CFMOTO 450MT: Στην EICMA το... mini On-Off! - VIDEO

Teaser βίντεο και φωτογραφίες, και ένα hashtag που κάνει τη διαφορά
CFMOTO mini ON_OFF
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/10/2023

Όπως φαίνεται, η CFMOTO έχει μεγάλα σχέδια για την ανάπτυξη της On-Off / Adventure γκάμας της, καθώς πέρα από τοπολεμικό ” MTX concept που θα παρουσιάσει στην EICMA, αναμένεται να δείξει και το 450MT, το νέο και μικρότερο μέλος της ΜΤ οικογένειας που θα φέρει νέα πνοή στην μεσαία κατηγορία η οποία ανεβαίνει ολοταχώς με νέες προτάσεις. Στην περίπτωση της CFMOTO είναι άλλη μία ανερχόμενη κατηγορία στην οποία μπαίνει δυναμικά ενώ έχει ήδη αυξηθεί ο ανταγωνισμός, με στόχο να τα βάλει με όλους. Ακριβώς όπως έγινε δηλαδή και με οικογένεια των 800αριών!

Αν τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για το 450ΜΤ στον κινέζικο ειδικό τύπο, ήρθε η ίδια η CFMOTO με το hashtag #450mt στην κινέζικη -και όχι στην ευρωπαϊκή- σελίδα της, να επιβεβαιώσει για πρώτη φορά τις φήμες. Το hashtag συνοδεύει ένα βίντεο με τίτλο “Go with the flow” στο οποίο βλέπουμε -ή καλύτερα ΔΕΝ βλέπουμε- τη μοτοσυκλέτα να περνά σαν αστραπή μπροστά στην κάμερα. Οι παρατηρήσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι πως το μοντέλο θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον σε 2 χρωματικούς συνδυασμούς, έναν με κύριο χρώμα το μαύρο, κι έναν με κύριο χρώμα το βεραμάν / πετρόλ το οποίο χαρακτηρίζει την εταιρεία, ενώ το βίντεο έχει γυρίσματα τόσο στην άσφαλτο όσο -κυρίως- και στο χώμα.

Η εμφάνιση της νέας Adventure μοτοσυκλέτας στα 450 κυβικά αναμένεται να θυμίζει αυτή του μεγαλύτερο αδελφού 800MT -αλλά με αρκετά πιο λεπτή σιλουέτα-, ενώ στην καρδιά του 450MT θα χτυπά ο γνωστός δικύλινδρος εν σειρά κινητήρα των 46 hp που έχουμε δει στο 450SR και θα δούμε και στο επερχόμενο 450ΝΚ. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η CFMOTO αλλάξει τα χαρακτηρισιτκά του για τον νέο ρόλο που καλείται να παίξει.

CFMOTO 450MT

Τα φώτα θα είναι full-LED, ενώ με τη βοήθεια της μοναδικής επίσημης teaser φωτογραφίας μπορούμε να δούμε τη λεπτότερη ψηλή ζελατίνα, το χαρακτηριστικό για τα μοντέλα της CFMOTO DRL LED φως και έναν διαφορετικό προβολέα από το 800, με κάθετα τοποθετημένους τους δυο προβολείς, αντί για τοποθετημένους οριζόντια όπως στο μεγαλύτερο μοντέλο.

Τις εντυπώσεις όμως κλέβει το ψηλό φτερό, που υπογραμμίζει την Off-Road ταυτότητα του 450MT, ενώ το πιρούνι είναι ανεστραμμένο και τα καλάμια δείχνουν να είναι σεβαστής διαμέτρου.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε περαιτέρω λεπτομέρειες, όμως αναμένουμε το 450MT να έχει μεγάλες διαδρομές -ρυθμιζόμενων;- αναρτήσεων, τροχούς με ακτίνες και μπροστινό 21 ή 19 ιντσών -πιστεύουμε το δεύτερο ως επικρατέστερο σενάριο.

Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα, είμαστε σίγουροι πως θα υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS, τουλάχιστον στον πίσω τροχό, ενώ δεν γνωρίζουμε αν η CFMOTO κρίνει πως το 450ΜΤ χρειάζεται και Traction Control. H οθόνη οργάνων πιστεύουμε θα είναι TFT με συνδεσιμότητα.

Αν τώρα το 450SR του 2023 στην Ελλάδα κοστίζει 5.990 ευρώ, αναμένουμε το 450MT να ανεβεί λίγο παραπάνω, ανάμεσα στα 6-6.500 ευρώ, ώστε να είναι και ανταγωνιστικό απέναντι στο 390 Adventure της KTM που πριν την τελευταία προσφορά κόστιζε 7.590-8.090 ανάλογα την έκδοση, ενώ με την προσφορά κοστίζουν 6.990 και 7.890 ευρώ

Περισσότερα στις 7 Νοεμβρίου, όπου και θα δούμε τη μοτοσυκλέτα στο περίπτερο της CFMOTO στην EICMA.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες