Supercross 2024, Glendale - O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Jett Lawrence με Honda στην κορυφή της βαθμολογίας [VIDEO]

Back to back νίκη για τον RJ Hampshire της Husqvarna στα 250SX
motomag Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/2/2024

Ο έκτος γύρος της χρονιάς για τον θεσμό του Supercross, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο στάδιο State Farm Stadium στο Glendale της Αριζόνα, με τους 55.000 θεατές να πανηγυρίζουν τις νίκες του Ken Roczen (Suzuki) στα 450SX και του RJ Hampshire (Husqvarna) στα 250SX.

Ο Ken Roczen της Progressive Insurance ECSTAR Suzuki με δύο νίκες στο συγκεκριμένο στάδιο στην μέχρι τώρα αγωνιστική του καριέρα ήξερε καλά πως έχει αρκετές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα στον έκτο γύρο της χρονιάς. Ο αναβάτης της Suzuki στον κυρίως αγώνα, πήρε το Holeshot και στη συνέχεια έγινε κυριολεκτικά άφαντος πανηγυρίζοντας μπροστά στους 55.000 θεατές την τρίτη του νίκη στο State Farm Stadium. O Roczen έγινε ταυτόχρονα ο πέμπτος διαφορετικός αναβάτης που κερδίζει αγώνα στο φετινό Supercross.

Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

Πίσω από τον αναβάτη της Suzuki, βρέθηκε ο Jason Anderson της Monster Energy Kawasaki, ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Jett Lawrence της Team Honda HRC, με τον Αυστραλό να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα, καθώς στα πρώτα στάδια ήταν εκτός δεκάδας. Η τρίτη θέση του Lawrence ήταν αρκετή όμως για να τον φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον αναβάτη της Honda να έχει 117 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση υποχώρησε ο Chase Sexton (KTM), με 111 βαθμούς με τον Aaron Plessinger (KTM), να βρίσκεται στην τρίτη έχοντας 108 βαθμούς.

Στα 250SX της Δυτικής Ακτής, ο RJ Hampshire της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να κρατήσει πίσω του στα πρώτα στάδια του αγώνα τους Levi Kitchen (Kawasaki), Jo Shimoda (Honda), Jordon Smith (Yamaha), με τον Αμερικανό στη συνέχεια να κερδίζει τη back to back νίκη στην κατηγορία 250SX της Δυτικής Ακτής. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Levi Kitchen της Kawasaki με τον Jo Shimoda (Honda) να συμπληρώνει το βάθρο. Με τη νίκη του αυτή ο Hampshire ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον αναβάτη της Husqvarna να κυνηγά πλέον τον δεύτερο Jordon Smith της Yamaha (102 βαθμούς) και τον πρωτοπόρο Levi Kitchen της Kawasaki (106 βαθμούς).

Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

O Ken Roczen δήλωσε: “Δεν έχω κερδίσει πολλούς αγώνες τα τελευταία χρόνια οπότε θέλω να χαρώ τη στιγμή. Έκανα πολύ καλό αγώνα, η μοτοσυκλέτα μου ήταν άψογη και ευχαριστώ την ομάδα μου για αυτό.”

O RJ Hampshire ανέφερε: “Δουλεύουμε σκληρά με την ομάδα μου για να πετυχαίνουμε νίκες, έχουμε μερικές εβδομάδες κενό μέχρι τον επόμενο αγώνα, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε.”

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross στις 24 Φεβρουαρίου θα αγωνιστούν στο Arlington στον έβδομο γύρο της χρονιάς.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_rdwEoC3hq4?si=U4tVNzAfBOQ-yRA8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

 

Ετικέτες

AMA Pro Motocross, Southwick: Ο Sacha Coenen της ΜΧ2 επισκέφτηκε με wildcard και διέλυσε τον ανταγωνισμό! [Video]

Το οικογενειακό δράμα των αδελφών Jett και Hunter Lawrence συνεχίζεται με έναν βαθμό να τους χωρίζει στη μάχη των 450
ama pro mx southwick
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Ο έκτος γύρος του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Pro Motocross επισκέφτηκε την ιστορική πίστα The Wick 388 με το μεγάλο ενδιαφέρον να πέφτει στην κατηγορία των 450 κυβικών, όπου οι αδελφοί Jett και Hunter Lawrence, αμφότεροι με Honda, μάχονται για τον τίτλο πρακτικά μεταξύ τους.

ama pro mx southwick
#1 Jett Lawrence, #96 Hunter Lawrence, #38 Haiden Deegan

Στον αγώνα Southwick National ο Jett Lawrence έφυγε με μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ ο αδελφός του, Hunter, με μια νίκη και μια τέταρτη, κάτι που σημαίνει πως στον τελικό απολογισμό ο Jett είναι ο νικητής του αγώνα και αυτό τον επαναφέρει στην κορυφή της κατάταξης – εκεί που ο αδελφός του είχε προσπεράσει μόλις μια εβδομάδα πριν.

Βέβαια με 271 βαθμούς για τον Jett και 270 για τον Hunter, η μάχη του τίτλου κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη δείχνει, με τους δύο Αυστραλούς να έχουν σκαρώσει ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, την ώρα που ο τρίτος, Haiden Deegan (Yamaha) απέχει αρκετά στους 218 βαθμούς και βέβαια δεν είναι άμεσα απειλητικός, με τον Jorge Prado (KTM) στην τέταρτη θέση και 202 βαθμούς.

Στο πρώτο σκέλος των 450 νικητής αναδείχθηκε ο Hunter Lawrence, δεύτερος ο Jett Lawrence και τρίτος ο Deegan, ενώ στον δεύτερο αγώνα η πρωτιά πήγε στον Jett, δεύτερος ήταν ο Deegan και τρίτος ο Jorge Prado (KTM).

ama pro mx southwick
#37 Cole Davies

Στη μάχη των 250 κυβικών εξελίσσεται ένα άλλο δράμα, με τους Cole Davies (Yamaha) και Levi Kitchen (Kawasaki) να μονομαχούν για τον τίτλο με μόλις δύο βαθμούς διαφορά, ωστόσο στο Southwick ήταν ένας άλλος αναβάτης που έκλεψε την παράσταση με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Βέλγος Sacha Coenen (KTM), πρωτοπόρος της ΜΧ2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM, έτρεξε εκτάκτως με wildcard στον αμερικανικό αγώνα και κυριολεκτικά διέλυσε τον ανταγωνισμό!

Στο πρώτο σκέλος ο Coenen έφυγε από την αρχή μπροστά και έφτασε στην καρό σημαία 33,4 ολόκληρα δευτερόλεπτα πριν τον δεύτερο! Στο δε δεύτερο σκέλος ο Βέλγος επανέλαβε τη σαρωτική του κυριαρχία και πήρε ξανά τη νίκη, παρότι τέσσερα λεπτά προ του τέλους είχε πτώση. Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά του από όλους τους υπόλοιπους που ξανασηκώθηκε και πήρε τη νίκη εύκολα και απροβλημάτιστα με 3 δευτερόλεπτα από τον κοντινότερο αντίπαλο!

Όσον αφορά στη μάχη του τίτλου της κατηγορίας, ο Davies διατήρησε την πρωτιά στην κατάταξη, παρότι ο Kitchen ήταν ο καλύτερος μεταξύ τους βάσει βαθμολογικής συγκομιδής. Με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 4 στα δύο σκέλη του αγώνα, ο Kitchen τερμάτισε στο σύνολο δεύτερος πίσω από τον Coenen, ενώ ο Davies πήρε την τρίτη θέση, αλλά είχε ένα κακό πρώτο σκέλος που τερμάτισε έβδομος και μάζεψε τους βαθμούς που χρειαζόταν με τον τελευταίο αγώνα στον οποίο ήταν δεύτερος.

Έτσι στην κατάταξη προηγείται ακόμη ο Davies με 227 βαθμούς και τον κυνηγά ο Kitchen με 225, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να καθησυχάζουν όταν πίσω τους βρίσκονται οι Jo Shimoda και Julien Beaumer ισόβαθμοι στους 194 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος AMA Pro Motocross, έβδομος σε σύνολο έντεκα, θα γίνει στις 18 Ιουλίου στο Spring Creek MX Park.

Ετικέτες