Supercross 2024, Indianopolis - Triple crown για τον Jett Lawrence και το προβάδισμα του μεγαλώνει [VIDEO]

O Cameron Mcadoo νικά και ανεβαίνει στην πρώτη θέση στα 250SX της Ανατολικής Ακτής
motomag Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

Ο δέκατος γύρος του ΑΜΑ Supercross στην Ινδιανάπολη επεφύλαξε ένα triple crown στην κατηγορία 450SX για τον Jett Lawrence (Team Honda HRC), ενώ την πρώτη νίκη της σεζόν πανηγύρισε ο Cameron Mcadoo (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki) στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής.

Στην κατηγορία 450SX άπαντες στην Ινδιανάπολη ήθελαν να κόψουν τη φόρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jett Lawrence. Ωστόσο τα πράγματα κύλησαν πολύ διαφορετικά. Και στους τρεις αγώνες την εκκίνηση πήρε ο Ken Roczen (Progressive Insurance ECSTAR Suzuki), αλλά μετά από μερικούς γύρους θα έχανε την πρωτοπορία σε κάθε αγώνα από τον Jett Lawrence.

Ο αναβάτης της Honda ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτικό φεγγάρι κατάφερε να επικρατήσει και στους τρεις αγώνες, κατακτώντας τον triple crown στην Ινδιανάπολη. Η νίκη του Lawrence ήταν η πέμπτη της φετινής χρονιάς με τον Αυστραλό να αυξάνει και άλλο τη βαθμολογική διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Πίσω από τον εξαιρετικό Lawrence στον πρώτο και δεύτερο αγώνα βρέθηκε ο Roczen με τον αναβάτη της Suzuki να τερματίζει στην τρίτη θέση στον τρίτο αγώνα της ημέρας. Ο περσινός πρωταθλητής Chase Sexton (Red Bull KTM Factory Racing) σε κανέναν από τους τρεις αγώνες δεν είχε καλή εκκίνηση, ωστόσο κατάφερε να βρεθεί και στους τρεις στο βάθρο. Με δύο τρίτες θέσεις και μία δεύτερη ο Sexton κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας φτάνοντας σε απόσταση βολής από τον δεύτερο Cooper Webb ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Μετά τον δέκατο γύρο στην Ινδιανάπολη, ο Lawrence βρίσκεται στην πρώτη θέση με 210 βαθμούς, ο Cooper Web στη δεύτερη με 189, ενώ μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω ακολουθεί ο Chase Sexton έχοντας 185 βαθμούς.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Στην κατηγορία 250SΧ της Ανατολικής Ακτής ο Cameron Mcadoo (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki), ήταν σε εκπληκτική φόρμα καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. Ο αναβάτης της Kawasaki στον πρώτο αγώνα ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα όλων, κατακτώντας με άνεση τη νίκη. Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα καθώς ο Haiden Deegan είχε πάρει την πρωτοπορία και πήγαινε για την νίκη. Ο Mcadoo προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περάσει μπροστά ωστόσο δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση.

Στον τρίτο αγώνα οι Deegan και Mcadoo ήταν ισόβαθμοι όσον αφορά τους βαθμούς της ημέρας οπότε όποιος τερμάτιζε μπροστά από τον άλλο θα έπαιρνε και την τελική νίκη στον αγώνα. Οι ελπίδες του Deegan τελείωσαν νωρίς όταν από δικό του λάθος προκάλεσε πτώσεις στην εκκίνηση, με θύμα και τον ίδιο, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tom Vialle (ΚΤΜ) κατάφερε να φύγει μπροστά κερδίζοντας τον αγώνα μετά από μια μικρή μάχη με τον Pierce Brown (GASGAS).

Ο Brown ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε υπό την απειλή του Mcadoo για τη δεύτερη θέση κατάφερε να αντέξει στις επιθέσεις με τη βοήθεια και των μηχανικών του Mcadoo οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως δεν χρειάζεται να πιέσει καθώς με την τρίτη θέση θα κέρδιζε την πρώτη φετινή του νίκη στην Ανατολική Ακτή στα 250SX.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Με τη νίκη και τους βαθμούς που συγκέντρωσε ο Mcadoo πέρασε μπροστά στην βαθμολογία της κατηγορίας 250SX της Ανατολικής Ακτής έχοντας πλέον 98 βαθμούς. Ο χαμένος της υπόθεσης ήταν ο Tom Vialle καθώς έπεσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας 96 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 87 βαθμούς βρίσκεται ο Pierce Brown.

Στο Seattle στις 23 Μαρτίου θα λάβει χώρα ο επόμενος αγώνας της χρονιάς στο ΑΜΑ Supercross.

Ο Jett Lawrence μετά τη νίκη του δήλωσε: “Είναι απίστευτο που κατέκτησα το triple Crown με την Honda. Καταφέραμε ταυτόχρονα να αυξήσουμε την διαφορά μας στη βαθμολογία οπότε ο αγώνας της Ινδιανάπολης κύλησε πολύ θετικά για την ομάδα”.

O Cameron Mcadoo με τη σειρά του ανέφερε: “Έχει περάσει καιρός από τότε που κέρδισα. Απόλαυσα τον αγώνα και είμαι πολύ χαρούμενος για όλους στην ομάδα καθώς δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε την πρώτη μας φετινή νίκη”.

Supercross

 

Ετικέτες

MXGP: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Romain Febvre αφήνει την Kawasaki για τη Ducati

Η συμφωνία ανακοινώθηκε λίγο μετά το διαζύγιο με την Kawasaki
Febvre
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Ο εν ενέργεια Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MXGP, Romain Febvre ανακοινώθηκε από τη Ducati για τις επόμενες δύο σεζόν.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του Borgo Panigale, οι δρόμοι του Romain Febvre και της Kawasaki είχαν και επίσημα χωρίσει με τη συνεργασία τους να ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Γάλλος εντάχθηκε στην Kawasaki το 2020, το 2021 και το 2023 τερμάτισε δεύτερος στην κορυφαία κατηγορία MXGP, ενώ πέρυσι κατάφερε να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο του τίτλο.

Febvre

Romain Febvre: Σε λίγους μήνες θα έρθει η ώρα να χωρίσουμε τους δρόμους μας με την Kawasaki, μετά από τόσες πολλές σεζόν με τα πράσινα χρώματα και φυσικά, πολλές αναμνήσεις, πολλά καλά αποτελέσματα και πολλές επιτυχίες που πετύχαμε μαζί. Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου θα παραμείνει για πάντα συνδεδεμένο με την Kawasaki· ήμασταν μαζί για επτά χρόνια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην καριέρα ενός αναβάτη. Πετύχαμε τον απόλυτο στόχο μας, που ήταν ο παγκόσμιος τίτλος πέρυσι, αφού παλέψαμε για τον τίτλο το 2021 – την πρώτη μου σεζόν με την Kawasaki – και το 2023.

"Πάντα είχα υπέροχους ανθρώπους γύρω μου από τη στιγμή που υπέγραψα με την Kawasaki. Αναπτύξαμε μια νέα μοτοσυκλέτα το 2023 και χάσαμε τον τίτλο για λίγους μόνο βαθμούς. Δυστυχώς, το 2024 υπέστην τραυματισμό, αλλά τελικά κατακτήσαμε τον τίτλο. Φέτος αγωνιζόμαστε και πάλι για θέσεις στο βάθρο· φυσικά, ο στόχος είναι να κερδίσουμε ξανά ένα GP απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, αλλά είμαστε εδώ και η κινητοποίησή μου παραμένει πάντα η ίδια: να αγωνίζομαι για το καλύτερο!

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μου από την πρώτη μέρα, την πρώην ομάδα KRT του Thierry Chizat Suzzoni και τη νέα ομάδα KRT με τον Antti Pyrhonen και φυσικά την Ιαπωνία που μου έδειξε εμπιστοσύνη και με υποδέχτηκε πάντα με θετική διάθεση. Του χρόνου θα ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, θα αναλάβω μια νέα πρόκληση και αυτό είναι που χρειάζομαι στην ηλικία μου για να αποδώσω. Όμως η σεζόν δεν έχει τελειώσει και μέχρι τον τελευταίο αγώνα θα δώσω φυσικά τον καλύτερό μου εαυτό.”

Λίγο μετά τις παραπάνω δηλώσεις, η Ducati Corse Off-Road ανακοίνωσε ότι ο Romain Febvre θα αγωνιστεί για την ομάδα Red Bull Ducati Factory MXGP για τις επόμενες δύο σεζόν.

Ο 34χρονος πρωταθλητής από τη Γαλλία έχει στο ενεργητικό του δύο παγκόσμιους τίτλους MXGP (2015 και 2025) και δύο δεύτερες θέσεις το 2021 και το 2023, καθώς και μια τρίτη θέση στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MX2 το 2014. Ο Febvre έχει επίσης κατακτήσει 26 νίκες σε Grand Prix, 97 θέσεις στο βάθρο και τέσσερις επιτυχίες στο Motocross των Εθνών με την εθνική ομάδα της Γαλλίας (2015, 2016, 2017, 2023).