CFMOTO 800MT Explore Edition - Με ραντάρ και αναβαθμισμένο εξοπλισμό

Η νέα, κορυφαία έκδοση της Adventure μοτοσυκλέτας της εταιρείας
CFMOTO 800MT Explore Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/2/2023

Η CFMOTO 800MT Explore Edition αναμένεται σύντομα κοντά μας, με αναβαθμισμένο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ραντάρ πίσω, Traction Control, δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS για την Off-Road οδήγηση, νέα ελαστικά Michelin, και μεγαλύτερη οθόνη οργάνων με touch screen χαρακτηριστικά.

Σημειώστε πως το ραντάρ του Explore Edition δεν έχει μπροστινό αισθητήρα, οπότε η μοτοσυκλέτα δεν διαθέτει σύστημα Adaptive Cruise Control, παρά μόνο προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στα τυφλά σημεία των καθρεπτών (lane assist) πίσω από τη μοτοσυκλέτα.

Το Traction Control κάνει εδώ το ντεμπούτο του στην οικογένεια 800MT, καθώς μέχρι τώρα έλαμπε δια της απουσίας του. Τα νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στη Michelin και όχι στη Maxxis.

Σημαντική αλλαγή φέρει το Explore Edition και στο σύστημα ABS καθώς -για πρώτη φορά στη σειρά 800MT- υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης του ABS στο Riding Mode "Off Road / All Terrain". 

Τέλος η TFT οθόνη των 8 ιντσών έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από πριν κατά μία ίντσα, ενώ πέρα από τη Bluetooth συνδεσιμότητα διαθέτει νέα χαρακτηριστικά touch screen, turn by turn πλοήγηση και έλεγχο με φωνητικές εντολές.

Starry white

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τα Riding Modes που προέρχεται από το KTM 790 δεν διαθέτει αλλαγές, ούτε έχουμε διαφοροποίηση σε κάποιο άλλο σημείο της μοτοσυκλέτας. Παραμένουν ως είχαν το ρεζερβουάρ των 19 λίτρων, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, οι 2 θύρες φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών, το TPS, το Smart Key, τα full LED φώτα, οι ακτινωτές ζάντες και τα tubeless ελαστικά, οι αναρτήσεις της KYB, η IMU μονάδα αδρανειακών μετρήσεων, τα φρένα της J.Juan και το δικάναλο ABS με τη συνδυασμένη πέδηση.

Η μοτοσυκλέτα θα διατεθεί σε 2 χρωματισμούς, λευκό (Starry White) και μαύρο (Gem Black). 

Αναμένουμε την ημερομηνία άφιξης και την τιμή της Explore Edition στην Ελλάδα

Ετικέτες

Bimota KB998 Rimini Elite: Ειδική έκδοση σε μόλις πέντε κομμάτια [Τιμή]

Η τιμή της είναι αντίστοιχη αγοράς ενός μικρού διαμερίσματος
Bimota
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Η ισπανική αγωνιστική ομάδα του WSBK, Provec Racing, αποκάλυψε τη Bimota KB998 Rimini Elite που είναι φτιαγμένη για πίστα και αποτελεί μια πιο ακραία έκδοση της KB998 Rimini.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κυβικών αποδίδει 209 ίππους και ζυγίζει 176 κιλά – χωρίς υγρά - δηλαδή 16,7 κιλά λιγότερα από τη βασική έκδοση.

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με περιφερειακά από το πάνω ράφι, με φρένα της Brembo, αναβαθμισμένη ανάρτηση της Showa, εξάτμιση της Akrapovic, φέρινγκ της SpeedFiber, προστατευτικά κινητήρα GB Racing, ελαστικά Pirelli και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Η Bimota KB998 Rimini Elite φέρει επίσης τηλεμετρία ανεπτυγμένη από την Mectronik που παίρνει μετρήσεις από πολλαπλούς σένσορες, όπως και ρυθμιζόμενο traction control, χάρτες γκαζιού και φρένου κινητήρα.

Bimota

Η KB998 Rimini Elite αναπτύχθηκε με τη συμβολή του αναβάτη δοκιμών Xavi Forés και των αναβατών του WorldSBK Alex Lowes και Axel Bassani. Έκανε ήδη το αγωνιστικό της ντεμπούτο στον τελικό γύρο του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike στη Jerez, όπου ο Tito Rabat ανέβηκε στο βάθρο.

Bimota

Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε μόλις πέντε κομμάτια παγκοσμίως και η τιμή της είναι 90.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Εκτός από τη μοτοσυκλέτα, οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική εκδήλωση σε πίστα με την ομάδα Bimota by Kawasaki Racing Team. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης τεχνική υποστήριξη από την ομάδα Provec και VIP φιλοξενία σε επιλεγμένους γύρους του WorldSBK.

Bimota

Η Bimota KB998 Rimini Elite είναι μία πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, προσανατολισμένη για πίστα, που μόλις πέντε πολύ τυχεροί και παράλληλα πολύ πλούσιοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν.