CFMOTO 450MT: Στην EICMA το... mini On-Off! - VIDEO

Teaser βίντεο και φωτογραφίες, και ένα hashtag που κάνει τη διαφορά
CFMOTO mini ON_OFF
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/10/2023

Όπως φαίνεται, η CFMOTO έχει μεγάλα σχέδια για την ανάπτυξη της On-Off / Adventure γκάμας της, καθώς πέρα από τοπολεμικό ” MTX concept που θα παρουσιάσει στην EICMA, αναμένεται να δείξει και το 450MT, το νέο και μικρότερο μέλος της ΜΤ οικογένειας που θα φέρει νέα πνοή στην μεσαία κατηγορία η οποία ανεβαίνει ολοταχώς με νέες προτάσεις. Στην περίπτωση της CFMOTO είναι άλλη μία ανερχόμενη κατηγορία στην οποία μπαίνει δυναμικά ενώ έχει ήδη αυξηθεί ο ανταγωνισμός, με στόχο να τα βάλει με όλους. Ακριβώς όπως έγινε δηλαδή και με οικογένεια των 800αριών!

Αν τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για το 450ΜΤ στον κινέζικο ειδικό τύπο, ήρθε η ίδια η CFMOTO με το hashtag #450mt στην κινέζικη -και όχι στην ευρωπαϊκή- σελίδα της, να επιβεβαιώσει για πρώτη φορά τις φήμες. Το hashtag συνοδεύει ένα βίντεο με τίτλο “Go with the flow” στο οποίο βλέπουμε -ή καλύτερα ΔΕΝ βλέπουμε- τη μοτοσυκλέτα να περνά σαν αστραπή μπροστά στην κάμερα. Οι παρατηρήσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι πως το μοντέλο θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον σε 2 χρωματικούς συνδυασμούς, έναν με κύριο χρώμα το μαύρο, κι έναν με κύριο χρώμα το βεραμάν / πετρόλ το οποίο χαρακτηρίζει την εταιρεία, ενώ το βίντεο έχει γυρίσματα τόσο στην άσφαλτο όσο -κυρίως- και στο χώμα.

Η εμφάνιση της νέας Adventure μοτοσυκλέτας στα 450 κυβικά αναμένεται να θυμίζει αυτή του μεγαλύτερο αδελφού 800MT -αλλά με αρκετά πιο λεπτή σιλουέτα-, ενώ στην καρδιά του 450MT θα χτυπά ο γνωστός δικύλινδρος εν σειρά κινητήρα των 46 hp που έχουμε δει στο 450SR και θα δούμε και στο επερχόμενο 450ΝΚ. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η CFMOTO αλλάξει τα χαρακτηρισιτκά του για τον νέο ρόλο που καλείται να παίξει.

CFMOTO 450MT

Τα φώτα θα είναι full-LED, ενώ με τη βοήθεια της μοναδικής επίσημης teaser φωτογραφίας μπορούμε να δούμε τη λεπτότερη ψηλή ζελατίνα, το χαρακτηριστικό για τα μοντέλα της CFMOTO DRL LED φως και έναν διαφορετικό προβολέα από το 800, με κάθετα τοποθετημένους τους δυο προβολείς, αντί για τοποθετημένους οριζόντια όπως στο μεγαλύτερο μοντέλο.

Τις εντυπώσεις όμως κλέβει το ψηλό φτερό, που υπογραμμίζει την Off-Road ταυτότητα του 450MT, ενώ το πιρούνι είναι ανεστραμμένο και τα καλάμια δείχνουν να είναι σεβαστής διαμέτρου.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε περαιτέρω λεπτομέρειες, όμως αναμένουμε το 450MT να έχει μεγάλες διαδρομές -ρυθμιζόμενων;- αναρτήσεων, τροχούς με ακτίνες και μπροστινό 21 ή 19 ιντσών -πιστεύουμε το δεύτερο ως επικρατέστερο σενάριο.

Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα, είμαστε σίγουροι πως θα υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS, τουλάχιστον στον πίσω τροχό, ενώ δεν γνωρίζουμε αν η CFMOTO κρίνει πως το 450ΜΤ χρειάζεται και Traction Control. H οθόνη οργάνων πιστεύουμε θα είναι TFT με συνδεσιμότητα.

Αν τώρα το 450SR του 2023 στην Ελλάδα κοστίζει 5.990 ευρώ, αναμένουμε το 450MT να ανεβεί λίγο παραπάνω, ανάμεσα στα 6-6.500 ευρώ, ώστε να είναι και ανταγωνιστικό απέναντι στο 390 Adventure της KTM που πριν την τελευταία προσφορά κόστιζε 7.590-8.090 ανάλογα την έκδοση, ενώ με την προσφορά κοστίζουν 6.990 και 7.890 ευρώ

Περισσότερα στις 7 Νοεμβρίου, όπου και θα δούμε τη μοτοσυκλέτα στο περίπτερο της CFMOTO στην EICMA.

Ετικέτες

QJMOTOR COV 500 X: Νέα Enduro από τους Κινέζους - 47,6hp/134kg

Με 47,6 ίππους στα 134 κιλά!
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/11/2025

Η QJMOTOR παρουσιάζει τη νέα Enduro μοτοσυκλέτα COV 500 X, που αποδίδει 47,6 ίππους και ζυγίζει γεμάτη 134 κιλά.

Ο κινητήρας της COV 500 X είναι ένας μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας 449,4 κυβικών που αποδίδει 47,6 ίππους στις 9.500 στροφές και 4,3 kg.m ροπής στις 7.500 στροφές, είναι εναρμονισμένος με προδιαγραφές Euro5+ και συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο.

Το πιρούνι της είναι ανεστραμμένο και πίσω φέρει ένα monoshock αμορτισέρ χωρίς όμως να δίνονται πληροφορίες ως προς τις διαδρομές. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 134 κιλά, με γεμάτο το ντεπόζιτο χωρητικότητας 10 λίτρων.

COV

Οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, τονίζοντας τον χωμάτινο προσανατολισμό της μοτοσυκλέτας. Το μεταξόνιο της COV 500 X είναι στα 1.495 mm και το ύψος της σέλας ορίζεται στα 960 mm.

Αναμένουμε από την εταιρεία περισσότερες πληροφορίες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και φυσικά ως προς το αν θα εισαχθεί στην χώρα μας.
Η τιμή θα παίξει σημαντικό λόγο καθώς δεν αναμένεται να έχει την εξέλιξη που έχει φανεί στο KOVE και αντανακλάται και στην ζυγαριά μεταξύ άλλο. Παρόλο που η απόδοση δεν διαφέρει πολύ από τον υπόλοιπο ανταγωνισό, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από KTM-Beta την τελευταία κυρίως πενταετία που η ιπποδύναμη έπεσε, τα κιλά του νέου COV 500X κάνουν την διαφορά αλλά προς τα πάνω. Σχεδόν είκοσι κιλά βαρύτερο από τα αντίστοιχα KTM και Beta και με παρόμοια απόδοση, η τιμή του COV 500X θα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του... 

Ετικέτες