Fantic Caballero 500: Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια!

Με ουσιαστικές βελτιώσεις
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

23/4/2020

Πριν από 51 χρόνια, το 1969, στη μικρή πόλη Trevizo της Ιταλίας που βρίσκεται βόρεια της Βενετίας, ιδρύθηκε η Fantic. Έναν χρόνο αργότερα, η ιταλική εταιρεία παρουσίασε στην EICMA την πρώτη της μοτοσυκλέτα, το Caballero, και ξεκίνησε να γράφει την δική της ιστορία. Με έντονη δράση στους χωμάτινους αγώνες και ιδιαίτερα στο Trial, κατέκτησε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ πριν από έξι χρόνια το ιταλικό εργοστάσιο εξαγοράστηκε από έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, ο οποίος έθεσε ως στόχο να την αναστήσει πλήρως. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιστρέψει δριμύτερη στο διεθνές προσκήνιο, παρουσιάζοντας τα νέα της μοντέλα, ενώ στο τεύχος 598 του ΜΟΤΟ σας μεταφέραμε μέσα απ’ την πολυσέλιδη δοκιμή τις εντυπώσεις μας για το Caballero 500!

Για το 2020 η Fantic παρουσίασε μια επετειακή έκδοση του Caballero 500, θέλοντας να γιορτάσει τα 50 χρόνια παρουσίας στο κόσμο της μοτοσυκλέτας. Έχει μπόλικες διαφορές με την βασική έκδοση, οι οποίες δεν είναι μόνο αισθητικές αλλά και ουσιαστικές. Ξεκινώντας απ’ τον πρόσθετο εξοπλισμό που τονίζει τον off-road χαρακτήρα, η επετειακή έκδοση διαθέτει μεταλλική ποδιά για τον κινητήρα, σίτα στο ψυγείο νερού, προστατευτικό πλέγμα για τον προβολέα, ενώ στα number plates έχει προστεθεί ο συμβολικός αριθμός 50 που αντιπροσωπεύει την ηλικία της εταιρείας.

Στις πιο ουσιαστικές αλλαγές συμπεριλαμβάνεται η νέα, χαμηλότερη κατά 20mm, σέλα αλλά και το νέο τιμόνι με ενισχυτική μπάρα, στοιχεία που μεταβάλλουν την θέση οδήγησης. Ακόμη, οι αναρτήσεις διαθέτουν διαφορετικές ρυθμίσεις, με στόχο να προσφέρουν περισσότερη άνεση τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα.

Το άρθρο συνοδεύεται από gallery με πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Ο ψεκασμός έχει νέο πρόγραμμα, ώστε η απόκρισή του να είναι πιο ήπια κατά το αρχικό άνοιγμα, ενώ η λειτουργία του συνολικά να είναι πιο ομαλή. Τέλος, η επετειακή έκδοση είναι διαθέσιμη σε δυο χρωματισμούς, μια με το κλασσικό κόκκινο ρεζερβουάρ και μια με γαλάζιο, ενώ και οι δυο έχουν σιρίτια με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Το κόστος απόκτησης στην Ιταλία φτάνει τα 7.140 ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πλούσια σειρά από αξεσουάρ για όσους θέλουν να κάνουν τη μοτοσυκλέτα τους να ξεχωρίζει.

CFMOTO 675NK - Νέο χρώμα εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά GP

Τα χρώματα της εκλεκτής έκδοσης 675NK GP εξαπλώνονται και στη βασική γκάμα του μοντέλου.
cfmoto-675nk
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Η CFMOTO ανακοίνωσε έναν νέο χρωματισμό για το 675ΝΚ, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους δύο υπάρχοντες, τον λευκό (Glacier White) και τον γκρίζο (Tundra Grey).

Η νέα απόχρωση έχει ως βάση το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με γαλάζιο, δηλαδή τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της CFMOTO σε Moto2 και Moto3.

cfmoto 675nk gp
Το πρωτότυπο CFMOTO 675NK GP όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA

Πέραν της εμφάνισης δεν προκύπτει καμιά άλλη διαφορά στο μοντέλο, ενώ ο χρωματισμός αυτός εμφανώς βασίζεται στο πρωτότυπο 675NK GP που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA, χωρίς βέβαια τα εκλεκτά καλούδια που έλαμπαν πάνω του, όπως οι δαγκάνες GP4-MotoGP της Brembo και οι αναρτήσεις της Ohlins. Διατηρεί πάντως το λογότυπο Aspar Team στα πλανά του ψυγείου, δηλώνοντας ευθέως τη διασύνδεση με τα αγωνιστικά χρώματα του MotoGP.

CFMOTO

Προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά στο πότε θα περάσει στην παραγωγή αυτό το νέο χρώμα, καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί ούτε στην κινέζικη ιστοσελίδα της CFMOTO. Πιθανότατα θα ενταχθεί στη γκάμα του μοντέλου κάποια στιγμή αργότερα φέτος στην Κίνα, για να έρθει στα μέρη μας από το 2027.

 

Ετικέτες