Supercross 2024, Indianopolis - Triple crown για τον Jett Lawrence και το προβάδισμα του μεγαλώνει [VIDEO]

O Cameron Mcadoo νικά και ανεβαίνει στην πρώτη θέση στα 250SX της Ανατολικής Ακτής
motomag Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

Ο δέκατος γύρος του ΑΜΑ Supercross στην Ινδιανάπολη επεφύλαξε ένα triple crown στην κατηγορία 450SX για τον Jett Lawrence (Team Honda HRC), ενώ την πρώτη νίκη της σεζόν πανηγύρισε ο Cameron Mcadoo (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki) στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής.

Στην κατηγορία 450SX άπαντες στην Ινδιανάπολη ήθελαν να κόψουν τη φόρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jett Lawrence. Ωστόσο τα πράγματα κύλησαν πολύ διαφορετικά. Και στους τρεις αγώνες την εκκίνηση πήρε ο Ken Roczen (Progressive Insurance ECSTAR Suzuki), αλλά μετά από μερικούς γύρους θα έχανε την πρωτοπορία σε κάθε αγώνα από τον Jett Lawrence.

Ο αναβάτης της Honda ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτικό φεγγάρι κατάφερε να επικρατήσει και στους τρεις αγώνες, κατακτώντας τον triple crown στην Ινδιανάπολη. Η νίκη του Lawrence ήταν η πέμπτη της φετινής χρονιάς με τον Αυστραλό να αυξάνει και άλλο τη βαθμολογική διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Πίσω από τον εξαιρετικό Lawrence στον πρώτο και δεύτερο αγώνα βρέθηκε ο Roczen με τον αναβάτη της Suzuki να τερματίζει στην τρίτη θέση στον τρίτο αγώνα της ημέρας. Ο περσινός πρωταθλητής Chase Sexton (Red Bull KTM Factory Racing) σε κανέναν από τους τρεις αγώνες δεν είχε καλή εκκίνηση, ωστόσο κατάφερε να βρεθεί και στους τρεις στο βάθρο. Με δύο τρίτες θέσεις και μία δεύτερη ο Sexton κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας φτάνοντας σε απόσταση βολής από τον δεύτερο Cooper Webb ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Μετά τον δέκατο γύρο στην Ινδιανάπολη, ο Lawrence βρίσκεται στην πρώτη θέση με 210 βαθμούς, ο Cooper Web στη δεύτερη με 189, ενώ μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω ακολουθεί ο Chase Sexton έχοντας 185 βαθμούς.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Στην κατηγορία 250SΧ της Ανατολικής Ακτής ο Cameron Mcadoo (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki), ήταν σε εκπληκτική φόρμα καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. Ο αναβάτης της Kawasaki στον πρώτο αγώνα ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα όλων, κατακτώντας με άνεση τη νίκη. Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα καθώς ο Haiden Deegan είχε πάρει την πρωτοπορία και πήγαινε για την νίκη. Ο Mcadoo προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περάσει μπροστά ωστόσο δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση.

Στον τρίτο αγώνα οι Deegan και Mcadoo ήταν ισόβαθμοι όσον αφορά τους βαθμούς της ημέρας οπότε όποιος τερμάτιζε μπροστά από τον άλλο θα έπαιρνε και την τελική νίκη στον αγώνα. Οι ελπίδες του Deegan τελείωσαν νωρίς όταν από δικό του λάθος προκάλεσε πτώσεις στην εκκίνηση, με θύμα και τον ίδιο, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tom Vialle (ΚΤΜ) κατάφερε να φύγει μπροστά κερδίζοντας τον αγώνα μετά από μια μικρή μάχη με τον Pierce Brown (GASGAS).

Ο Brown ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε υπό την απειλή του Mcadoo για τη δεύτερη θέση κατάφερε να αντέξει στις επιθέσεις με τη βοήθεια και των μηχανικών του Mcadoo οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως δεν χρειάζεται να πιέσει καθώς με την τρίτη θέση θα κέρδιζε την πρώτη φετινή του νίκη στην Ανατολική Ακτή στα 250SX.

Supercross 2024, Indianopolis – Triple crown για τον Jett Lawrence στα 450SX και το βαθμολογικό προβάδισμα μεγαλώνει [VIDEO]

Με τη νίκη και τους βαθμούς που συγκέντρωσε ο Mcadoo πέρασε μπροστά στην βαθμολογία της κατηγορίας 250SX της Ανατολικής Ακτής έχοντας πλέον 98 βαθμούς. Ο χαμένος της υπόθεσης ήταν ο Tom Vialle καθώς έπεσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας 96 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 87 βαθμούς βρίσκεται ο Pierce Brown.

Στο Seattle στις 23 Μαρτίου θα λάβει χώρα ο επόμενος αγώνας της χρονιάς στο ΑΜΑ Supercross.

Ο Jett Lawrence μετά τη νίκη του δήλωσε: “Είναι απίστευτο που κατέκτησα το triple Crown με την Honda. Καταφέραμε ταυτόχρονα να αυξήσουμε την διαφορά μας στη βαθμολογία οπότε ο αγώνας της Ινδιανάπολης κύλησε πολύ θετικά για την ομάδα”.

O Cameron Mcadoo με τη σειρά του ανέφερε: “Έχει περάσει καιρός από τότε που κέρδισα. Απόλαυσα τον αγώνα και είμαι πολύ χαρούμενος για όλους στην ομάδα καθώς δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε την πρώτη μας φετινή νίκη”.

Supercross

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Κυρίαρχο το θέαμα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2024

Εικόνα παλιών καλών εποχών με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου στα Τρίκαλα όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross σε πολύ καλό κλίμα παρόλο που η βροχή προσπάθησε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο όλους τους συμμετέχοντες.

Το θέαμα ήταν μπόλικο και κυριάρχησε ο ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες ανταμείβοντας τους θεατές που επισκέφτηκαν την πίστα στον Πρίνο.

Στην MX1 ο Παναγιώτης Κουζής (Honda #338) κυριάρχησε καθαρά και ξάστερα και στους δύο αγώνες με Ράδο (GASGAS #97) και Κρητικό (KTM #160) να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση στον πρώτο και αντίστροφα στον δεύτερο σε μία κατά τα άλλα σταθερή τριάδα βάθρου. Ο δεύτερος αγώνας ήταν μάλιστα ένας άθλος και για τους δύο που κλείνουν την τριάδα καθώς υπήρχε στην αρχή του αγώνα ένα αγωνιστικό συμβάν που οδήγησε την πτώση τους και αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Ευτυχώς ανέκαμψαν με τον Ράδο να κάνει εντυπωσιακό αγώνα καλύπτοντας διαφορές και εκμηδενίζοντας αποστάσεις.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Στην γενική κατάταξη της MX1-MX300 κυριάρχησαν και οι Τσάτσος (KTM #411) και Μπάκας (Yamaha #29) που έκλεισαν την πρώτη πεντάδα! Αντίστοιχα ήταν και οι πρώτοι της κατηγορίας τους για το διήμερο ακολουθούμενοι από τον Μπόγρη (KTM #151) που πήρε όμως μία δεύτερη θέση στον δεύτερο αγώνα, στην κατηγορία.

Στην MX2 ο Κανάκης Μάριος (KTM #49) πήρε δύο σημαντικές νίκες και στους δύο αγώνες κρατώντας πίσω του τον Ζούνη (Yamaha #37) ο οποίος ήταν άτυχος σήμερα. Στον έναν αγώνα μία στραβή δισκόπλακα συνέπεια αγωνιστικού συμβάν τον άφησε να παλεύει δίχως εμπρός φρένο ενώ αντίστοιχα στον άλλο αγώνα μία πτώση πολλών αναβατών τον άφησε πίσω και πάλεψε να ανέβει δείχνοντας και για πιο λόγο είναι φαβορί για την νίκη. Ο Φωτάκης (ΚΤΜ #307) έκλεινε και στους δύο αγώνες το σταθερό βάθρο από πλευράς βαθμολογίας με το βαθμολογικό αποτέλεσμα να μην αποτυπώνει την πάλη των τριών για διαφορετικούς λόγους σε κάθε αγώνα, να κρατήσουν την θέση. Ο Κοσμάς Σπύρος (ΚΤΜ #322) πήρε την τέταρτη θέση γενικής και την πέμπτη εξασφάλισε ο Μερκούρης (ΚΤΜ #111) που τρέχει στην ΜΧ125 κατηγορία και οι χρόνοι του είναι αντίστοιχοι της ΜΧ2.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Σημαντικό εδώ πως ο Λυρίου (Fantic #161) που ήταν τέταρτος στον δεύτερο αγώνα και 12ος στον πρώτο δεν κατάφερε, όπως και ο Πρίμος (GASGAS #88) να δείξουν εκείνο για το οποίο ήταν έτοιμοι στην κατάταξη, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα στους θεατές, από τον τρόπο που ανέβαιναν θέσεις μετά την πτώση.

Αντίστοιχα στην ΜΧ125 ο Μερκούρης (ΚΤΜ #111) δεν είχε αντίπαλο ενώ Παπαδάκης (KTM #177) και Ταμβάκος (Yamaha #66) έκαναν τον δικό τους αγώνα εναλλάσσοντας τις θέσεις του βάθρου.

Στην MXOPEN το φαβορί του αγώνα ο Τομαρας (Honda #110) είχε μία τρομερή ατυχία στον πρώτο αγώνα καθώς τον τσίμπησε σφήγκα και ήταν αρκετά άσχημο ώστε να μην ολοκληρώσει τον αγώνα και να μην συνεχίσει αργότερα. Ο Βαγγελάκος (Fantic #112) πήρε μία καθαρή νίκη από εκεί και πέρα με Μπουρικα (Honda #299) και Τζωρα (#46) να ολοκληρώνουν το βάθρο.

Στην MXSenior ο Καρασακαλίδης (GASGAS #177) είχε δύο αναμενόμενα καθαρές νίκες παρότι είχε καιρό να χάσει εκκίνηση, συνήθως κερδίζει χωρίς να χρειάζεται να κάνει ούτε προσπέραση. Ο Πρασσος (ΚΤΜ #12) πήρε δεύτερη θέση της ημέρας με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση και τον Τσιμπρη στην τρίτη θέση του βάθρου με αντίστοιχα μία δεύτερη θέση και μία τέταρτη. Εμβόλιμα εκεί ο Δημήτρης Κεραμιδάς (Suzuki #777) ο συντάκτης Motocross του MOTO που συμπλήρωσε σήμερα τετραψήφιο αριθμό εκκινήσεων σε αντίστοιχα σκέλη και πήρε την τέταρτη θέση γενικής! 1.000 εκκινήσεις είναι ένα φανταστικό νούμερο και μεταφράζεται σε τεράστιο βάθος χρόνου καθώς ας μην ξεχνάμε πως δεν τρέχουμε σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να γίνονται κάθε χρόνο πάνω από είκοσι αγώνες. Για να φτάσει κανείς να συμπληρώσει 1.000 αγώνες στην Ελλάδα πρέπει να τρέχει μία ολόκληρη ζωή και να συμπληρώνει και αγώνες εκτός χώρας, όπως έχει κάνει ο Κεραμιδάς. Την πέμπτη θέση της γενικής πήρε ο Ζερβας (Honda #240) σε μία κατηγορία που δεν στερείται τον συναγωνισμό παρά το όνομά της!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Στην ΜΧ85 ο Χατζάκης (Yamaha #21) πήρε την πρώτη θέση γενικής με δύο καθαρές νίκες και ο Κουκαλιώτης (Yamaha #125) με τον Τσαλικη (Yamaha #114) πήραν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου κρατώντας πλήρως μπλε όπως φάνηκε πως θα μείνει από την αρχή στα Τρίκαλα.

Στην ΜΧ65 ο Στρούγκης (Yamaha #4) πήρε την νίκη παλεύοντας όμορφα για αυτή με Τσικολη (GASGAS #98) και Φωτοπουλο (Yamaha #911) να κλείνουν τις θέσεις του βάθρου.

Η αγωνιστική τετράδα της MXWOMEN μας κάνει υπερήφανους γιατί κρατά μόνη της μία κατηγορία και αποτελεί την μαγιά για να δούμε να μεγαλώνει, όπως ελπίζουμε όλοι. Οι αδερφές Λάμπρου έκαναν την διαφορά που αναμενόταν με την Ιωάννα στις νίκες και την Αμαλία με δύο δεύτερες θέσεις καθώς έχουν και διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Αμφότερες με Yamaha και Ν#7 και Ν#17 αντίστοιχα. Η Δέσποινα Πασαλη (KTM #9) έκανε έναν πολύ όμορφο αγώνα και την τετράδα ολοκλήρωσε με ΚΤΜ SX150 και το Ν#167 η Μπάκα Μαρία σε συνεχή βελτίωση και μία εξαιρετική παρουσία συνολικά.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Ακολουθούν αναλυτικά αποτελέσματα και οι πρώτες φωτογραφίες του ΜΟΤΟ από την σημερινή ημέρα: