BMW – Αλλαγές σε χρωματισμούς και πακέτα εξοπλισμού για το 2025

Αφορά 7 μοντέλα της γκάμας της, τα οποία αναμένονται από τον Αύγουστο του 2024 και μετά
motomagBMW – Αλλαγές σε χρωματισμούς και πακέτα εξοπλισμού για το 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/6/2024

Σε συντηρητικές αλλαγές προχωρά η BMW σε 7 μοντέλα της γκάμας της, τα οποία δέχονται νέες χρωματικές επιλογές και πακέτα εξοπλισμού για την ερχόμενη χρονιά, η οποία ξεκινά για τους Βαυαρούς από τον Αύγουστο του 2024 και μετά, όταν τα ανανεωμένα μοντέλα θα βρεθούν στους χώρους των αντιπροσώπων.

Οι μοτοσυκλέτες που επηρεάζονται είναι τα μεγάλα τουριστικά K 1600 GT, GTL, B και Grand America, το F 800 GS, το ηλεκτρικό σκούτερ CE 02 που είδαμε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2023, αλλά και τα ολοκαίνουργια R 12 nineT και R 12, τα οποία δέχονται αναβαθμίσεις εξοπλισμού.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις αλλαγές:

BMW K 1600 GT

  • Sport: Νέος χρωματικός συνδυασμός Racing blue metallic.
    Το Lightwhite uni / Racing blue metallic καταργείται.
  • Option 719 "Antigua": Νέος χρωματικός συνδυασμός Blue Ridge Mountain metallic με καφέ σέλα. Το Meteoric Dust II metallic καταργείται.
  • Το κεντρικό σταντ ανήκει πλέον στον βασικό εξοπλισμό.
BMW – Αλλαγές σε χρωματισμούς και πακέτα εξοπλισμού για το 2025

BMW K 1600 GTL

  • Option 719 "Antigua": Νέος χρωματικός συνδυασμός Blue Ridge Mountain metallic με καφέ σέλα. Το Meteoric Dust II metallic καταργείται.
  • Το κεντρικό σταντ εντάσσεται στο πακέτο Comfort.

 

BMW – Αλλαγές σε χρωματισμούς και πακέτα εξοπλισμού για το 2025

BMW K 1600 B / Grand America

  • Αποκλειστικό: Νέος χρωματικός συνδυασμός Mineral gray metallic matte. Το Manhattan metallic matte καταργείται.
BMW – Αλλαγές σε χρωματισμούς και πακέτα εξοπλισμού για το 2025


BMW F 800 GS

  • Πακέτο Touring: Ο προβολέας Headlight Pro, τα θερμαινόμενα γκριπ και οι χούφτες εντάσσονται στο Touring Package.
BMW – Αλλαγές σε χρωματισμούς και πακέτα εξοπλισμού για το 2025


BMW CE 02

  • Οι μπαταρίες γίνονται αφαιρούμενες για ευκολότερη φόρτιση.
  • Πακέτο Highline: Οι τηλεϋπηρεσίες και οι υπηρεσίες Last State Services δεν περιλαμβάνονται πλέον στο πακέτο Highline. 
BMW – Αλλαγές σε χρωματισμούς και πακέτα εξοπλισμού για το 2025


BMW R 12 nineT

  • Option 719 "Aluminum": Ο ασημί Προβολέας (Pro) αντικαθίσταται από μαύρο προβολέα (Pro).
  • Connected Ride Control: η θύρα USB-C εντάσσεται στην εργοστασιακή επιλογή Connected Ride Control.
BMW – Αλλαγές σε χρωματισμούς και πακέτα εξοπλισμού για το 2025


BMW R 12

  • Όλες οι εκδόσεις: ο ασημί Προβολέας (Pro) αντικαθίσταται από τον μαύρο Προβολέα (Pro).
  • Connected Ride Control: η θύρα USB-C εντάσσεται στην εργοστασιακή επιλογή Connected Ride Control.

Ετικέτες

Yamaha Tenere: Έρχονται νέες adventure κάτω και πάνω από το Tenere 700

10 νέα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια - Τι μας είπε ο CEO της Yamaha Ευρώπης, Olivier Prevost
Yamaha Tenere μικρή και μεγάλη 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2025

Η Yamaha ακούει και προσαρμόζεται στην αγορά, όπως περιμένει κανείς από τον Ιάπωνα κατασκευαστή και η διεύρυνση της γκάμας των adventure μοτοσυκλετών της βρίσκεται στο πρόγραμμα καλύπτοντας την απαίτηση του κοινού για μία μικρότερου αλλά και μεγαλύτερου κυβισμού adventure από την υπάρχουσα Tenere 700.

Το τεύχος #673 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα ξεχειλίζει από EICMA έχοντας τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο. 

Στο Μιλάνο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για μία ακόμη φορά με τον Olivier Prevost, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Yamaha Ευρώπης, ο οποίος μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον σύντομο χρόνο που είχαμε μαζί του, μιλώντας για τους Κινέζους κατασκευαστές και το Χείμαρρο νέων μοντέλων που παρουσιάζουν, αλλά και τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
 
Σε ευθεία ερώτηση που του απευθύναμε για το αν περιμένουμε από τη Yamaha μικρό και μεγάλο Tenere ο Γάλλος δεν προχώρησε φυσικά σε λεπτομέρειες, όμως δεν απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση λέγοντας πως η Ιαπωνική εταιρεία δουλεύει "πάνω σε όλα αυτά" και έχει διάθεση να μπει και σε κατηγορίες με μικρό περιθώριο κέρδους, όπως είναι οι μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Σε μια μικρομεσαίου κυβισμού adventure η Yamaha θα προσπαθήσει να μπει στην κατηγορία με αξιώσεις όχι μόνο γιατί είναι η Yamaha αλλά γιατί οι προτάσεις στην κατηγορία είναι πλέον πολλές και αξιόλογες από κάθε κατασκευαστική γωνιά. 

Η Yamaha έχει στις τάξεις της τον πολύ καλό και ευχάριστο σε απόδοση εν σειρά δικύλινδρο που βλέπουμε στο MT-03 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν ως βάση για το μικρό Tenere χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε αύξηση του κυβισμού του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 321 κ.εκ. για 41,43 ονομαστικούς ίππους που μεταφράζονται σε σχεδόν 36 ίππους στον πίσω τροχό για την Euro 5+ έκδοσή του. Αν κρατήσει και το βάρος χαμηλά, τα 36 άλογα αρκούν για μια δικύλινδρη adventure μικρομεσαίου κυβισμού, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κυβισμός του κινητήρα να υπερβαίνει τα 400 με την ισχύ του να φτάνει στο όριο της Α2 κατηγορίας διπλώματος.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη Tenere αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο αναφοράς με την ιαπωνική εταιρεία να μην έχει δικύλινδρο κινητήρα μεγάλου κυβισμού. Έχει όμως τον "πασπαρτού" τρικύλινδρο, ο οποίος με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε έναν νέο adventure ρόλο και έτσι να δούμε το πρώτο τρικύλινδρο Tenere στην ιστορία, η οποία όμως θα ακολουθεί τη λογική της 700 με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και ακτινωτούς τροχούς 21/18.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 10 καινούργια μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, όχι εκδόσεις μοτοσυκλετών που υπάρχουν τώρα στην παραγωγή, αλλά νέες μοτοσυκλέτες με "νέα πλαίσια", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Prevost προσθέτοντας ότι κάποια από αυτά θα χρησιμοποιούν και νέους κινητήρες!

Βρείτε την πλήρη συνέντευξη στο τεύχος #673 που κυκλοφορεί στα περίπτερα και δείτε εδώ όλα τα καλά που θα διαβάσετε, μεταξύ των οποίων, την πρώτη μας επαφή με το Honda CB1000GT και τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στο Μιλάνο.