Beta Trial EVO Factory 2024 - Νέα γραφικά, νέα εξάτμιση και αναβαθμίσεις στον κινητήρα

Ανανεωμένη η κορυφαία σειρά Trial της Beta για τη νέα χρονιά
Beta Trial EVO Factory 2024 – Νέα γραφικά, νέα εξάτμιση και αναβαθμίσεις στον κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/2/2024

Η Beta λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς παρουσίασε τα νέα EVO Factory 2024, τα οποία αποτελούν τα κορυφαία μοντέλα Trial της ιταλικής εταιρείας. Για τη φετινή χρονιά στη σειρά περιλαμβάνονται τα δίχρονα 125, 200, 300 και το τετράχρονο 300.

Ξεκινώντας από το τετράχρονο μοντέλο των 300 κυβικών, το Beta EVO Factory 300 έχει νέα χαρτογράφηση -σύμφωνα με την Beta βελτιώνει την απόδοση- και νέα εξάτμιση τιτανίου η οποία μειώνει το βάρος κατά 600 γραμμάρια. Το κιβώτιο είναι 5 σχέσεων ενώ για πρώτη φορά το τετράχρονο μοντέλο έχει ηλεκτρονικό κλειδί. Το πιρούνι είναι 38 χιλιοστών πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το πίσω αλουμινένιο αμορτισέρ με μοχλικό είναι επίσης ρυθμιζόμενο.

Επιπρόσθετα ο εξοπλισμός του τετράχρονου Beta EVO Factory 300 περιλαμβάνει μαρσπιέ CNC, ελαστικά Michelin X-Light, ανοδιωμένους ρυθμιστές αλυσίδας μαύρου χρώματος, τρόμπες φρένων και συμπλέκτη της BrakTec, προστατευτικά εξάτμισης από ανθρακόνημα, γκριπ της Domino.

Όσον αφορά τα δίτροχα Beta EVO Factory 125, 200 και 300 αυτά αποκτούν τον νέο στρόφαλο και μπιέλα που είδαμε στη σειρά EVO 2024, ενώ εφοδιάζονται με τη νέα ελαφρύτερη εξάτμιση τιτανίου και το νέο ηλεκτρονικό κλειδί τα οποία είδαμε και στο τετράχρονο. Όπως και στο τετράχρονο έτσι και στα τρία δίχρονα μοντέλα συναντάμε το πιρούνι 38 χιλιοστών το οποίο είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, με το πίσω αλουμινένιο αμορτισέρ με μοχλικό να είναι επίσης ρυθμιζόμενο.

Beta Trial EVO Factory 2024 – Νέα γραφικά, νέα εξάτμιση και αναβαθμίσεις στον κινητήρα

Όσον αφορά τις διαφορές της σειράς EVO σε σχέση με τη Factory στα δίχρονα είναι οι εξής:

 • Διαφορετικής σχεδίασης δίσκοι συμπλέκτη για καλύτερη απόδοση κάτω από ακραίες συνθήκες
 • Μαύρη ανοδιομένη τάπα λαδιού στον κινητήρα
 • Καλάμια μπροστινής ανάρτησης με αντιτριβική επίστρωση χρυσού χρώματος
 • Διαφορετικής σχεδίασης μοχλικό για προοδευτική λειτουργία
 • Μπλε ανοδιωμένες πλάκες πιρουνιού
 • Μαύροι ανοδιωμένοι ρυθμιστές αλυσίδας
 • Κόκκινα κολάρα σιλικόνης
 • Τρόμπες φρένων και συμπλέκτη της BrakTec
 • Νέοι ανοδιωμένοι μπλε τροχοί
 • Ελαστικά Michelin X-light
 • Νέα γραφικά
Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες