Supercross 2024, Anaheim 2 - Οκτώ διαφορετικοί νικητές στους τέσσερις πρώτους γύρους σε 450SX και 250SX [VIDEO]

Ο ανταγωνισμός στο Supercross και στις δύο κατηγορίες καλά κρατεί
motomag Supercross 2024, Anaheim 2 – Οκτώ διαφορετικοί νικητές στους τέσσερις πρώτους αγώνες σε 450SX και 250SX [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/1/2024

Ο τέταρτος γύρος της χρονιάς Anaheim 2, πραγματοποιήθηκε με καλές καιρικές συνθήκες, με τον Cooper Webb της Monster Energy Yamaha Star Racing να κερδίζει στα 450SX και τον Levi Kitchen της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki να επικρατεί στα 250SX της Δυτικής Ακτής.

Στο κατάμεστο Angel Stadium 44.000 οπαδοί του Supercross απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα από τους πρωταγωνιστές του θεσμού. Σε αντίθεση με τους δύο τελευταίους αγώνες όπου η βροχή και η λάσπη ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στην Καλιφόρνια οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες. Στην κατηγορία 450SX στον πρώτο αγώνα ο Chase Sexton (Red Bull KTM) έχοντας πάρει το holeshot κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους διώκτες του. Πίσω του οι Cooper Webb (Yamaha), Ken Roczen (Suzuki) και Jason Anderson (Kawasaki), έδιναν τη δική τους μάχη με στόχο τις δύο εναπομείναντες θέσεις του βάθρου. Νικητής χωρίς δυσκολία στον πρώτο αγώνα αναδείχθηκε ο Sexton, με τους Webb και Roczen να συμπληρώνουν το βάθρο.

Supercross 2024, Anaheim 2 – Οκτώ διαφορετικοί νικητές στους τέσσερις πρώτους αγώνες σε 450SX και 250SX [VIDEO]

Στο δεύτερο αγώνα ο Webb ήταν αυτός που πήρε την πρωτοπορία στους αρχικούς γύρους, με τον Sexton να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων. Κακή εκκίνηση είχαν και οι Eli Tomac και Ken Roczen, με τον τελευταίο να έχει και μία πτώση στην αρχή του αγώνα. Ο αναβάτης της Yamaha Webb κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία μόλις για δύο γύρους καθώς ο Jason Anderson (Kawasaki) είχε καλύτερο ρυθμό με αποτέλεσμα να βρεθεί γρήγορα στην κορυφή. Μάχη δόθηκε για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Jett Lawrence (Honda) πέρασε μεγάλο μέρος του αγώνα ακολουθώντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Aaron Plessinger (ΚΤΜ) πριν τον περάσει και συμβιβαστεί τελικά με την τρίτη θέση. Η δεύτερη νίκη κατέληξε στα χέρια του Anderson με τον Webb να παίρνει τη δεύτερη θέση.

Στον τρίτο αγώνα στο Anaheim 2 θα είχαμε διαφορετικό νικητή. O Eli Tomac ήταν αυτός που πήρε το holeshot με τους Cooper Webb και Jason Anderson να πέφτουν στις πίσω θέσεις. Ο Ken Roczen έπεσε και σε αυτόν τον αγώνα ενώ λίγο αργότερα ο Jason Anderson είχε μία πτώση, με τον Cooper Webb να καταφέρνει να ανακτήσει κάποιες χαμένες θέσεις. Ο Eli Tomac ο οποίος είχε την πρωτοπορία σε όλο τον αγώνα κατάφερε να περάσει τον τερματισμό με άνεση πανηγυρίζοντας την τελευταία νίκη στο Anaheim 2. Ο Sexton ήταν αυτός που τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Aaron Plessinger να συμπληρώνει την τρίτη θέση του βάθρου. Παρά τις νίκες των υπολοίπων αυτός που τελικά έφυγε ως γενικός νικητής από το Anheim 2 ήταν ο Webb της Monster Energy Yamaha Star Racing καθώς με την πέμπτη θέση και τις δύο δεύτερες που πέτυχε έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής στην κατηγορία 450SX.

Με τη νίκη του Webb το πρωτάθλημα πήρε ξανά φωτιά με τον Plessinger να προηγείται έχοντας 80 βαθμούς, με τον Sexton να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 76 βαθμούς και τον Webb στην τρίτη με 74 βαθμούς.

Supercross 2024, Anaheim 2 – Οκτώ διαφορετικοί νικητές στους τέσσερις πρώτους αγώνες σε 450SX και 250SX [VIDEO]

Στην κατηγορία 250SX της Δυτικής Ακτής, ο πρώτος αγώνας στο Anaheim 2 είχε ως πρωταγωνιστή τον Levi Kitchen (Kawasaki). Οι RJ Hampshire (Husqvarna) και Nate Thrasher (Yamaha), είχαν καταφέρει να βρεθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση κυνηγώντας τον πρωτοπόρο. Από την άλλη ο Jordon Smith (Yamaha) ο οποίος φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ήθελε να ξεχάσει τον πρώτο αγώνα στο Anaheim 2 καθώς έμεινε αρκετά πίσω στην αρχή του αγώνα με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Η μάχη για την πρωτιά δόθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Kitchen να καταφέρνει με νύχια και με δόντια να κρατήσει πίσω του τους RJ Hampshire και Nate Thrasher, οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στον δεύτερο αγώνα ο Phil Nicoletti (Yamaha) κατάφερε να πάρει το holeshot, με τον Tallon Hawkins να παρασέρνει άθελα του στην αρχή του αγώνα τους Jordon Smith και Nate Thrasher. Για την πρώτη θέση του αγώνα ο Nicoletti πάλευε με τους RJ Hampshire και Levi Kitchen. Ο RJ Hampshire κατάφερε λίγο αργότερα να περάσει μπροστά από τον Nicoletti me τον Kitchen στη συνέχεια να προσπερνά με την σειρά του τον Nicoletti. Στο τέλος του αγώνα είχαμε αντιστροφή του ότι είδαμε στον πρώτο αγώνα. Ο RJ Hampshire κράτησε πίσω του τον Kitchen, με τον Jo Shimoda της Honda να κάνει έναν μεστό αγώνα και να πανηγυρίζει το βάθρο.

Στον τρίτο αγώνα o Levi Kitchen ήταν αυτός που πήρε το holeshot ωστόσο η πρωτοπορία δεν κράτησε για πολύ καθώς ένα γλίστρημα έδωσε τη δυνατότητα στον Nate Thrasher να περάσει μπροστά. O αναβάτης της Yamaha κράτησε μέχρι τέλους την πρωτοπορία ωστόσο αυτός που πανηγύρισε τη συνολική νίκη ήταν ο Levi Kitchen. Με μία πρώτη, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση ο αναβάτης της Kawasaki έφυγε από το Anaheim 2 ως ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. Στη δεύτερη θέση στον τρίτο αγώνα τερμάτισε ο πολύ σταθερός Jo Shimoda της Honda.

Supercross 2024, Anaheim 2 – Οκτώ διαφορετικοί νικητές στους τέσσερις πρώτους αγώνες σε 450SX και 250SX [VIDEO]

Όσον αφορά τη βαθμολογία στην κατηγορία 250SX της Δυτικής Ακτής, ο Jordon Smith (Yamaha), βρίσκεται στην πρώτη θέση με 84 βαθμούς, με τον Levi Kitchen της Kawasaki να ισοβαθμεί με τον Smith στους 84 βαθμούς. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο RJ Hampshire (Husqvarna) έχοντας 76 βαθμούς.

O Cooper Webb ανέφερε: “Αν τα πας πολύ καλά στους δύο πρώτους αγώνες της ημέρας, ο τρίτος είναι μερικές φορές εύκολος. Είχα πολλά περιθώρια και μπορούσα, ειλικρινά, να είμαι μόνος μου στην πέμπτη θέση. Αλλά είναι λίγο περίεργο, σίγουρα, να μην περνάς πρώτος την καρό σημαία. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το μοναδικό πράγμα στο Triple Crown, ότι έχουμε δει πολλά τέτοια να συμβαίνουν. Μπορείς να έχεις μεγάλες διακυμάνσεις στους βαθμούς, και μπορείς να έχεις έναν κακό αγώνα και μετά δύο καλούς [και] να καταλήξεις στο βάθρο. Είδα τον Jason [Anderson] ακριβώς μπροστά μου [στον αγώνα #3], να πέφτει, και μάλλον δεν ήταν το καλύτερο για μένα, γιατί αμέσως μου ήρθε το 'Εντάξει, μπορώ να χαλαρώσω λίγο', αλλά ήμουν ευγνώμων που έβαλα τον εαυτό μου σε αυτή την κατάσταση."

Ο Levi Kitchen δήλωσε με τη σειρά του: “Είμαστε όλοι πολύ κοντά αυτή τη στιγμή. Προφανώς θέλω να είμαι ο κυρίαρχος, αλλά ναι, είναι πιο κοντά τώρα. Δεν μπορείς να ξεκινάς από την πέμπτη και έκτη θέση με αυτούς τους τύπους και να τους έχεις μπροστά. Δεν ξέρω καν τι πρέπει να κάνεις για να μπορέσεις να τους πλησιάσεις. Νομίζω ότι είναι πιο σφιχτά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά οι πέντε πρώτοι από εμάς, είμαστε όλοι αρκετά έμπειροι πλέον, οπότε είναι σίγουρα σφιχτοί αγώνες."

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross θα βρεθούν στο Detroit στις 3 Φεβρουαρίου όπου θα διεξαχθεί ο πέμπτος γύρος της χρονιάς.

Motocross

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, Τρίκαλα - Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Εξαιρετικός και ο Λυρίου στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα
Fantic, Τρίκαλα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την Fantic ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου παρόλο που η βροχή προσπάθησε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο όλους τους συμμετέχοντες.

Ευτυχώς η έντονη βροχόπτωση σταμάτησε το ξημέρωμα του Σαββάτου και οι καλές επιλογές της λέσχης καθώς και η άψογη προετοιμασία της πίστας δεν επέτρεψαν στο πολύ νερό που έπεσε να χαλάσει το ωραίο κλίμα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής (338) με το XXF 450 πέτυχε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στα χρονομετρημένα του Σαββάτου. Την Κυριακή πήρε και τις δύο εκκινήσεις και οδηγώντας εξαιρετικά και χωρίς λάθη πέτυχε δύο άνετες νίκες, συνεχίζοντας έτσι να είναι αήττητος το 2024 στη μεγάλη κατηγορία.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην ΜΧ2 το νέο μέλος της ομάδας της Fantic o Νίκος Λυρίου με το XXF250 έδειξε στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πως έχει την ταχύτητα για να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Παρότι είχε μόνο λίγες ώρες με την καινούργια του μοτοσυκλέτα σημείωσε τον τρίτο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής τερμάτισε 12ος αφού έντονο arm pump, τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Στο 2ο σκέλος ο Λυρίου ξεκίνησε δυνατά αλλά ένα “μποτιλιάρισμα” με πτώση τον άφησε στις τελευταίες θέσεις. Στη συνέχει όμως ο Λυρίου οδήγησε εντυπωσιακά και τερμάτισε στην 4η θέση πετυχαίνοντας τον 3ο ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Έτσι ο Νίκος Λυρίου πήρε την 7η θέση γενικής, με τερματισμούς 12-4.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Επίσης πολύ καλή επίδοση στην ΜΧ2 είχε ο Ηλίας Καραγιάννης που οδήγησε σταθερά και χωρίς λάθη πετυχαίνοντας να τερματίσει στις θέσεις 16 και 12 (14ος γενικής) ανάμεσα σε 40 αναβάτες. Μάλιστα στο 2ο σκέλος και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει ακόμα μια θέση, ένας θόρυβος από την μοτοσυκλέτα τον ανάγκασε να βγει στα pits. Γρήγορα όμως διαπίστωσε πως επρόκειτο για κάτι ασήμαντο (μικρή ρωγμή στο τελικό της εξάτμισης) και ξαναμπήκε στον αγώνα χωρίς ευτυχώς να χάσει θέση.

MX

Τέλος στην MX2 ο αθλητής της Fantic από την Κέρκυρα Γεράσιμος Λιούμπας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το νέο του XXF250 πέτυχε να τερματίσει στις θέσεις 18 και 20 για (21ος γενικής) δείχνοντας όμως πως έχει την ταχύτητα για καλύτερα αποτελέσματα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην MX OPEN o Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν και πάλι εντυπωσιακά γρήγορος. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής έφυγε στην 1η πεντάδα και γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή. Μια μικρή πτώση τον έριξε ξανά στην 5η θέση αλλά ο αναβάτης της Fantic οδήγησε το XXF250 ταχύτατα κερδίζοντας γρήγορα ξανά την 1η θέση στην οποία και τερμάτισε. Στο 2ο σκέλος ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα να φανούν εύκολα, παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα ενώ στη συνέχεια δημιούργησε μια σημαντική διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο. Έτσι ο Βαγγελάκος πέτυχε άλλη μια νίκη διατηρώντας έτσι μια άψογη επίδοση για το 2024 με 4 νίκες σε 4 σκέλη μέχρι στιγμής.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Μετά από ένα συναρπαστικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος MX στα Τρίκαλα είναι ιστορία και η ομάδα της Fantic ετοιμάζεται για το επόμενο ραντεβού του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην αγαπημένη πίστα τη Σπερχειάδας, στις 11-12 Μαίου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται και τα κάνουν όλα να μοιάζουν ευκολότερα, η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex, η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing, η Zulap με την καταπληκτική προετοιμασία/εκτύπωση των στολών των αναβατών και η DND Graphics που είναι υπεύθυνη για τα racing graphics των μοτοσυκλετών της Fantic.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic
Ετικέτες