BMW R nineT 100 Years & R 18 100 Years - Οι τιμές τους στην Ελλάδα

Με εμφάνιση που παραπέμπει στην πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, την εμβληματική R 32
BMW 100 Years τιμές
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2023

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2022, η BMW Motorrad είχε παρουσιάσει δυο μοναδικές ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής με βάση τις R nineT και R18, με εμφανισιακές αλλαγές που παραπέμπουν στην πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, την εμβληματική R 32. Τώρα, μέσω του BMW Configurator της ελληνικής αντιπροσωπείας, μάθαμε τις τιμές τους.

Το BMW R nineT 100 Years φορά τον αέρο-ελαιόψυκτο δικύλινδρο Boxer κινητήρα των 109 hp της βασικής έκδοσης, ενώ κυκλοφορεί με εμφανισιακές αλλαγές, που περιλαμβάνουν επίσημα αξεσουάρ από τις σειρές Χρωμίου και Option 719, με στρώσεις χαλκού, νικελίου και χρωμίου, και με φινίρισμα καθρέπτη. Το χρώμιο ήταν από τη δεκαετία του 1920 αγαπημένο φινίρισμα των σχεδιαστών μοτοσυκλέτας, και το βρίσκουμε σε πολλά μοντέλα της BMW όπως το θρυλικό R 75/5 με τα χρωμιωμένα φιλέτα ρεζερβουάρ και πλαϊνά. Το επετειακό R nineT έρχεται σε συνδυασμό μαύρων και χρωμιωμένων εξαρτημάτων, διαθέτοντας επιπλέον προστατευτικά για τα γόνατα του αναβάτη και εορταστική πλακέτα 100 χρόνων. Χρωμιωμένο είναι και το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη, ενώ το μπροστινό φτερό είναι μαύρο με διπλό λευκό σιρίτι. Η σέλα έχει διχρωμία μαύρου-κόκκινου χρώματος, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει μαύρα καλάμια πιρουνιού, μαύρη εισαγωγή αέρα, και διάφορα εξαρτήματα της σειράς Option 719, όπως βουρτσισμένα καλύμματα κεφαλών, τάπα λαδιού, κ.α., εξαρτήματα της σειράς Option 719 Shadow όπως ρυθμιζόμενες μανέτες, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, κ.α. σε μαύρο χρώμα, τροχούς της σειράς Classic 719 όπως τροχοί με μαύρα κέντρα, κ.α. Και καθρέπτες που πιάνουν στα άκρα του τιμονιού έχουμε, και διαφορετικά μαρσπιέ συνεπιβάτη, αλλά και adaptive turning φώτα συν το Comfort Package με θερμαινόμενα γκριπ, cruise control και Driving Modes Pro λογισμικό. Εκτενέστατο λοιπόν το πακέτο των αλλαγών, που δικαιολογούν πλήρως, τόσο εμφανισιακά όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού τον επετειακό και συλλεκτικό χαρακτήρα του μοντέλου.

R nineT 100 YEARS

Η τιμή του R nineT 100 Years στην Ελλάδα ξεκινά από τα 24.870 ευρώ.

Το επετειακό R 18 100 Years έρχεται και αυτό με χρωμιωμένες επιφάνειες να αποτίσει φόρο τιμής στην R 32, ενώ στην καρδιά του χτυπά ο μεγαλύτερος boxer κινητήρας της φίρμας με τους 91 hp από το μοντέλο βάσης. Μαύρο χρώμα και χρωμιωμένα εξαρτήματα καθώς και διπλά λευκά σιρίτια και σήμα 100 Years συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που περιλαμβάνει μαύρα κέντρα τροχών, μαύρα πλαϊνά καπάκια, μαύρο κινητήρα, μαύρο πλαίσιο, μαύρος άξονας, μαύρο μπροστινό φτερό με διπλό λευκό σιρίτι, χρωμιωμένες κυλινδροκεφαλές, χρωμιωμένα φιλέτα ρεζερβουάρ, χρωμιωμένο πίσω φτερό, χρωμιωμένα μαρσπιέ, χρωμιωμένοι λεβιέδες, χρωμιωμένοι καθρέπτες, χρωμιωμένες δαγκάνες φρένων, κ.α. Σημειώστε πως το μαύρο χρώμα είναι το Avus Black, με έμπνευση από την θρυλική “πίστα” υψηλών ταχυτήτων (σε δημόσιο δρόμο) με το ίδιο όνομα στο Βερολίνο, εκεί όπου η BMW Motorrad γνώρισε μεγάλες αγωνιστικές δόξες, με τον αναβάτη Ernst Henne. Η καπιτονέ σέλα είναι δίχρωμη σε μαύρο / κόκκινο, με μοτίβο διαμαντιού, ενώ η μοτοσυκλέτα φέρει και χρωμιωμένα τελικά Akrapovic με υπέροχη λεπτομέρεια στο εσωτερικό του τελειώματος τους, με το σχήμα της κλασικής προπέλας της εταιρείας! Στον εξοπλισμό του επετειακού R 18 θα βρούμε και adaptive φώτα, όπισθεν, cruise control και θερμαινόμενα γκριπ.

R18 100 Years

Η τιμή του R 18 100 Years στην Ελλάδα ξεκινά από τα 30.770 ευρώ.

Ετικέτες

To νέο Blade 600 LT της TGB παρουσιάζεται [VIDEO]

Ένα ATV για κάθε χρήση
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2023

Η TGB παρουσιάζει το νέο της ATV, το Blade 600 LT, το οποίο με την σύγχρονη του τεχνολογία απευθύνεται τόσο στον επαγγελματία όσο και στον λάτρη της περιπέτειας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Mototrend S.A.

Θεριό ανήμερο

Διασκέδαση; Δουλειά; Εξερεύνηση; Βόλτα; Όλα περιλαμβάνονται στο μενού του νέου Blade 600 LT! Σκληροτράχηλο, τετρακίνητο, με ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης και κλείδωμα διαφορικών, είναι αυτό που θα γίνει ο αξιόπιστος και ακαταμάχητος σύντροφός σας εντός και εκτός δρόμου!

Εσείς, απλά χαράζετε πορεία και αυτό το μικρό θηρίο θα σας φτάσει εκεί που θέλετε. Και μάλιστα θα το κάνει με νόμιμο τρόπο, καθώς είναι κατασκευασμένο και για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, φέροντας την απαραίτητη έγκριση τύπου! Το βασίλειό του βέβαια είναι τα κακοτράχαλα εδάφη και εκεί είναι που δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος στην κατηγορία. Γιατί η TGB έχει τεράστια τεχνογνωσία και εξειδίκευση, με δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί δηλαδή όπου η λέξη ATV είναι συνώνυμο με την καθημερινότητα.

2

Ένα για όλους

Το Blade 600 LT προσφέρει επιδόσεις και διασκέδαση μαζί με ανεξάντλητη χρηστικότητα σε όσους αρέσκονται στα οχήματα παντός εδάφους. Kατασκευασμένο με γνώμονα την αντοχή στη σκληρή χρήση και με δυνατότητες απεριόριστης κίνησης σε κάθε είδους έδαφος, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα και να γίνει το απόλυτο εργαλείο του κυνηγού, του αγρότη ή του sportsman που αρνείται να συμβιβαστεί με κάτι κοινότυπο. Με μεταξόνιο 1.450mm και απόσταση από το έδαφος 320mm δύσκολα θα βρεθεί έδαφος που θα το δυσκολέψει.

3

Τα έχει όλα, πάει παντού

Το νέο ATV της TGB χαρακτηρίζεται από τεχνολογία αιχμής σε όλα τα συστατικά του στοιχεία και με σημεία αναφοράς τον ισχυρό τετράχρονο υγρόψυκτο κινητήρα, το ατσάλινο πλαίσιο, τις θηριώδεις ανεξάρτητες αναρτήσεις της EVO με τα διπλά ψαλίδια, τα τέσσερα δισκόφρενα, τα σχεδιασμένα ειδικά για το μοντέλο ελαστικά της Kenda, τους άπλετους χώρους και τις αντίστοιχου μεγέθους σχάρες μεταφοράς, θα αποτελέσει την ιδανική λύση για μετακίνηση χωρίς φραγμούς σε κάθε είδους έδαφος. Ακόμα και όταν τα πράγματα «ζορίσουν», η δυνατότητα επιλογής αργού ή γρήγορου διαφορικού (Low - High), η αντίστοιχη για μετατροπή της κίνησης από 4×2 σε 4×4, το ηλεκτρικής λειτουργίας υποβοηθούμενο τιμόνι, το ηλεκτρονικό κλείδωμα των δύο διαφορικών, η ύπαρξη όπισθεν και “parking” στο αυτόματο CVT κιβώτιο, o στάνταρ κοτσαδόρος και η υποδοχή για «εργάτη» με δυνατότητα έλξης 1.360Kg, είναι παράγοντες που θα γίνουν αρωγοί στην απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη μετακίνηση οδηγού, συνοδηγού και φορτίων. Και όσον αφορά στην αυτονομία, καθόσον δύσκολο να βρεθεί σημείο ανεφοδιασμού εκεί που κινείται το Blade LT, το χωρητικότητας 18 λίτρων δοχείο καυσίμου φροντίζει να προσφέρει την απαραίτητη σιγουριά στις μεγάλες διαδρομές.

5

Σύγχρονο μηχανικό σύνολο

Ο κινητήρας του Blade LT είναι ένας υψηλής απόδοσης υγρόψυκτος μονοκύλινδρος χωρητικότητας 561cc, εξαιρετικά ελαφρύς και με ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις. Διαθέτει ψυγείο λαδιού, 4βάλβιδη κεφαλή και 1 ΕΕΚ, κάτι που εξυπηρετεί το “στροφάρισμα” από χαμηλά, άρα και τις επιδόσεις. Τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού και η απόδοσή του ξεπερνά τους 38 ίππους και τα 44,6Nm ροπής! Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο τρόπος που βγάζει τη δύναμή του, χωρίς ξεσπάσματα και δισταγμούς, έτσι ώστε να βοηθά τον αναβάτη στα απαιτητικά εδάφη που επιζητούν την απόλυτη πρόσφυση (λάσπη, πέτρες, κροκάλα, ανηφόρες κλπ).

8

Ακόμα πιο όμορφο, ακόμα πιο άνετο

H σχεδίαση του νέου Blade LT προσδίδει στο σύνολο μια σύγχρονη εμφάνιση, όπου κυριαρχούν οι τύπου Matrix προβολείς LED μπροστά. Ικανοί να κάνουν τη νύχτα μέρα, διαθέτουν επιπρόσθετα και φώτα ημέρας DRL. Full LED όμως είναι και όλα τα υπόλοιπα φωτιστικά σώματα, ενώ μια πρίζα παροχής ρεύματος 12V θα φροντίσει να κρατά τις ηλεκτρονικές συσκευές των επιβατών φορτισμένες. Ο προφυλακτήρας μπροστά, οι χούφτες στο τιμόνι και όλα τα φτερά του οχήματος, πέραν του ότι προσδίδουν επιβλητική εμφάνιση, βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν κορυφαία προστασία. Κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά κορυφαίων προδιαγραφών, εγγυώνται αυτό που κυρίως επιζητεί ο κάτοχος ενός σύγχρονου ATV: - Αντοχή σε βάθος χρόνου.

11

Παράλληλα, το νέο Blade LT έχει δεχθεί ένα αισθητά μακρύτερο πλαίσιο από τον προκάτοχό του 600 SLX, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερο χώρο για δύο επιβάτες και αποσκευές/φορτία, ταυτόχρονα και μια πλέον αρχοντική σέλα δύο επιπέδων. Ειδικά για τον συνεπιβάτη, η εργονομία χτυπάει κόκκινο με τις μεγάλες χειριλαβές και την ειδική πλάτη στήριξης. Ο οδηγός, από την πλευρά του, απολαμβάνει μια θέση οδήγησης που του προσφέρει πολύωρη ξεκούραστη οδήγηση και απόλυτο έλεγχο λειτουργιών κάτω από κάθε συνθήκη, όσο αντίξοη κι αν είναι.  

9

  

Στα δείχνει όλα

Για την πλήρη πληροφόρηση του οδηγού το Blade LT διαθέτει πίνακα οργάνων ο οποίος παρέχει ψηφιακές ενδείξεις για ταχύμετρο, στροφόμετρο, οδόμετρο, μερικό χιλιομετρητή, ώρες λειτουργίας, στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού, ρολόϊ και λειτουργία EPS. Παράλληλα,  μέσω λυχνιών, ενημερώνει για λειτουργία 4x4, επιλεγμένη μετάδοση, υπερθέρμανση κινητήρα, στάθμη λιπαντικού, φώτα και φλας.

Τιμή αγοράς

Η τιμή του νέου Blade 600 LT EPS 4X4 καθορίστηκε στα 10.890€, με την απόκτησή του να μπορεί να γίνει με 12 έως και 72 δόσεις μέσω έντοκης τραπεζικής χρηματοδότησης. Για περισσότερες πληροφορίες και υπολογισμό δόσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μοντέλου

 

TGB – Who is Who

Η TGB (“Taiwan Golden Bee”) ιδρύθηκε το 1965 ως “Taiwan Vespa Co Ltd” με άδεια από την Ιταλική Piaggio να κατασκευάζει τα Scooter της Vespa για την αγορά της Taiwan. Το 1978 η εταιρεία μετονομάστηκε σε TGB Co Ltd και άμεσα ξεκίνησε την παραγωγή των δικών της οχημάτων. Ως εξειδικευμένος κατασκευαστής υψηλής ποιότητας συστημάτων CVT, η TGB, εκτός του να κατασκευάζει τα δικά της οχήματα, είναι και ο κύριος προμηθευτής τέτοιων συστημάτων και άλλων κατασκευαστών, όπως Piaggio, Rotax, Can-Am, Peugeot, Polaris κ.α.

Η TGB έχει εξελιχθεί παγκοσμίως σε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές quad/ATV, με παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρείας «Play Different», τα οχήματα της TGB ενσωματώνουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα το τιμόνι με την ηλεκτρική υποβοήθηση (ΕPS), που το έφερε στο προσκήνιο από το 2014 σε μια προσπάθεια να κάνει τον χειρισμό του οχήματος πολύ πιο εύκολο και ασφαλή.