Επετειακό Indian Chieftain Elite 2021

Για τα 120 χρόνια της εταιρείας!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/3/2021

H μακροβιότερη αμερικάνικη εταιρεία μοτοσυκλετών, η Indian, παρουσίασε την πιο πρόσφατη προσθήκη της στην σειρά "Elite" με τη Chieftain Elite του 2021. Όπως και οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της σειράς, η Chieftain Elite αποπνέει την premium αύρα μιας custom built κατασκευής, ενώ η παραγωγή της θα είναι περιορισμένη στις 120 μονάδες. Το νούμερο φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς φέτος η Indian γιορτάζει τα 120α γενέθλιά της.

Η διχρωμία σε δύο τόνους του μαύρου ενισχύει την custom αισθητική της μοτοσυκλέτας, ενώ λεπτομέρειες όπως η βαφή του κινητήρα σε σκούρο γκρι χρώμα που συνδυάζεται με το ίδιου χρώματος λογότυπο, το καθιστούν ως ένα από τα πιο ξεχωριστά bagger της αγοράς. Άλλωστε και οι τις δηλώσεις του Reid Wilson, του Αντιπροέδρου της Indian Motorcycle, κάνουν ξεκάθαρο το ποιος ήταν ο στόχος του εργοστασίου: "Σχεδιάσαμε το Chieftain Elite για αναβάτες που θέλουν να τραβούν τα βλέμματα και να ξεχωρίζουν στον δρόμο. Η προσοχή την λεπτομέρεια και την ποιότητα είναι απαράμιλλη και θα κάνει τον κάθε ιδιοκτήτη περήφανο που θα την έχει."

Η κάθε Chieftain Elite έχει δεχθεί μια ιδιαίτερη διαδικασία βαψίματος, η οποία παίρνει πάνω από 24 ώρες για να γίνει στο χέρι. Από τις μεταλλικές νιφάδες στην βαφή μέχρι τα τελειώματα στον κινητήρα, η custom φιλοσοφία είναι διάχυτη παντού. Το αεροδυναμικό φαίρινγκ και οι πλαϊνές βαλίτσες με τις αιχμηρές γραμμές στην σχεδίαση δημιουργούν μια επιβλητική εικόνα, ενώ η δύο επιπέδων σέλα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λεπταίνει την σιλουέτα της μοτοσυκλέτας. Η μικρή διαδρομή των αναρτήσεων και ο 19άρης μπροστινός τροχός με το φτερό που καλύπτει σχεδόν τη μισή περίμετρό του, είναι άλλα δύο στοιχεία που ενισχύουν το custom look του Chieftain Elite.

Ο κάθε ιδιοκτήτης θα έχει την δυνατότητα να βάλει την προσωπική του πινελιά, μέσα από την γκάμα των αξεσουάρ της Indian. Υπάρχει διαθέσιμη μια ολόκληρη σειρά από σέλες και τιμόνια, sissy bars, top case και έξτρα φαίρινγκ (όλα στο ίδιο χρώμα με την μοτοσυκλέτα) με ρυθμιζόμενους αεραγωγούς.

Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται τα LED φώτα, η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, τα μεγάλα αλουμινένια μαρσπιέ και ηχοσύστημα 400W. Επιπλέον, το Chieftain Elite διαθέτει ABS, keyless τεχνολογία για τον διακόπτη, αισθητήρα πίεσης ελαστικών και φυσικά τις αδιάβροχες βαλίτσες χωρητικότητας συνολικά 68 λίτρων με κεντρικό κλείδωμα. Η εφτά ιντσών TFT οθόνη διαθέτει Apple CarPlay για πλήρη διασύνδεση και έλεγχο του smartphone του αναβάτη του, με όσο το δυνατόν πιο απλουστευμένες λειτουργίες.

Ο Thunderstroke 116 κινητήρας αποδίδει 17,4 χιλιογραμμόμετρα ροπής, προσφέροντας τρία riding modes στον αναβάτη του (Tour, Standard και Sport). Στις χαμηλές ταχύτητες και την κίνηση μέσα στην πόλη, το Chieftain λειτουργεί… μονοκύλινδρα, καθώς ο πίσω κύλινδρος δεν λειτουργεί κάτω από έναν συνδυασμό στροφών και χιλιομέτρων, προκειμένου να μειώνεται η κατανάλωση και να κινείται πιο άνετα στο ασφυκτικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η νέα, περιορισμένης έκδοσης Chieftain Elite, θα είναι διαθέσιμη μόνο στις αγορές της Τσεχίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Μέσης Ανατολής.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες