BMW R 1300 GS 2024 - Για πρώτη φορά ακούμε τον ήχο του κινητήρα [Video]

Εκτός από εικόνα έχουμε και ήχο
BMW R 1300 GS
Από το

motomag

12/7/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO για το πως θα είναι η τελική μορφή του νέου BMW R 1300 GS 2024 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα σε νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ακούμε για πρώτη φορά τον ήχο του boxer κινητήρα του επερχόμενου βαυαρικού μοντέλου.

Όλο αυτό το διάστημα είχαμε δει να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου μοντέλου της BMW το οποίο είχε καμουφλαριστεί σε διάφορα σημεία ώστε να αποκρύψει κάποια στοιχεία από τον ανταγωνισμό. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν το πως θα ακούγεται το νέο BMW R 1300 GS 2024. Ωστόσο η απορία μας σχετικά με τον ήχο λύθηκε καθώς το μοντέλο της γερμανικής εταιρείας πιάστηκε εκ νέου επ’ αυτοφώρω στους γερμανικούς δρόμους, σε βίντεο αυτή τη φορά.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του BMW R 1300 GS 2024, η χωρητικότητα του κινητήρα έχει σκαρφαλώσει στα 1.300 κ. εκ., ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτός θα αποδίδει περίπου 140-145 ίππους.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες