Supercross 2024, Glendale - O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Jett Lawrence με Honda στην κορυφή της βαθμολογίας [VIDEO]

Back to back νίκη για τον RJ Hampshire της Husqvarna στα 250SX
motomag Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/2/2024

Ο έκτος γύρος της χρονιάς για τον θεσμό του Supercross, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο στάδιο State Farm Stadium στο Glendale της Αριζόνα, με τους 55.000 θεατές να πανηγυρίζουν τις νίκες του Ken Roczen (Suzuki) στα 450SX και του RJ Hampshire (Husqvarna) στα 250SX.

Ο Ken Roczen της Progressive Insurance ECSTAR Suzuki με δύο νίκες στο συγκεκριμένο στάδιο στην μέχρι τώρα αγωνιστική του καριέρα ήξερε καλά πως έχει αρκετές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα στον έκτο γύρο της χρονιάς. Ο αναβάτης της Suzuki στον κυρίως αγώνα, πήρε το Holeshot και στη συνέχεια έγινε κυριολεκτικά άφαντος πανηγυρίζοντας μπροστά στους 55.000 θεατές την τρίτη του νίκη στο State Farm Stadium. O Roczen έγινε ταυτόχρονα ο πέμπτος διαφορετικός αναβάτης που κερδίζει αγώνα στο φετινό Supercross.

Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

Πίσω από τον αναβάτη της Suzuki, βρέθηκε ο Jason Anderson της Monster Energy Kawasaki, ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Jett Lawrence της Team Honda HRC, με τον Αυστραλό να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα, καθώς στα πρώτα στάδια ήταν εκτός δεκάδας. Η τρίτη θέση του Lawrence ήταν αρκετή όμως για να τον φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον αναβάτη της Honda να έχει 117 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση υποχώρησε ο Chase Sexton (KTM), με 111 βαθμούς με τον Aaron Plessinger (KTM), να βρίσκεται στην τρίτη έχοντας 108 βαθμούς.

Στα 250SX της Δυτικής Ακτής, ο RJ Hampshire της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να κρατήσει πίσω του στα πρώτα στάδια του αγώνα τους Levi Kitchen (Kawasaki), Jo Shimoda (Honda), Jordon Smith (Yamaha), με τον Αμερικανό στη συνέχεια να κερδίζει τη back to back νίκη στην κατηγορία 250SX της Δυτικής Ακτής. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Levi Kitchen της Kawasaki με τον Jo Shimoda (Honda) να συμπληρώνει το βάθρο. Με τη νίκη του αυτή ο Hampshire ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον αναβάτη της Husqvarna να κυνηγά πλέον τον δεύτερο Jordon Smith της Yamaha (102 βαθμούς) και τον πρωτοπόρο Levi Kitchen της Kawasaki (106 βαθμούς).

Supercross 2024, Glendale – O Roczen με Suzuki τη νίκη, ο Lawrence με Honda ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

O Ken Roczen δήλωσε: “Δεν έχω κερδίσει πολλούς αγώνες τα τελευταία χρόνια οπότε θέλω να χαρώ τη στιγμή. Έκανα πολύ καλό αγώνα, η μοτοσυκλέτα μου ήταν άψογη και ευχαριστώ την ομάδα μου για αυτό.”

O RJ Hampshire ανέφερε: “Δουλεύουμε σκληρά με την ομάδα μου για να πετυχαίνουμε νίκες, έχουμε μερικές εβδομάδες κενό μέχρι τον επόμενο αγώνα, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε.”

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross στις 24 Φεβρουαρίου θα αγωνιστούν στο Arlington στον έβδομο γύρο της χρονιάς.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_rdwEoC3hq4?si=U4tVNzAfBOQ-yRA8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

 

Ετικέτες

MXGP 2026, 1ος γύρος, Αργεντινή: Σαρωτικό ξεκίνημα για τη Honda [Video]

Έναρξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με αχτύπητους Herlings και Langenfelder σε ΜΧGP και MX2 αντιστοίχως
MXGP 2026 Argentina
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/3/2026

Μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα σεζόν σήκωσε αυλαία στην καλοκαιρινή Bariloche της Αργεντινής, με πολλές αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων και ηχηρές επιστροφές, όπως αυτή του Tom Vialle από τις ΗΠΑ μετά από δύο τίτλους SX2.

Αυτός που έδειξε πιο έτοιμος για την πρεμιέρα πάντως ήταν ο Jeffrey Herlings, καθώς στον πρώτο του αγώνα με τη νέα του Honda ήταν σαρωτικός από το πρώτο session δοκιμών και καθ’ όλο το σαββατοκύριακο.

Έχοντας κερδίσει τη Superpole και γράφοντας τον ταχύτερο γύρο και στο warm-up, ο Ολλανδός ξεκίνησε το πρώτο σκέλος δυνατά διεκδικώντας τη Holeshot δίπλα-δίπλα με τον νέο του ομόσταυλο Vialle και οι δυο τους οδήγησαν τη μάχη στα πρώτα της στάδια.

MXGP 2026 Argentina
Jeffrey Herlings (Honda)

Μόνο ο νέος αναβάτης της εργοστασιακής ΚΤΜ και αντικαταστάτης του Herlings, Andrea Adamo, τους ακολούθησε στην αρχή του αγώνα, ενώ σύντομα έφτασαν στην παρέα ο συναθλητής του, Lucas Coenen, και ο πρωταθλητής του 2025 Romain Febvre (Kawasaki).

Το 1-2 της Honda ωστόσο καλά κρατούσε, με τον Vialle να περνά πρώτος για λίγο, ενώ ο Adamo άρχισε σταδιακά να χάνει έδαφος, με τους Febvre και Coenen να ξεχωρίζουν στην καταδίωξη των δύο Honda. Αν και προσπάθησαν να πλησιάσουν όσο ο Herlings ήταν δεύτερος, στο τέλος ο ρυθμός των δύο πρωτοπόρων δεν επέτρεψε σε κανέναν να τους περάσει.

MXGP 2026 Argentina
Tom Vialle (Honda)

Ο Herlings βρήκε τρόπο να περάσει τον Vialle στους τελευταίους γύρους του σκέλους, με τον Γάλλο rookie να μην έχει απάντηση και κάπως έτσι έκλεισε η πρώτη μάχη του 2026 με τους δύο αναβάτες της Honda στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ο Febvre συμπλήρωσε το βάθρο.

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Herlings άρχισε με ένα λάθος που τον άφησε αρκετές θέσεις πίσω, την ώρα που ο Maxime Renaux (Yamaha) έπαιρνε τη Holeshot, με τους Febvre και Vialle στο κατόπι του.

MXGP 2026 Argentina
Romain Febvre (Kawasaki)

Λίγο αργότερα ο Herlings άρχιζε να μαζεύει κόσμο και θέσεις, ενόσω και ο Tim Gajser (Yamaha) άρχισε να κάνει την παρουσία του εμφανή – μετά από ένα μέτριο πρώτο σκέλος στην έκτη θέση.

Ο Vialle έχασε επαφή με την κορυφή όταν από λάθος του έσβησε η μοτοσυκλέτα του, καθώς ο Herlings πλησίαζε τους πρωτοπόρους ολοένα και περισσότερο, καταφέρνοντας να περάσει δεύτερος όταν ο Renaux έπεσε μετά από άλμα και πρώτος όταν κάλυψε τα αρκετά δευτερόλεπτα διαφοράς που είχε φτιάξει ο Febvre στην πρωτιά.

MXGP 2026 Argentina

Στην καρό σημαία ο Herlings ήταν ξανά πρώτος, ο Febvre δεύτερος, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου υποδέχτηκε αυτή τη φορά τον Gajser, που κατάφερε να επικρατήσει του Vialle.

Έτσι ο Herlings γιόρτασε την έναρξη του νέου πρωταθλήματος με μια ξεκάθαρη νίκη, με δεύτερο στο τελικό αποτέλεσμα τον Febvre και τρίτο τον Vialle – εικόνα που μας δίνει και την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας βεβαίως.

MXGP 2026 Argentina
Simon Längenfelder (KTM)

Στην ΜΧ2 ο πρωταθλητής του 2025, Simon Längenfelder (KTM) δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να κυριαρχήσει και στους δύο αγώνες του εναρκτήριου Grand Prix.

Στο πρώτο σκέλος ο Γερμανός χρειάστηκε να καταβάλλει την αντίσταση του Sacha Coenen (KTM), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Guillem Farres με Triumph.

Simon Längenfelder (KTM)
Guillem Farres (Triumph)

Στον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 ο Sacha Coenen βγήκε εκτός μάχης μετά από πτώση του Jens Walvoort (KTM) στην αρχή του αγώνα, ενόσω ο Längenfelder οδηγούσε προς έναν ακόμη θρίαμβο. Η απώλεια του Coenen, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό, άνοιξε τον δρόμο στον Camden Mc Lellan να ανεβάσει την άλλη μοτοσυκλέτα της Triumph στο βάθρο, ενώ ο Liam Everts (Husqvarna) ακολούθησε τρίτος.

MXGP 2026 Argentina
Camden McLellan (Triumph)

Στο συνολικό αποτέλεσμα της Αργεντινής για την ΜΧ2, φυσικά ο Längenfelder ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, με τον Farres δεύτερο και τον Mc Lellan τρίτο.

Επόμενη στάση του MXGP 2026 είναι η Ισπανία και συγκεκριμένα η Almonte της Ανδαλουσίας στις 22 Μαρτίου.