Supercross 2024, Glendale - O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Jett Lawrence με Honda στην κορυφή της βαθμολογίας [VIDEO]

Back to back νίκη για τον RJ Hampshire της Husqvarna στα 250SX
motomag Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/2/2024

Ο έκτος γύρος της χρονιάς για τον θεσμό του Supercross, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο στάδιο State Farm Stadium στο Glendale της Αριζόνα, με τους 55.000 θεατές να πανηγυρίζουν τις νίκες του Ken Roczen (Suzuki) στα 450SX και του RJ Hampshire (Husqvarna) στα 250SX.

Ο Ken Roczen της Progressive Insurance ECSTAR Suzuki με δύο νίκες στο συγκεκριμένο στάδιο στην μέχρι τώρα αγωνιστική του καριέρα ήξερε καλά πως έχει αρκετές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα στον έκτο γύρο της χρονιάς. Ο αναβάτης της Suzuki στον κυρίως αγώνα, πήρε το Holeshot και στη συνέχεια έγινε κυριολεκτικά άφαντος πανηγυρίζοντας μπροστά στους 55.000 θεατές την τρίτη του νίκη στο State Farm Stadium. O Roczen έγινε ταυτόχρονα ο πέμπτος διαφορετικός αναβάτης που κερδίζει αγώνα στο φετινό Supercross.

Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

Πίσω από τον αναβάτη της Suzuki, βρέθηκε ο Jason Anderson της Monster Energy Kawasaki, ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Jett Lawrence της Team Honda HRC, με τον Αυστραλό να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα, καθώς στα πρώτα στάδια ήταν εκτός δεκάδας. Η τρίτη θέση του Lawrence ήταν αρκετή όμως για να τον φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον αναβάτη της Honda να έχει 117 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση υποχώρησε ο Chase Sexton (KTM), με 111 βαθμούς με τον Aaron Plessinger (KTM), να βρίσκεται στην τρίτη έχοντας 108 βαθμούς.

Στα 250SX της Δυτικής Ακτής, ο RJ Hampshire της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να κρατήσει πίσω του στα πρώτα στάδια του αγώνα τους Levi Kitchen (Kawasaki), Jo Shimoda (Honda), Jordon Smith (Yamaha), με τον Αμερικανό στη συνέχεια να κερδίζει τη back to back νίκη στην κατηγορία 250SX της Δυτικής Ακτής. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Levi Kitchen της Kawasaki με τον Jo Shimoda (Honda) να συμπληρώνει το βάθρο. Με τη νίκη του αυτή ο Hampshire ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον αναβάτη της Husqvarna να κυνηγά πλέον τον δεύτερο Jordon Smith της Yamaha (102 βαθμούς) και τον πρωτοπόρο Levi Kitchen της Kawasaki (106 βαθμούς).

Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

O Ken Roczen δήλωσε: “Δεν έχω κερδίσει πολλούς αγώνες τα τελευταία χρόνια οπότε θέλω να χαρώ τη στιγμή. Έκανα πολύ καλό αγώνα, η μοτοσυκλέτα μου ήταν άψογη και ευχαριστώ την ομάδα μου για αυτό.”

O RJ Hampshire ανέφερε: “Δουλεύουμε σκληρά με την ομάδα μου για να πετυχαίνουμε νίκες, έχουμε μερικές εβδομάδες κενό μέχρι τον επόμενο αγώνα, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε.”

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross στις 24 Φεβρουαρίου θα αγωνιστούν στο Arlington στον έβδομο γύρο της χρονιάς.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_rdwEoC3hq4?si=U4tVNzAfBOQ-yRA8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

 

Ετικέτες

MXGP: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Romain Febvre αφήνει την Kawasaki για τη Ducati

Η συμφωνία ανακοινώθηκε λίγο μετά το διαζύγιο με την Kawasaki
Febvre
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Ο εν ενέργεια Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MXGP, Romain Febvre ανακοινώθηκε από τη Ducati για τις επόμενες δύο σεζόν.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του Borgo Panigale, οι δρόμοι του Romain Febvre και της Kawasaki είχαν και επίσημα χωρίσει με τη συνεργασία τους να ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Γάλλος εντάχθηκε στην Kawasaki το 2020, το 2021 και το 2023 τερμάτισε δεύτερος στην κορυφαία κατηγορία MXGP, ενώ πέρυσι κατάφερε να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο του τίτλο.

Febvre

Romain Febvre: Σε λίγους μήνες θα έρθει η ώρα να χωρίσουμε τους δρόμους μας με την Kawasaki, μετά από τόσες πολλές σεζόν με τα πράσινα χρώματα και φυσικά, πολλές αναμνήσεις, πολλά καλά αποτελέσματα και πολλές επιτυχίες που πετύχαμε μαζί. Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου θα παραμείνει για πάντα συνδεδεμένο με την Kawasaki· ήμασταν μαζί για επτά χρόνια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην καριέρα ενός αναβάτη. Πετύχαμε τον απόλυτο στόχο μας, που ήταν ο παγκόσμιος τίτλος πέρυσι, αφού παλέψαμε για τον τίτλο το 2021 – την πρώτη μου σεζόν με την Kawasaki – και το 2023.

"Πάντα είχα υπέροχους ανθρώπους γύρω μου από τη στιγμή που υπέγραψα με την Kawasaki. Αναπτύξαμε μια νέα μοτοσυκλέτα το 2023 και χάσαμε τον τίτλο για λίγους μόνο βαθμούς. Δυστυχώς, το 2024 υπέστην τραυματισμό, αλλά τελικά κατακτήσαμε τον τίτλο. Φέτος αγωνιζόμαστε και πάλι για θέσεις στο βάθρο· φυσικά, ο στόχος είναι να κερδίσουμε ξανά ένα GP απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, αλλά είμαστε εδώ και η κινητοποίησή μου παραμένει πάντα η ίδια: να αγωνίζομαι για το καλύτερο!

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μου από την πρώτη μέρα, την πρώην ομάδα KRT του Thierry Chizat Suzzoni και τη νέα ομάδα KRT με τον Antti Pyrhonen και φυσικά την Ιαπωνία που μου έδειξε εμπιστοσύνη και με υποδέχτηκε πάντα με θετική διάθεση. Του χρόνου θα ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, θα αναλάβω μια νέα πρόκληση και αυτό είναι που χρειάζομαι στην ηλικία μου για να αποδώσω. Όμως η σεζόν δεν έχει τελειώσει και μέχρι τον τελευταίο αγώνα θα δώσω φυσικά τον καλύτερό μου εαυτό.”

Λίγο μετά τις παραπάνω δηλώσεις, η Ducati Corse Off-Road ανακοίνωσε ότι ο Romain Febvre θα αγωνιστεί για την ομάδα Red Bull Ducati Factory MXGP για τις επόμενες δύο σεζόν.

Ο 34χρονος πρωταθλητής από τη Γαλλία έχει στο ενεργητικό του δύο παγκόσμιους τίτλους MXGP (2015 και 2025) και δύο δεύτερες θέσεις το 2021 και το 2023, καθώς και μια τρίτη θέση στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MX2 το 2014. Ο Febvre έχει επίσης κατακτήσει 26 νίκες σε Grand Prix, 97 θέσεις στο βάθρο και τέσσερις επιτυχίες στο Motocross των Εθνών με την εθνική ομάδα της Γαλλίας (2015, 2016, 2017, 2023).