CFMOTO 800MT Explore Edition - Με ραντάρ και αναβαθμισμένο εξοπλισμό

Η νέα, κορυφαία έκδοση της Adventure μοτοσυκλέτας της εταιρείας
CFMOTO 800MT Explore Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/2/2023

Η CFMOTO 800MT Explore Edition αναμένεται σύντομα κοντά μας, με αναβαθμισμένο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ραντάρ πίσω, Traction Control, δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS για την Off-Road οδήγηση, νέα ελαστικά Michelin, και μεγαλύτερη οθόνη οργάνων με touch screen χαρακτηριστικά.

Σημειώστε πως το ραντάρ του Explore Edition δεν έχει μπροστινό αισθητήρα, οπότε η μοτοσυκλέτα δεν διαθέτει σύστημα Adaptive Cruise Control, παρά μόνο προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στα τυφλά σημεία των καθρεπτών (lane assist) πίσω από τη μοτοσυκλέτα.

Το Traction Control κάνει εδώ το ντεμπούτο του στην οικογένεια 800MT, καθώς μέχρι τώρα έλαμπε δια της απουσίας του. Τα νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στη Michelin και όχι στη Maxxis.

Σημαντική αλλαγή φέρει το Explore Edition και στο σύστημα ABS καθώς -για πρώτη φορά στη σειρά 800MT- υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης του ABS στο Riding Mode "Off Road / All Terrain". 

Τέλος η TFT οθόνη των 8 ιντσών έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από πριν κατά μία ίντσα, ενώ πέρα από τη Bluetooth συνδεσιμότητα διαθέτει νέα χαρακτηριστικά touch screen, turn by turn πλοήγηση και έλεγχο με φωνητικές εντολές.

Starry white

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τα Riding Modes που προέρχεται από το KTM 790 δεν διαθέτει αλλαγές, ούτε έχουμε διαφοροποίηση σε κάποιο άλλο σημείο της μοτοσυκλέτας. Παραμένουν ως είχαν το ρεζερβουάρ των 19 λίτρων, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, οι 2 θύρες φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών, το TPS, το Smart Key, τα full LED φώτα, οι ακτινωτές ζάντες και τα tubeless ελαστικά, οι αναρτήσεις της KYB, η IMU μονάδα αδρανειακών μετρήσεων, τα φρένα της J.Juan και το δικάναλο ABS με τη συνδυασμένη πέδηση.

Η μοτοσυκλέτα θα διατεθεί σε 2 χρωματισμούς, λευκό (Starry White) και μαύρο (Gem Black). 

Αναμένουμε την ημερομηνία άφιξης και την τιμή της Explore Edition στην Ελλάδα

Ετικέτες

Krämer GP2-990 R – Δικύλινδρη supersport με καρδιά ΚΤΜ και 135 ίππους για 144 κιλά!

Βασίζεται στην KTM 990 RC R
kramer
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/10/2026

Μετά την Krämer GP2 890RR, σειρά παίρνει η Krämer GP2-990 R που εννοείται πως βασίζεται κι αυτή στην πλατφόρμα της KTM και φέρει όλα τα καλούδια για να είναι έτοιμη για πίστα!

Στην καρδιά της GP2-990 R βρίσκεται ο κινητήρας της KTM των 947 κυβικών εκατοστών που αποδίδει όμως 9 ίππους παραπάνω, δηλαδή 135 ίππους στις 10.000 στροφές και 10,7 kg.m ροπής στις 7.000 στροφές.

Το πλαίσιο φαίνεται να είναι νέο, όπως και το φέρινγκ με πινελιές από ανθρακόνημα, ενώ το ύψος της σέλας είναι ρυθμιζόμενο.

Το βάρος με όλα τα απαραίτητα υγρά ανακοινώνεται στα 144 κιλά (!) και φαίνεται πως έχει πέσει γερή “δίαιτα”, αφού η 990 RC R ανακοινώνεται στα 195 κιλά.

kramer

Η Krämer δείχνει στα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας πως διαθέτει και ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα (engine brake), κάτι που δεν διαθέτει η KTM 990 RC R - την οποία δοκιμάσαμε στην πίστα των Μεγάρων για το τεύχος #682 του ΜΟΤΟ.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει επίσης quickshifter δύο κατευθύνσεων, ρυθμιζόμενο Traction Control 9 θέσεων με δυνατότητα απενεργοποίησης, Wheelie Control, Pit Limiter και διαφορετικές χαρτογραφήσεις.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τις βελτιώσεις και αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με το βασικό μοντέλο. Η τιμή της Krämer GP2-990 R ανέρχεται στα 37.800 ευρώ και έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπαραγγελίες, με τις παραδόσεις να αναμένονται τον Μάρτη του 27, ενώ θα υπάρχει και δεύτερη έκδοση με custom επιλογές.