Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ανανεωμένα BMW G310 GS & R!

Διακριτικές αλλαγές στην εμφάνιση

Το πρώτο από τα δύο μοντέλα της σειράς των 310 που βγήκε απ’ τις πόρτες του εργοστασίου ήταν το G310R το 2015, ενώ ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε και η adventure έκδοση που χρησιμοποιεί τον ίδιο μονοκύλινδρο κινητήρα των 313cc με τα 34 άλογα, το G310GS. Πρόκειται για τις δύο μικρότερες σε κυβισμό μοτοσυκλέτες που υπάρχουν στη γκάμα της BMW και είναι απ’ τα πιο σημαντικά μοντέλα της, καθώς αποτελούν entry level προτάσεις για τον κόσμο των δύο τροχών αλλά και της βαυαρικής εταιρείας. Έκτοτε, έχουν περάσει αρκετά χρόνια χωρίς να δεχθούν καμία αλλαγή, ενώ τώρα σε μια απ’ τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών για την ανθρωπότητα, ήρθε η ώρα να ανανεωθούν.

Υπό κανονικές συνθήκες, από τη 1η Ιανουαρίου του 2021, όλες οι μοτοσυκλέτες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές Euro5 δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται στην Ευρώπη, όμως με την πανδημία υπάρχουν αρκετά εργοστάσια που έχουν ζητήσει να γίνει η παράταση των προδιαγραφών για το 2022, λόγω της ζημιάς που έχει προκληθεί στις πωλήσεις και στο στοκ των Euro4 μοντέλων.

Η BMW φαίνεται πως συνεχίζει ακάθεκτη το πλάνο ανανέωσης της γκάμας της κι έτσι ο κατασκοπικός φακός του Rideapart έπιασε τους αναβάτες της να δοκιμάζουν σε δημόσιους δρόμους τα ανανεωμένα G310 R & GS. Πέρα απ’ τις αλλαγές που αναμένονται στον κινητήρα ώστε να γίνει Euro5, η BMW ανανέωσε και την εμφάνισή τους με μικρές πινελιές, ενώ παραμένει άγνωστο το κατά πόσο και αν θα επηρεαστούν οι επιδόσεις των μοτοσυκλετών. Αρχικά και τα δύο μοντέλα απέκτησαν νέο LED προβολέα, με κατακόρυφη διάταξη για τη μικρή και μεγάλη σκάλα, ενώ αντίστοιχης τεχνολογίας είναι και τα φλας. Ωστόσο, κανείς δεν μας εγγυάται ότι τα LED φωτιστικά σώματα θα είναι στο βασικό εξοπλισμό και δεν θα αποτελούν μέρος του πρόσθετου εξοπλισμού.

Τα ανανεωμένα μοντέλα παραμένουν πιστά στη σχεδιαστική ταυτότητα των υφιστάμενων G310 R & GS με τις αλλαγές να είναι διακριτικές, όπως συνηθίζει να κάνει η BMW. Το R έχει αποκτήσει μια όχι και τόσο επιθετική σχεδίαση, με λιγότερες γωνίες στο ρεζερβουάρ και στα πλαστικά μέρη. Στο GS απ’ την άλλη, τα πλαϊνά πλαστικά δείχνουν να έχουν αποκτήσει μια ελαφρώς πιο αιχμηρή σχεδίαση, με τον προβολέα να είναι μικρότερος σε διαστάσεις συγκριτικά με το υφιστάμενο G310GS.

Τέλος, ο περιφερειακός εξοπλισμός δεν φαίνεται να έχει πολλές αλλαγές με τις ζάντες να διατηρούν το ίδιο σχέδιο, όπως και τα δισκόφρενα.

Tags: