CFMOTO 800MT Explore Edition: Ήρθε η πιο πλούσια έκδοση του 800ΜΤ [VIDEO]!
Το «ξεπακετάρουμε» και το ετοιμάζουμε για MEGA TEST!
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
31/5/2023
Το νέο CFMOTO 800MT Explore Edition είναι η πιο πλούσια έκδοση του 800ΜΤ και μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες για όλη την μεσαία κατηγορία, ενώ ξεπερνά το πλαίσιο της τιμής της βάση του ανταγωνισμού.
Κοστίζει 10.990 Ευρώ και έχει ραντάρ πίσω για προειδοποίηση αντικειμένου στις κρυφές γωνίες, Traction Control, δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS στον πίσω τροχό για οδήγηση εκτός δρόμου, ελαστικά πρώτης τοποθέτησης από την Michelin, και μεγαλύτερη οθόνη οργάνων με touch screen χαρακτηριστικά, πλοήγηση και φωνητικές εντολές.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο video που ακολουθεί
Ανοίξαμε ένα από τα πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα, αυτό που θα έρθει μαζί μας στο επόμενο MEGA TEST, δείτε το VIDEO:
Πέρα από τον εξοπλισμό δεν διαφέρει στα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά από το 800MT που έχουμε ήδη γνωρίσει και με το οποίο κυκλοφορούμε κι εμείς καθημερινά για την Long Term δοκιμή του, αλλά θα πάρουμε την συγκεκριμένη για το μεγάλο και σκληρό συγκριτικό των On-Off μοτοσυκλετών.
Honda: Teaser VIDEO για την V3 με υπερσυμπιεστή! Έρχεται Supersport στην EICMA όπως είχαμε πει!
Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην EICMA στις 4 Νοεμβριου
Από τον
Παύλο Καρατζά
23/10/2025
Ένα ακόμα πολύ μικρό βίντεο κοινοποίησε η Honda, που μας δίνει ακόμα μία γεύση για το τι πρόκειται να παρουσιάσει η Ιαπωνική εταιρεία στην EICMA και δεν είναι άλλο παρά για την μοτοσυκλέτα που θα φέρει τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή.
Να θυμήσουμε τι είναι γνωστό:
Η Honda έχει δείξει τρικύλινδρο V κινητήρα με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή ως concept πέρσι το Νοέμβριο. Το MOTO είπε πως είναι ένας κινητήρας για πολλά μοντέλα, τουλάχιστον τρία, όμως δεν πρέπει να περιμένουμε να μπει αυτός ο κινητήρας σε κάποια αμιγώς street ή On-Off, από την πρώτη στιγμή. Πρώτα θα τον δούμε σε μία νέα supersport και μετά από εκεί, θα ξεκινήσει την πορεία του σε νέα μοντέλα.
Το νέο αυτό βίντεο που μόλις έδειξαν, φανερώνει μία ξεκάθαρα σπορ μοτοσυκλέτα, όπως σας είχαμε πει ότι πρέπει να περιμένετε. Αφήνουν ελάχιστα να φανούν, τραβηγμένο σε ένα σκοτεινό background με την κάμερα να εστιάζει στον κινητήρα της, αποφεύγοντας να φανερώσει κάτι που δεν έχουμε ήδη δει!
Μάλιστα ο υπερσυμπιεστής είναι ανεξάρτητος από τον κινητήρα και δεν κινείται από τον στρόφαλο, όπως συμβαίνει συνήθως. Αντίθετα, είναι ηλεκτρικός, λειτουργεί αυτόνομα και μπορεί να ενεργοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του φάσματος στροφών, παρέχοντας ακριβώς την απαιτούμενη πίεση, αφαιρώντας τα μειονεκτήματα υστέρησης απόκρισης. Αυτό τον κάνει θεωρητικά ιδανικό για μοτοσυκλέτες και αναμένουμε με μεγάλη αγωνία για να το δούμε και στην πράξη.
Η Ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο της δημιούργημα στις 4 Νοεμβρίου στην έκθεση EICMA και το MOTO θα είναι εκεί και θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις για να γνωρίζετε πρώτοι τα νέα του μοτοσυκλετιστικού κόσμου στην πιο σημαντική έκθεση μοτοσυκλέτας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θυμηθείτε τι είχαμε δει από κοντά για πρώτη φορά:
Νέος V3 κινητήρας από την Honda με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή! Περιμένουμε την RCV900 με 150 ίππους που ανακοινώσαμε τον Οκτώβριο, ένα μήνα πριν! #honda #eicma #hondav3 #motomag #motomaggr