CFMOTO 800MT Explore Edition - Με ραντάρ και αναβαθμισμένο εξοπλισμό

Η νέα, κορυφαία έκδοση της Adventure μοτοσυκλέτας της εταιρείας
CFMOTO 800MT Explore Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/2/2023

Η CFMOTO 800MT Explore Edition αναμένεται σύντομα κοντά μας, με αναβαθμισμένο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ραντάρ πίσω, Traction Control, δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS για την Off-Road οδήγηση, νέα ελαστικά Michelin, και μεγαλύτερη οθόνη οργάνων με touch screen χαρακτηριστικά.

Σημειώστε πως το ραντάρ του Explore Edition δεν έχει μπροστινό αισθητήρα, οπότε η μοτοσυκλέτα δεν διαθέτει σύστημα Adaptive Cruise Control, παρά μόνο προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στα τυφλά σημεία των καθρεπτών (lane assist) πίσω από τη μοτοσυκλέτα.

Το Traction Control κάνει εδώ το ντεμπούτο του στην οικογένεια 800MT, καθώς μέχρι τώρα έλαμπε δια της απουσίας του. Τα νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στη Michelin και όχι στη Maxxis.

Σημαντική αλλαγή φέρει το Explore Edition και στο σύστημα ABS καθώς -για πρώτη φορά στη σειρά 800MT- υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης του ABS στο Riding Mode "Off Road / All Terrain". 

Τέλος η TFT οθόνη των 8 ιντσών έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από πριν κατά μία ίντσα, ενώ πέρα από τη Bluetooth συνδεσιμότητα διαθέτει νέα χαρακτηριστικά touch screen, turn by turn πλοήγηση και έλεγχο με φωνητικές εντολές.

Starry white

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τα Riding Modes που προέρχεται από το KTM 790 δεν διαθέτει αλλαγές, ούτε έχουμε διαφοροποίηση σε κάποιο άλλο σημείο της μοτοσυκλέτας. Παραμένουν ως είχαν το ρεζερβουάρ των 19 λίτρων, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, οι 2 θύρες φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών, το TPS, το Smart Key, τα full LED φώτα, οι ακτινωτές ζάντες και τα tubeless ελαστικά, οι αναρτήσεις της KYB, η IMU μονάδα αδρανειακών μετρήσεων, τα φρένα της J.Juan και το δικάναλο ABS με τη συνδυασμένη πέδηση.

Η μοτοσυκλέτα θα διατεθεί σε 2 χρωματισμούς, λευκό (Starry White) και μαύρο (Gem Black). 

Αναμένουμε την ημερομηνία άφιξης και την τιμή της Explore Edition στην Ελλάδα

Ετικέτες

Vespa x Gigi: Primavera στο χρώμα του ήλιου του Σεν Τροπέ

Συνεργασία με τη σειρά εστιατορίων Gigi
vespa gigi
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Μια νέα ειδική έκδοση σε περιορισμένη παραγωγή παρουσιάζει η Vespa, σε συνεργασία με την αλυσίδα εστιατορίων Gigi και πιο συγκεκριμένα το Gigi Saint Tropez στη Γαλλική Ριβιέρα, στο οποίο δύο τέτοιες Vespa θα είναι μόνιμα εκθέματα.

Τα μόνα στοιχεία που διαχωρίζουν τη Vespa Primavera 125 x Gigi από την κανονική Primavera είναι η εμφάνιση, με το βαθύ κίτρινο χρώμα που αντιπροσωπεύει τον καλοκαιρινό ήλιο του Σεν Τροπέ, τις λευκές ζάντες και τη γραβάτα στο κέντρο της ποδιάς μπροστά και τη σέλα στο χρώμα του κονιάκ.

Υπάρχουν και μερικά επιπλέον στοιχεία στον εξοπλισμό, όπως η πίσω σχάρα με το ψάθινο καλαθάκι και η μπροστινή σχάρα με πετσέτα θαλάσσης Gigi που στερεώνεται με δερμάτινες ζώνες.

Η Vespa Primavera 125 x Gigi θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένη αριθμό και μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας, με αρχική τιμή 12.000 ευρώ.

 

Ετικέτες