Supercross 2024, Arlington - Νίκη Webb με Yamaha και μείωση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Την πρώτη του νίκη στα 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας πήρε ο Haiden Deegan με μοτοσυκλέτα της Iwata
motomag Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Ο έβδομος γύρος της χρονιάς στο AT&T Stadium στο Arlington του Τέξας είχε ως πρωταγωνιστές και στις δύο κατηγορίες αναβάτες της Monster Energy Yamaha Star Racing, με τον Cooper Webb να κερδίζει στα 450SX και τον Haiden Deegan να κατακτά τη νίκη για πρώτη φορά στην καριέρα του στα 205SX της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι 67.000 θεατές που βρέθηκαν στο AT&T Stadium παρακολούθησαν μία μοναδική αγωνιστική παράσταση και στις δύο κατηγορίες του θεσμού. Όσον αφορά την μεγάλη κατηγορία 450SX, o Cooper Web της Monster Energy Yamaha Star Racing ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος καθώς πήρε μία ανέλπιστη όπως φάνηκε νίκη.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

O πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Jett Lawrence της Honda ήταν αυτός που κυριαρχούσε στον αγώνα ωστόσο λίγους γύρους πριν το τέλος ένα λάθος του κόστισε τη νίκη στο Arlington. Το λάθος του Lawrence εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Webb, με τον αναβάτη της Yamaha να πανηγυρίζει την έκτη του νίκη στο συγκεκριμένο στάδιο! Ταυτόχρονα ο Webb είδε την βαθμολογική διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος να μειώνεται από τον πρωτοπόρο Lawrence στους τρεις βαθμούς.

Πίσω από τον αναβάτη της Yamaha βρέθηκε ο Eli Tomac της Monster Energy Yamaha Star Racing, ο οποίος κατάφερε μετά την πτώση που είχε στην αρχή του αγώνα να ανέβει στη δεύτερη θέση. Για ακόμη έναν αγώνα σταθερός ήταν ο Aaron Plessinger με τον αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Μετά τον έβδομο γύρο της χρονιάς ο Jett Lawrence (Honda) προηγείται με 135 βαθμούς, με τον Cooper Webb (Yamaha), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 132 βαθμούς και με τον Aaron Plessinger (KTM) να βρίσκεται στην τρίτη έχοντας 128 βαθμούς.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής ο αγώνας είχε αρκετό δράμα. Ο Austin Forkner της Kawasaki ενώ προηγείτο είχε μία άτσαλη προσγείωση από ένα μικρό άλμα με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να χτυπήσει στο τσιμέντο. Ο Forkner μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος στο νοσοκομείο με την ομάδα να αναφέρει πως υπέστη τραυματισμό στον ώμο του. Την ατυχία του Forkner εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Haiden Deegan της Monster Energy Yamaha Star Racing ο οποίος κατάφερε να πάρει την παρθενική νίκη του στον θεσμό.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε στο Arlington ο Cameron McAdoo της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki, με τον Tom Vialle της Red Bull KTM Factory Racing να συμπληρώνει το βάθρο. Μετά τον δεύτερο αγώνα στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας ο Max Anstie (Honda) προηγείται έχοντας 38 βαθμούς, με τον Pierce Brown (GASGAS) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 34 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 32 βαθμούς βρίσκεται ο Daxton Bennick (Yamaha).

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

O Cooper Webb ανέφερε: "Είμαι τυχερός γιατί ο Jett Lawrence έπεσε οπότε ο αγώνας στη συνέχεια κύλησε υπέρ μας. Είναι ιδιαίτερο το μέρος αυτό για εμένα καθώς έχω καταφέρει να κερδίσω εδώ έξι φορές.”

O Haiden Deegan δήλωσε: "Είναι λυπηρό να βλέπεις έναν συναθλητή στου να τραυματίζεται. Ήθελα να παλέψω μαζί του αλλά αυτά έχουν οι αγώνες. Θα απολαύσω τη νίκη με την ομάδα μου.”

ΜΧ

 

Ετικέτες

AMA Pro Motocross, Southwick: Ο Sacha Coenen της ΜΧ2 επισκέφτηκε με wildcard και διέλυσε τον ανταγωνισμό! [Video]

Το οικογενειακό δράμα των αδελφών Jett και Hunter Lawrence συνεχίζεται με έναν βαθμό να τους χωρίζει στη μάχη των 450
ama pro mx southwick
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Ο έκτος γύρος του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Pro Motocross επισκέφτηκε την ιστορική πίστα The Wick 388 με το μεγάλο ενδιαφέρον να πέφτει στην κατηγορία των 450 κυβικών, όπου οι αδελφοί Jett και Hunter Lawrence, αμφότεροι με Honda, μάχονται για τον τίτλο πρακτικά μεταξύ τους.

ama pro mx southwick
#1 Jett Lawrence, #96 Hunter Lawrence, #38 Haiden Deegan

Στον αγώνα Southwick National ο Jett Lawrence έφυγε με μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ ο αδελφός του, Hunter, με μια νίκη και μια τέταρτη, κάτι που σημαίνει πως στον τελικό απολογισμό ο Jett είναι ο νικητής του αγώνα και αυτό τον επαναφέρει στην κορυφή της κατάταξης – εκεί που ο αδελφός του είχε προσπεράσει μόλις μια εβδομάδα πριν.

Βέβαια με 271 βαθμούς για τον Jett και 270 για τον Hunter, η μάχη του τίτλου κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη δείχνει, με τους δύο Αυστραλούς να έχουν σκαρώσει ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, την ώρα που ο τρίτος, Haiden Deegan (Yamaha) απέχει αρκετά στους 218 βαθμούς και βέβαια δεν είναι άμεσα απειλητικός, με τον Jorge Prado (KTM) στην τέταρτη θέση και 202 βαθμούς.

Στο πρώτο σκέλος των 450 νικητής αναδείχθηκε ο Hunter Lawrence, δεύτερος ο Jett Lawrence και τρίτος ο Deegan, ενώ στον δεύτερο αγώνα η πρωτιά πήγε στον Jett, δεύτερος ήταν ο Deegan και τρίτος ο Jorge Prado (KTM).

ama pro mx southwick
#37 Cole Davies

Στη μάχη των 250 κυβικών εξελίσσεται ένα άλλο δράμα, με τους Cole Davies (Yamaha) και Levi Kitchen (Kawasaki) να μονομαχούν για τον τίτλο με μόλις δύο βαθμούς διαφορά, ωστόσο στο Southwick ήταν ένας άλλος αναβάτης που έκλεψε την παράσταση με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Βέλγος Sacha Coenen (KTM), πρωτοπόρος της ΜΧ2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM, έτρεξε εκτάκτως με wildcard στον αμερικανικό αγώνα και κυριολεκτικά διέλυσε τον ανταγωνισμό!

Στο πρώτο σκέλος ο Coenen έφυγε από την αρχή μπροστά και έφτασε στην καρό σημαία 33,4 ολόκληρα δευτερόλεπτα πριν τον δεύτερο! Στο δε δεύτερο σκέλος ο Βέλγος επανέλαβε τη σαρωτική του κυριαρχία και πήρε ξανά τη νίκη, παρότι τέσσερα λεπτά προ του τέλους είχε πτώση. Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά του από όλους τους υπόλοιπους που ξανασηκώθηκε και πήρε τη νίκη εύκολα και απροβλημάτιστα με 3 δευτερόλεπτα από τον κοντινότερο αντίπαλο!

Όσον αφορά στη μάχη του τίτλου της κατηγορίας, ο Davies διατήρησε την πρωτιά στην κατάταξη, παρότι ο Kitchen ήταν ο καλύτερος μεταξύ τους βάσει βαθμολογικής συγκομιδής. Με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 4 στα δύο σκέλη του αγώνα, ο Kitchen τερμάτισε στο σύνολο δεύτερος πίσω από τον Coenen, ενώ ο Davies πήρε την τρίτη θέση, αλλά είχε ένα κακό πρώτο σκέλος που τερμάτισε έβδομος και μάζεψε τους βαθμούς που χρειαζόταν με τον τελευταίο αγώνα στον οποίο ήταν δεύτερος.

Έτσι στην κατάταξη προηγείται ακόμη ο Davies με 227 βαθμούς και τον κυνηγά ο Kitchen με 225, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να καθησυχάζουν όταν πίσω τους βρίσκονται οι Jo Shimoda και Julien Beaumer ισόβαθμοι στους 194 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος AMA Pro Motocross, έβδομος σε σύνολο έντεκα, θα γίνει στις 18 Ιουλίου στο Spring Creek MX Park.

Ετικέτες