Yamaha EMX 2022: Ανακοίνωσε τους εργοστασιακούς αναβάτες στα 250 και 125

Με σαφή στόχο τους τίτλους
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/12/2021

Για το 2022 η Yamaha ανακοίνωσε τους αναβάτες που θα στελεχώσουν τις δύο εργοστασιακές ομάδες της στις κατηγορίες των 250 και 125 κυβικών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motocross.

Στην EMX250 η ομάδα Hutten Metaal Yamaha θα έχει τους Rick Elzinga, Andrea Bonacorsi και Dave Kooiker, με τον 19χρονο Rick Elzinga να επιστρέφει στην οικογένεια της Yamaha μετά από δύο χρόνια, έχοντας μία νίκη και αρκετά βάθρα την προηγούμενη χρονιά, που του έδωσαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα του 2021.

Στην κατηγορία της EMX125 την ομάδα MJC Yamaha, θα πλαισιώσουν οι ίδιοι νεαροί αναβάτες που είχε και το 2021, δηλαδή ο Ivano van Erp, Karlis Reisulis και Ferruccio Zanchi.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες