BMW R nineT 100 Years & R 18 100 Years - Οι τιμές τους στην Ελλάδα

Με εμφάνιση που παραπέμπει στην πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, την εμβληματική R 32
BMW 100 Years τιμές
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2023

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2022, η BMW Motorrad είχε παρουσιάσει δυο μοναδικές ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής με βάση τις R nineT και R18, με εμφανισιακές αλλαγές που παραπέμπουν στην πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, την εμβληματική R 32. Τώρα, μέσω του BMW Configurator της ελληνικής αντιπροσωπείας, μάθαμε τις τιμές τους.

Το BMW R nineT 100 Years φορά τον αέρο-ελαιόψυκτο δικύλινδρο Boxer κινητήρα των 109 hp της βασικής έκδοσης, ενώ κυκλοφορεί με εμφανισιακές αλλαγές, που περιλαμβάνουν επίσημα αξεσουάρ από τις σειρές Χρωμίου και Option 719, με στρώσεις χαλκού, νικελίου και χρωμίου, και με φινίρισμα καθρέπτη. Το χρώμιο ήταν από τη δεκαετία του 1920 αγαπημένο φινίρισμα των σχεδιαστών μοτοσυκλέτας, και το βρίσκουμε σε πολλά μοντέλα της BMW όπως το θρυλικό R 75/5 με τα χρωμιωμένα φιλέτα ρεζερβουάρ και πλαϊνά. Το επετειακό R nineT έρχεται σε συνδυασμό μαύρων και χρωμιωμένων εξαρτημάτων, διαθέτοντας επιπλέον προστατευτικά για τα γόνατα του αναβάτη και εορταστική πλακέτα 100 χρόνων. Χρωμιωμένο είναι και το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη, ενώ το μπροστινό φτερό είναι μαύρο με διπλό λευκό σιρίτι. Η σέλα έχει διχρωμία μαύρου-κόκκινου χρώματος, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει μαύρα καλάμια πιρουνιού, μαύρη εισαγωγή αέρα, και διάφορα εξαρτήματα της σειράς Option 719, όπως βουρτσισμένα καλύμματα κεφαλών, τάπα λαδιού, κ.α., εξαρτήματα της σειράς Option 719 Shadow όπως ρυθμιζόμενες μανέτες, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, κ.α. σε μαύρο χρώμα, τροχούς της σειράς Classic 719 όπως τροχοί με μαύρα κέντρα, κ.α. Και καθρέπτες που πιάνουν στα άκρα του τιμονιού έχουμε, και διαφορετικά μαρσπιέ συνεπιβάτη, αλλά και adaptive turning φώτα συν το Comfort Package με θερμαινόμενα γκριπ, cruise control και Driving Modes Pro λογισμικό. Εκτενέστατο λοιπόν το πακέτο των αλλαγών, που δικαιολογούν πλήρως, τόσο εμφανισιακά όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού τον επετειακό και συλλεκτικό χαρακτήρα του μοντέλου.

R nineT 100 YEARS

Η τιμή του R nineT 100 Years στην Ελλάδα ξεκινά από τα 24.870 ευρώ.

Το επετειακό R 18 100 Years έρχεται και αυτό με χρωμιωμένες επιφάνειες να αποτίσει φόρο τιμής στην R 32, ενώ στην καρδιά του χτυπά ο μεγαλύτερος boxer κινητήρας της φίρμας με τους 91 hp από το μοντέλο βάσης. Μαύρο χρώμα και χρωμιωμένα εξαρτήματα καθώς και διπλά λευκά σιρίτια και σήμα 100 Years συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που περιλαμβάνει μαύρα κέντρα τροχών, μαύρα πλαϊνά καπάκια, μαύρο κινητήρα, μαύρο πλαίσιο, μαύρος άξονας, μαύρο μπροστινό φτερό με διπλό λευκό σιρίτι, χρωμιωμένες κυλινδροκεφαλές, χρωμιωμένα φιλέτα ρεζερβουάρ, χρωμιωμένο πίσω φτερό, χρωμιωμένα μαρσπιέ, χρωμιωμένοι λεβιέδες, χρωμιωμένοι καθρέπτες, χρωμιωμένες δαγκάνες φρένων, κ.α. Σημειώστε πως το μαύρο χρώμα είναι το Avus Black, με έμπνευση από την θρυλική “πίστα” υψηλών ταχυτήτων (σε δημόσιο δρόμο) με το ίδιο όνομα στο Βερολίνο, εκεί όπου η BMW Motorrad γνώρισε μεγάλες αγωνιστικές δόξες, με τον αναβάτη Ernst Henne. Η καπιτονέ σέλα είναι δίχρωμη σε μαύρο / κόκκινο, με μοτίβο διαμαντιού, ενώ η μοτοσυκλέτα φέρει και χρωμιωμένα τελικά Akrapovic με υπέροχη λεπτομέρεια στο εσωτερικό του τελειώματος τους, με το σχήμα της κλασικής προπέλας της εταιρείας! Στον εξοπλισμό του επετειακού R 18 θα βρούμε και adaptive φώτα, όπισθεν, cruise control και θερμαινόμενα γκριπ.

R18 100 Years

Η τιμή του R 18 100 Years στην Ελλάδα ξεκινά από τα 30.770 ευρώ.

Ετικέτες

Η Royal Enfield ετοιμάζει το Continental GT-R 750 για παραγωγή

Το αγωνιστικό πρωτότυπο που είχε εμφανιστεί στην EICMA έχει πάρει ρότα για τον δρόμο
royal enfield continental gt-r 750 spy pics
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/3/2026

Η Royal Enfield προετοιμάζεται για να λανσάρει έναν νέο κινητήρα, δικύλινδρο σε σειρά με 750 κυβικά εκατοστά χωρητικότητα και ήδη έχουμε δει πρωτότυπα εξέλιξης να δοκιμάζονται με αυτόν σε δύο διαφορετικές μορφές: Himalayan 750 και Continental GT 750.

Η νέα έκπληξη μας έρχεται από την Ινδία και αφορά μιαν ακόμη μοτοσυκλέτα με τον νέο δικύλινδρο που δοκιμάζεται στον δρόμο και η οποία μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο Continental GT-R που είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην εκδήλωση MotoVerse στην Ινδία και μετά στην έκθεση EICMA 2025 στο Μιλάνο.

Σε αμφότερες περιπτώσεις η μοτοσυκλέτα δεν διέθετε εξοπλισμό δρόμου και έμοιαζε με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο στημένο πάνω στον νέο κινητήρα, με τη σιλουέτα του Continental GT και ένα κοντό ρετρό φέρινγκ.

Σε αυτό το νέο μοντέλο η Royal Enfield πατά στη βάση του πρωτοτύπου Continental GT 750 που είχαμε δει πρόσφατα σε δοκιμές στον δρόμο, με δύο δίσκους μπροστά.

Συγκριτικά με το πρωτότυπο GT-R 750 της EICMA, ξεχωρίζουν οι μακρύτερες εξατμίσεις, προφανώς ελέω προδιαγραφών και φυσικά ο πλήρης εξοπλισμός δρόμου.

Οι πληροφορίες μας μιλούν για ένα μοντέλο 2027 πιθανότατα θα εμφανιστεί δίπλα στο Continental GT 750 στις μεγάλες εκθέσεις στο τέλος της φετινής χρονιάς.