

Easily reached by the Kalamata Airport, Megalopolis has long hosted events of great significance from the battles of Thebans and Sparta in the 4th century to those of Stefan Everts and Pit Beirer in the 20th century being an oustanding host of the FIM Motocross World Championship in 1998 and 1999.

Ready to host the return of World Motocross the best Junior riders from around the world will travel to Megalopolis for a chance to be crowned a FIM Junior Motocross World Champion or FIM 65cc Junior Motocross World Cup winner. The Greek city will now host 125cc and 85cc two stroke categories plus the young 65cc riders for the first time in its more than impressive history.

FIM & Youthstream Communication