Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

EICMA 2021: Kawasaki Versys 650 2022 [video]

Με έμφαση στην άνεση και την ασφάλεια

Για το 2022, η Kawasaki έφερε μια πνοή ανανέωσης στο Versys 650, προσπαθώντας να κρατήσει την οικογενειακή ταυτότητα, δανειζόμενη αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο Versys 1000.

Πλέον το Versys 650 θα διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό το KTRC (το traction control όπως το ονομάζει η Kawasaki, ενώ στον τομέα της άνεσης προστέθηκε μία ψηλότερη ζελατίνα και ο ολικός επανασχεδιασμός του φαίρινγκ, έτσι ώστε να προσφέρει πιο ολοκληρωμένη κάλυψη. Η ζελατίνα ρυθμίζεται εύκολα σε ένα εύρος 80mm και τεσσάρων θέσεων, με το πάτημα ενός κουμπιού στην βάση της. Πίσω από την ζελατίνα κρύβεται και η νέα TFT οθόνη των οργάνων, η οποία διαθέτει και δυνατότητα διασύνδεσης με το κινητό του αναβάτη.

Ο σχεδιασμός των πλαστικών –και ειδικά του "μούτρου"- όπως αναφέραμε και παραπάνω, έχει αντλήσει έμπνευση από την ναυαρχίδα Versys 1000, ενισχύοντας και οπτικά τους οικογενειακούς δεσμούς μεταξύ των Versys. Τα φώτα είναι πλέον τεχνολογίας LED, ενώ το σχήμα των πλαστικών είναι μελετημένο έτσι ώστε να απομακρύνεται η ροή του αέρα από τον αναβάτη, δίχως να δημιουργεί στροβιλισμούς.

Κατά τη διάρκεια όμως της παρουσίασης του νέου Versys 650 ο Πρόεδρος της Kawasaki έδωσε πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ειδήσεις που αφορούν το εργοστάσιο, λέγοντας ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα παρουσιάσουν για την τις παγκόσμιες αγορές τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η Kawasaki κοιτάει ακόμη πιο μπροστά στο μέλλον, προκρίνοντας ως επικρατέστερη λύση για το μέλλον τους κινητήρες υδρογόνου. Αυτή τη στιγμή η Kawasaki συνεργάζεται με την Yamaha για την κατασκευή ενός τέτοιου κινητήρα, κάτι που επιχορηγείται από την ιαπωνική κυβέρνηση και το οποίο επωφελούνται όλοι οι μεγάλοι Ιάπωνες κατασκευαστές. Η Kawasaki όμως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου της, έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα καθώς το Kawasaki Heavy Industries group –στο οποίο ανήκει η Kawasaki Motors μετά την ανεξαρτητοποίησή της από το υπόλοιπο γκρουπ- έχει την δυνατότητα να λύσει το θέμα της μεταφοράς και της παραγωγής του υδρογόνου, χάρη στο μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων που διαθέτει (κατασκευή πλοίων, τρένων, πυραύλων κλπ).

Αναμένουμε λοιπόν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις για ένα μέλλον που αλλάζει διαρκώς!