Supercross 2024, Indianopolis - Triple crown για τον Jett Lawrence και το προβάδισμα του μεγαλώνει [VIDEO]

O Cameron Mcadoo νικά και ανεβαίνει στην πρώτη θέση στα 250SX της Ανατολικής Ακτής
motomag Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

Ο δέκατος γύρος του ΑΜΑ Supercross στην Ινδιανάπολη επεφύλαξε ένα triple crown στην κατηγορία 450SX για τον Jett Lawrence (Team Honda HRC), ενώ την πρώτη νίκη της σεζόν πανηγύρισε ο Cameron Mcadoo (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki) στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής.

Στην κατηγορία 450SX άπαντες στην Ινδιανάπολη ήθελαν να κόψουν τη φόρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jett Lawrence. Ωστόσο τα πράγματα κύλησαν πολύ διαφορετικά. Και στους τρεις αγώνες την εκκίνηση πήρε ο Ken Roczen (Progressive Insurance ECSTAR Suzuki), αλλά μετά από μερικούς γύρους θα έχανε την πρωτοπορία σε κάθε αγώνα από τον Jett Lawrence.

Ο αναβάτης της Honda ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτικό φεγγάρι κατάφερε να επικρατήσει και στους τρεις αγώνες, κατακτώντας τον triple crown στην Ινδιανάπολη. Η νίκη του Lawrence ήταν η πέμπτη της φετινής χρονιάς με τον Αυστραλό να αυξάνει και άλλο τη βαθμολογική διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Πίσω από τον εξαιρετικό Lawrence στον πρώτο και δεύτερο αγώνα βρέθηκε ο Roczen με τον αναβάτη της Suzuki να τερματίζει στην τρίτη θέση στον τρίτο αγώνα της ημέρας. Ο περσινός πρωταθλητής Chase Sexton (Red Bull KTM Factory Racing) σε κανέναν από τους τρεις αγώνες δεν είχε καλή εκκίνηση, ωστόσο κατάφερε να βρεθεί και στους τρεις στο βάθρο. Με δύο τρίτες θέσεις και μία δεύτερη ο Sexton κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας φτάνοντας σε απόσταση βολής από τον δεύτερο Cooper Webb ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Μετά τον δέκατο γύρο στην Ινδιανάπολη, ο Lawrence βρίσκεται στην πρώτη θέση με 210 βαθμούς, ο Cooper Web στη δεύτερη με 189, ενώ μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω ακολουθεί ο Chase Sexton έχοντας 185 βαθμούς.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Στην κατηγορία 250SΧ της Ανατολικής Ακτής ο Cameron Mcadoo (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki), ήταν σε εκπληκτική φόρμα καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. Ο αναβάτης της Kawasaki στον πρώτο αγώνα ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα όλων, κατακτώντας με άνεση τη νίκη. Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα καθώς ο Haiden Deegan είχε πάρει την πρωτοπορία και πήγαινε για την νίκη. Ο Mcadoo προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περάσει μπροστά ωστόσο δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση.

Στον τρίτο αγώνα οι Deegan και Mcadoo ήταν ισόβαθμοι όσον αφορά τους βαθμούς της ημέρας οπότε όποιος τερμάτιζε μπροστά από τον άλλο θα έπαιρνε και την τελική νίκη στον αγώνα. Οι ελπίδες του Deegan τελείωσαν νωρίς όταν από δικό του λάθος προκάλεσε πτώσεις στην εκκίνηση, με θύμα και τον ίδιο, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tom Vialle (ΚΤΜ) κατάφερε να φύγει μπροστά κερδίζοντας τον αγώνα μετά από μια μικρή μάχη με τον Pierce Brown (GASGAS).

Ο Brown ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε υπό την απειλή του Mcadoo για τη δεύτερη θέση κατάφερε να αντέξει στις επιθέσεις με τη βοήθεια και των μηχανικών του Mcadoo οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως δεν χρειάζεται να πιέσει καθώς με την τρίτη θέση θα κέρδιζε την πρώτη φετινή του νίκη στην Ανατολική Ακτή στα 250SX.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Με τη νίκη και τους βαθμούς που συγκέντρωσε ο Mcadoo πέρασε μπροστά στην βαθμολογία της κατηγορίας 250SX της Ανατολικής Ακτής έχοντας πλέον 98 βαθμούς. Ο χαμένος της υπόθεσης ήταν ο Tom Vialle καθώς έπεσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας 96 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 87 βαθμούς βρίσκεται ο Pierce Brown.

Στο Seattle στις 23 Μαρτίου θα λάβει χώρα ο επόμενος αγώνας της χρονιάς στο ΑΜΑ Supercross.

Ο Jett Lawrence μετά τη νίκη του δήλωσε: “Είναι απίστευτο που κατέκτησα το triple Crown με την Honda. Καταφέραμε ταυτόχρονα να αυξήσουμε την διαφορά μας στη βαθμολογία οπότε ο αγώνας της Ινδιανάπολης κύλησε πολύ θετικά για την ομάδα”.

O Cameron Mcadoo με τη σειρά του ανέφερε: “Έχει περάσει καιρός από τότε που κέρδισα. Απόλαυσα τον αγώνα και είμαι πολύ χαρούμενος για όλους στην ομάδα καθώς δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε την πρώτη μας φετινή νίκη”.

Supercross

 

Ετικέτες

AMA Pro Motocross, Southwick: Ο Sacha Coenen της ΜΧ2 επισκέφτηκε με wildcard και διέλυσε τον ανταγωνισμό! [Video]

Το οικογενειακό δράμα των αδελφών Jett και Hunter Lawrence συνεχίζεται με έναν βαθμό να τους χωρίζει στη μάχη των 450
ama pro mx southwick
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Ο έκτος γύρος του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Pro Motocross επισκέφτηκε την ιστορική πίστα The Wick 388 με το μεγάλο ενδιαφέρον να πέφτει στην κατηγορία των 450 κυβικών, όπου οι αδελφοί Jett και Hunter Lawrence, αμφότεροι με Honda, μάχονται για τον τίτλο πρακτικά μεταξύ τους.

ama pro mx southwick
#1 Jett Lawrence, #96 Hunter Lawrence, #38 Haiden Deegan

Στον αγώνα Southwick National ο Jett Lawrence έφυγε με μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ ο αδελφός του, Hunter, με μια νίκη και μια τέταρτη, κάτι που σημαίνει πως στον τελικό απολογισμό ο Jett είναι ο νικητής του αγώνα και αυτό τον επαναφέρει στην κορυφή της κατάταξης – εκεί που ο αδελφός του είχε προσπεράσει μόλις μια εβδομάδα πριν.

Βέβαια με 271 βαθμούς για τον Jett και 270 για τον Hunter, η μάχη του τίτλου κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη δείχνει, με τους δύο Αυστραλούς να έχουν σκαρώσει ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, την ώρα που ο τρίτος, Haiden Deegan (Yamaha) απέχει αρκετά στους 218 βαθμούς και βέβαια δεν είναι άμεσα απειλητικός, με τον Jorge Prado (KTM) στην τέταρτη θέση και 202 βαθμούς.

Στο πρώτο σκέλος των 450 νικητής αναδείχθηκε ο Hunter Lawrence, δεύτερος ο Jett Lawrence και τρίτος ο Deegan, ενώ στον δεύτερο αγώνα η πρωτιά πήγε στον Jett, δεύτερος ήταν ο Deegan και τρίτος ο Jorge Prado (KTM).

ama pro mx southwick
#37 Cole Davies

Στη μάχη των 250 κυβικών εξελίσσεται ένα άλλο δράμα, με τους Cole Davies (Yamaha) και Levi Kitchen (Kawasaki) να μονομαχούν για τον τίτλο με μόλις δύο βαθμούς διαφορά, ωστόσο στο Southwick ήταν ένας άλλος αναβάτης που έκλεψε την παράσταση με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Βέλγος Sacha Coenen (KTM), πρωτοπόρος της ΜΧ2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM, έτρεξε εκτάκτως με wildcard στον αμερικανικό αγώνα και κυριολεκτικά διέλυσε τον ανταγωνισμό!

Στο πρώτο σκέλος ο Coenen έφυγε από την αρχή μπροστά και έφτασε στην καρό σημαία 33,4 ολόκληρα δευτερόλεπτα πριν τον δεύτερο! Στο δε δεύτερο σκέλος ο Βέλγος επανέλαβε τη σαρωτική του κυριαρχία και πήρε ξανά τη νίκη, παρότι τέσσερα λεπτά προ του τέλους είχε πτώση. Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά του από όλους τους υπόλοιπους που ξανασηκώθηκε και πήρε τη νίκη εύκολα και απροβλημάτιστα με 3 δευτερόλεπτα από τον κοντινότερο αντίπαλο!

Όσον αφορά στη μάχη του τίτλου της κατηγορίας, ο Davies διατήρησε την πρωτιά στην κατάταξη, παρότι ο Kitchen ήταν ο καλύτερος μεταξύ τους βάσει βαθμολογικής συγκομιδής. Με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 4 στα δύο σκέλη του αγώνα, ο Kitchen τερμάτισε στο σύνολο δεύτερος πίσω από τον Coenen, ενώ ο Davies πήρε την τρίτη θέση, αλλά είχε ένα κακό πρώτο σκέλος που τερμάτισε έβδομος και μάζεψε τους βαθμούς που χρειαζόταν με τον τελευταίο αγώνα στον οποίο ήταν δεύτερος.

Έτσι στην κατάταξη προηγείται ακόμη ο Davies με 227 βαθμούς και τον κυνηγά ο Kitchen με 225, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να καθησυχάζουν όταν πίσω τους βρίσκονται οι Jo Shimoda και Julien Beaumer ισόβαθμοι στους 194 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος AMA Pro Motocross, έβδομος σε σύνολο έντεκα, θα γίνει στις 18 Ιουλίου στο Spring Creek MX Park.

Ετικέτες