Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Benelli Leoncino 800 / Trail 2020 – EICMA: Στόχος η διαχρονικότητα

Η εξέλιξη των modern classic

Η Benelli εξακολουθεί και για το 2020 να παραμένει πιστή στην φιλοσοφία της διαχρονικότητας και των modern classic, εξελίσσοντας και παρουσιάζοντας την μεγαλύτερη εκδοχή του Leoncino με τον κινητήρα των 754cc. Το Leoncino 800 έχει μια σαφώς πιο μυώδη εμφάνιση κι ένα πιο… μάτσο look, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα και τις βασικές αρχιτεκτονικές γραμμές της οικογένειας Leoncino.

Ο κινητήρας του είναι ένα τετράχρονος, δικύλινδρος εν σειρά, ο οποίος αποδίδει 81,6 ίππους στις 9.000 στροφές και 6,8 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 αντίστοιχα. Διαθέτει δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τέσσερις βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο, σώματα ψεκασμού 43mm και μονόδρομο συμπλέκτη.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα και είναι σχεδιασμένο εκ νέου, ενώ το ρεζερβουάρ είναι κι αυτό μεταλλικό με ενσωματωμένο το λογότυπο της Benelli.

Ο προβολέας είναι LED και η οθόνη είναι τεχνολογίας TFT η οποία συνδυάζει σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία. Ο σχεδιασμός της σέλας ακολουθεί τις γραμμές του ρεζερβουάρ (με χωρητικότητα 15lt) αλλά και των πλαϊνών καπακιών μεταφέροντας έτσι μια σχεδιαστική αρμονία, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το διακοσμητικό λιονταράκι πάνω στο μπροστινό φτερό, σήμα κατατεθέν για την οικογένεια των Leοncino. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται το κεντρικό σταντ και οι αναρτήσεις (το ανεστραμμένο, πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι των 50mm με διαδρομή 130mm και το αμορτισέρ που ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση και την απόσβεση επαναφοράς) προέρχονται από την Marzocchi.

Τα φρένα τα έχει αναλάβει η Brembo με δύο δίσκους 320mm εμπρός και ακτινικές monobloc δαγκάνες, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 260mm με διέμβολη δαγκάνα. Οι τροχοί έχουν διάσταση 17'' και τα ελαστικά που φοράει είναι 120/70-17 μπροστά και 180/55-17 πίσω.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το video της παρουσίασης μετά το τέλος του άθρου

Παράλληλα με το Leoncino 800 παρουσιάστηκε και η Trail έκδοσή του, με πιο χωματερό προσανατολισμό, κάτι που τονίζεται από τα δύο τελικά της εξάτμισης που ανεβαίνουν ψηλά και τον 19'' μπροστινό τροχό. Κινητήρας και πλαίσιο δεν έχουν, όπως είναι φυσικό, καμία διαφορά, πέρα από την αυξημένη διαδρομή του μπροστινού που από 130mm ανεβαίνει στα 140mm, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο πίσω αμορτισέρ. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Pirelli Scorpion Rally STR, με διάσταση 120/70-19 μπροστά και 170/60-17 πίσω.

Οι πιο εμφανείς διαφορές αφορούν προφανώς την εμφάνιση, όπως το μασκάκι πάνω από τον προβολέα και το number plate που έχει και το ρόλο της θερμικής ασπίδας για τα δύο τελικά της εξάτμισης που ανεβαίνουν ψηλά και δίπλα από τη σέλα του συνεπιβάτη και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το Trail.

Και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες στην αγορά από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Tags: