Daytona Best Electric: IRIS e 125

Ηλεκτρικό scooter με μεγάλους τροχούς
IRIS e 125
Από το

motomag

28/6/2023

Τo IRIS e 125 είναι μια νέα πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών scooter με μεγάλους τροχούς, από τη Daytona Best Electric.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Daytona Best Electric:

DAYTONA BEST ELECTRIC IRIS e 125: Η πρακτικότητα στην κορυφή

Το IRIS από την DAYTONA BEST ELECTRIC, προτάσσει τις χρηστικές αρετές που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και να εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πλέον ελκυστικές εναλλακτικές στην κατηγορία των ηλεκτρικών scooters.

Ο κινητήρας μέγιστης ισχύος 4.600W, πέρα από τις εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρει, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και την κατανάλωση, διαθέτει και ένα δυναμικό χαρακτηριστικό που του χαρίζει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη διάρκεια ζωής του. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ηλεκτρικών scooters που ακολουθούν την πεπατημένη των hub motors (κινητήρες τοποθετημένοι μέσα στον πίσω τροχό), ο κινητήρας του IRIS εδράζεται στο πλαίσιο και η τελική μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντικά μικρότερη καταπόνηση του κινητήρα από λακκούβες και εμπόδια που ταλαιπωρούν αναρτήσεις και τροχό.

IRIS e 125

Στον τομέα της πρακτικότητας, το IRIS προσφέρει σημαντικές ευκολίες στον αναβάτη του διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινότητά του. Ο μεγάλος χώρος πίσω από την ποδιά συνδυάζεται και με έναν ιδιαίτερα πρακτικό και αναδιπλούμενο γάντζο ανάρτησης χειραποσκευών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί στο είδος και το μέγεθος των αντικειμένων που θέλει να μεταφέρει ο ιδιοκτήτης του IRIS. Σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη ανθεκτική και αλουμινένια σχάρα που ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό του scooter, το IRIS δίνει μια ολοκληρωμένη και "καθαρή" λύση για κάθε είδους μετακίνηση.

Στη "φαρέτρα" των χρηστικών δυνατοτήτων του συμπεριλαμβάνεται και η πρίζα κάτω ακριβώς από τη σέλα για τη φόρτιση της μπαταρίας απευθείας, σε περίπτωση που υπάρχει παροχή ρεύματος στο σημείο που είναι σταθμευμένο το IRIS, χωρίς να χρειάζεται να την αφαιρέσει ο αναβάτης. Η έξυπνη τοποθέτησή της, δημιουργεί και έναν αρκετά μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, για να φιλοξενηθεί ένα κράνος ή τα προσωπικά αντικείμενα του αναβάτη.

Το IRIS μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις (υπό προϋποθέσεις*) και η τιμή του έχει καθοριστεί στα 3.190€, η οποία διαμορφώνεται στα 2.419€ μετά τη βασική επιδότηση του προγράμματος "Κινούμαι ηλεκτρικά 2".

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

* Προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου. Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου.

IRIS e 125

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες