Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

EICMA 2021: Yamaha MT-10SP 2022

Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των αναρτήσεων

To ΜΤ-10 SP έρχεται για το 2022 με ακόμη πιο τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό, χάρη στη νέα γενιά των ημι-ενεργητικών αναρτήσεων της Öhlins. Είναι μάλιστα η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που διαθέτει τις συγκεκριμένες αναρτήσεις στον στάνταρ εξοπλισμό της, μιας και οι αναρτήσεις του R1M που είναι παρόμοιες, ανήκουν στην προηγούμενη γενιά της Öhlins.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις δίνουν μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων και αποσβέσεων, με ακόμη πιο γρήγορη προσαρμογή στις συνθήκες. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει τρία διαφορετικά modes λειτουργίας (Α-1, Α-2 και Α-3), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για τρεις προσωποποιημένες επιλογές (Μ-1, Μ-2, και Μ-3). Οι προεπιλεγμένες καταστάσεις λειτουργίας ρυθμίζουν την απόσβεση της συμπίεσης και της επαναφοράς, με την Α-1 να προσανατολίζεται στην σπορ οδήγηση, την Α-2 στην οδήγηση σε ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους και την Α-3 να δίνει έμφαση στην άνεση και την σταθερότητα.

Σχεδιαστικά, το ΜΤ-10 SP διαθέτει και μια επανασχεδιασμένη καρίνα που αποτελείται από τρία κομμάτια, έτσι ώστε να τονιστεί ο επιθετικός χαρακτήρας της, ενώ τα μεταλλικά σωληνάκια των φρένων ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας.