Beta RR 125 4T 2023 - Με κινητήρα Minarelli ή Tayo ανάλογα την έκδοση

Enduro και Motard, σε 2 εκδόσεις, Τ και R
Beta RR 125 4T 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/3/2023

Τέσσερα μοντέλα, δύο enduro και δύο super motard, θα διαθέτει η γκάμα της Beta στην κατηγορία των τετράχρονων 125 για το 2023. Δίπλα στα ανανεωμένα RR 125 R (την εξέλιξη δηλαδή των RR 4T 125 LC που παρουσιάστηκαν το 2021) προστίθενται δύο νέες επιλογές, το RR 125 T σε έκδοση enduro και motard. Τα δύο αυτά μοντέλα διαθέτουν νέο κινητήρα που εξελίχθηκε από τους μηχανικούς της Betamotor σε συνεργασία με την Tayo Motorcycles (η μητρική εταιρεία της Zontes).

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BETA:

"Ο νέος κινητήρας της σειράς Τ

Πρόκειται για ένα εντελώς νέο project με εξαρτήματα ειδικά σχεδιασμένα για τα μοντέλα της Beta. Τόσο η βάση του νέου τετράχρονου υγρόψυκτου κινητήρα όσο και τα ανώτερα τμήματα της κεφαλής εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις των τεχνικών του ιταλικού εργοστασίου. Έτσι η σχέση συμπίεσης έχει ανέβει στο 12,5:1 ώστε η καμπύλη απόδοσης να είναι η βέλτιστη μέχρι την κορύφωση των 15kw που αποτελεί και το όριο για αναβάτες με δίπλωμα Α1. Εντυπωσιακά χαμηλή είναι η κατανάλωση καυσίμου με μόλις 1,9lt/100km ενώ το σύνολο πληροί τις προδιαγραφές euro5.

Η σειρά R

Beta RR 125 4T R

Τα δύο μοντέλα RR 125 R (enduro και Motard) θα εφοδιάζονται με τον κινητήρα της Minarelli όπως και οι προκάτοχοί τους. Πρώτο παρουσιάστηκε το Motard RR 125 R με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως το διάφανο ρεζερβουάρ, τα αλουμινένια εξαρτήματα (μεταξύ των οποίων το ψαλίδι και η εξάτμιση) και οι ακτινωτοί τροχοί. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από το ιταλικό εργοστάσιο μέσα στον Μάρτιο ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί και η αντίστοιχη Enduro έκδοση.

Για κάθε αναβάτη

Beta RR 125 4T T

Η νέα σειρά RR 125 4Τ της Beta θα ικανοποιήσει ένα ευρύ φάσμα αναβατών. Από νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των δύο τροχών μέχρι πιο έμπειρους που αναζητούν ένα ευέλικτο, σπορ όχημα με χαμηλό κόστος χρήσης χωρίς να θυσιάζει τη διασκέδαση και την ευκολία που χαρακτηρίζει τις μοτοσυκλέτες της οικογένειας της Beta. Η νέα σειρά RR 125 4T 2023 είναι σε θέση να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση προτείνοντας διπλάσιο αριθμό λύσεων για την κάλυψη ποικίλων αναγκών. Από αναβάτες 18 ετών που αναζητούν ένα premium μοντέλο motard με το οποίο θα διασκεδάσούν στις στροφές μέχρι έναν πιο μεγάλης ηλικίας αναβάτη που ξεκινάει είτε ξεκινάει το enduro είτε αναζητά μια οικονομική λύση για αστική χρήση."

Ετικέτες

Felo M-1 - E-Scooter που διπλώνει και μεταφέρεται

Στα χνάρια του θρυλικού Honda Motocompo
Felo M-1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/3/2023

Στο Tokyo Motorcycle Show του 2023 η κινέζικη Felo παρουσίασε ένα ηλεκτρικό μικρό scooter με design που θυμίζει το παλαιότερο βενζινοκίνητο Honda Motocompo. Το M-1 είναι αναδιπλούμενο, ζυγίζει μόλις 37 κιλά και στόχο έχει τη last mile mobility.

Όπου last mile mobility βάλτε το τελευταίο στάδιο ενός ταξιδιού. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο του μέχρι λίγο έξω από το κέντρο, να παρκάρει και να κάνει τις δουλειές του με το M-1, το οποίο διπλωμένο χωρά στο πορτ-μπαγκάζ.

Το design του Μ-1 θυμίζει πολύ εκείνο του Motocompo, αλλά το e-scooter της Felo δείχνει σαφώς πιο εξεζητημένο, πιο στιλάτο και πιο σύγχρονο, με προβολέα που θυμίζει παλαιότερα φώτα από… BMW, μια όμορφη “πλάκα” -πιθανώς από πλαστικό- που κρύβει τον σωλήνα του τιμονιού, δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, και χειρολαβές μπροστά και πίσω για να το σηκώνετε εύκολα.

Felo M-1

Οι διαστάσεις του M-1 είναι ιδιαίτερα μικρές, με μήκος 1.160 mm, πλάτος 560 mm και ύψος 860 mm, ενώ το μεταξόνιο του βρίσκεται μόλις στα 800 mm, το ύψος σέλας στα 590 mm και το βάρος του στα 37 κιλά. Οι ζάντες του είναι 8 ιντσών μπροστά και 7 πίσω.

Ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού έχει απόδοση 400W (0,53 hp), ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι 48V20Ah με χωρητικότητα 1kWh, με τη Felo να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 35 χλμ/ώρα και αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε ιδανικές συνθήκες.

Η επίσημη τιμή του M-1 στην Ιαπωνία είναι 380.000 γιεν, ήτοι 2.680 ευρώ, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στο τελευταίο τρίμηνο του 2023

Ετικέτες