Γράφτηκε από: 
το motomag

Τραγική κατάληξη για Αργεντίνο πρωταθλητή Motocross

Είχε συγκλονίσει, αγωνιζόμενος με ένα χέρι

Σκοτώθηκε κατά την διάρκεια αγώνα ο Geronimo Alberto Zapata Bacur, γνωστός ως "El Wey" όταν έπεσε σε προσγείωση άλματος μέσα στην πίστα και δύο από τους αναβάτες που ακολουθούσαν δεν μπόρεσαν να τον αποφύγουν.

Δυστυχώς ο θάνατός του αποτυπώθηκε σε video το οποίο και για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να δείξουμε, κι ελπίζουμε σύντομα να κατέβει από όποια πλατφόρμα το φιλοξενεί.

Ο "El Wey" είχε συγκινήσει τον κόσμο του Motocross πριν από λίγους μήνες, με την επάνοδό του. Στις 15 Νοεμβρίου του 2020 είχε χάσει το χέρι του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και δύο μήνες μετά είχε επιστρέψει στις πίστες. Ο "El Wey" ήθελε να αγωνίζεται με τους υπόλοιπους αρτιμελείς αθλητές και δεν δεχόταν καμία διάκριση.

Γεννημένος το 1997, με τα γενέθλια του σε λίγες ημέρες από τώρα, υπήρξε τρεις φορές πρωταθλητής Αργεντινής, μία φορά πρωταθλητής Supercross στο Περού τερματίζοντας άλλες δύο στην δεύτερη θέση και παράλληλα αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το περασμένο Σάββατο αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα Cordoba Motocross στο San Agustín, όταν έχασε την ζωή του με τον παραπάνω τρόπο.