Ducati Multistrada V4 S Grand Tour - Νέα έκδοση προ των πυλών

Μετά τα V4, V4 S, V4 Pikes Peak και V4 Rally έρχεται και η Grand Tour
Ducati Multistrada
Από το

motomag

21/7/2023

Η Ducati Multistrada V4 φαίνεται πως θα αποκτήσει και πέμπτο μέλος το 2024, με την έκδοση Grand Tour να βρίσκεται προ των πυλών σύμφωνα με το έγγραφο τεχνικών προδιαγραφών που κατέθεσε η ιταλική εταιρεία στην CARB της Καλιφόρνιας.

Η Multistrada αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό κεφάλαιο για την Ducati όλα αυτά τα χρόνια, και σύμφωνα με πηγές από τις Η.Π.Α., στο εν λόγω μοντέλο θα προστεθεί μια ακόμη έκδοση. Η νέα αυτή έκδοση σύμφωνα με το έγγραφο κατοχύρωσης της CARB που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην California θα ονομάζεται Ducati Multistrada V4 S Grand Tour, και ναι, το όνομα Grand Tour το έχουμε συναντήσει ξανά στην έκδοση της δικύλινδρης Multistrada 1260 S Grand Tour, η οποία παρουσιάστηκε το 2020 και την βλέπετε στο άνοιγμα του άρθρου. Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η νέα έκδοση θα έχει τον ίδιο κινητήρα και το ίδιο σύστημα εξάτμισης με τα αδερφάκια V4, V4 S, V4 Pikes Peak και V4 Rally, ενώ το ρεζερβουάρ θα είναι αυτό των 20 λίτρων και όχι των 30 της V4 Rally. Αν κρίνουμε από το 2020 η Ducati Multistrada V4 S Grand Tour θα είναι προσανατολισμένη κυρίως για ασφάλτινη χρήση.

Ducati Multistrada

Στο επίπεδο εξοπλισμού αναμένουμε από την Ducati να μην κάνει εκπτώσεις, και να εφοδιάσει την Ducati Multistrada V4 S Grand Tour με θερμαινόμενα γκριπ, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, νέα σέλα, πλαϊνές βαλίτσες, νέα LED φωτιστικά σώματα και τάπα ρεζερβουάρ τύπου hands-free (δηλαδή keyless).

Ετικέτες

EICMA: Zontes 703T 2026 - Τρικύλινδρο crossover με χυτούς τροχους 17 ιντσών

Με 95 ίππους και υπερπλήρη εξοπλισμό - Δίπλα στο γνωστό μας 703F με τις ακτινωτές ζάντες
703
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/11/2025

Την Zontes 703T που είναι η crossover έκδοση της 703F την είχαμε δει και στην περσινή έκθεση EICMA, μόνο που στο μεταξύ έχουμε ήδη δει και οδηγήσει την 703F.

Τη μοτοσυκλέτα κινεί ένας τρικύλινδρος κινητήρας 699cc που είναι ίδιος με της 703F με απόδοση 95,2 ίππων στις 10.000 σ.α.λ. και 7,13 kg.m ροπής στις 7.500 σ.α.λ,, με την Zontes να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 215 χλμ/ώρα.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι αλουμινένια και οι ζάντες είναι χυτές 17 ιντσών. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε δύο δίσκους μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες, ενώ το πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και έρχεται από τη Marzocchi.

Ο εξοπλισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και περιλαμβάνει προστατευτικά κάγκελα, TPMS, οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, φώτα LED, σύστημα Keyless, TCS, διαφορετικές χαρτογραφήσεις, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, προβολάκια, χούφτες με ενσωματωμένα φλας, θύρα USB, cornering ABS που συνεργάζεται με IMU, θερμαινόμενα grip, ενώ η ισχύς, το traction control και το φρένο κινητήρα είναι ρυθμιζόμενα.

Η Zontes 703T έρχεται με εμφάνιση που θυμίζει Tracer 9, το βάρος ανακοινώνεται στα 206 κιλά, και το ντεπόζιτο χωράει 20 λίτρα καυσίμου.

Αναμένουμε νεότερα για την άφιξή της και για την τιμή της.

Ετικέτες