Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Fantic Caballero 500: Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια!

Με ουσιαστικές βελτιώσεις

Πριν από 51 χρόνια, το 1969, στη μικρή πόλη Trevizo της Ιταλίας που βρίσκεται βόρεια της Βενετίας, ιδρύθηκε η Fantic. Έναν χρόνο αργότερα, η ιταλική εταιρεία παρουσίασε στην EICMA την πρώτη της μοτοσυκλέτα, το Caballero, και ξεκίνησε να γράφει την δική της ιστορία. Με έντονη δράση στους χωμάτινους αγώνες και ιδιαίτερα στο Trial, κατέκτησε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ πριν από έξι χρόνια το ιταλικό εργοστάσιο εξαγοράστηκε από έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, ο οποίος έθεσε ως στόχο να την αναστήσει πλήρως. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιστρέψει δριμύτερη στο διεθνές προσκήνιο, παρουσιάζοντας τα νέα της μοντέλα, ενώ στο τεύχος 598 του ΜΟΤΟ σας μεταφέραμε μέσα απ’ την πολυσέλιδη δοκιμή τις εντυπώσεις μας για το Caballero 500!

Για το 2020 η Fantic παρουσίασε μια επετειακή έκδοση του Caballero 500, θέλοντας να γιορτάσει τα 50 χρόνια παρουσίας στο κόσμο της μοτοσυκλέτας. Έχει μπόλικες διαφορές με την βασική έκδοση, οι οποίες δεν είναι μόνο αισθητικές αλλά και ουσιαστικές. Ξεκινώντας απ’ τον πρόσθετο εξοπλισμό που τονίζει τον off-road χαρακτήρα, η επετειακή έκδοση διαθέτει μεταλλική ποδιά για τον κινητήρα, σίτα στο ψυγείο νερού, προστατευτικό πλέγμα για τον προβολέα, ενώ στα number plates έχει προστεθεί ο συμβολικός αριθμός 50 που αντιπροσωπεύει την ηλικία της εταιρείας.

Στις πιο ουσιαστικές αλλαγές συμπεριλαμβάνεται η νέα, χαμηλότερη κατά 20mm, σέλα αλλά και το νέο τιμόνι με ενισχυτική μπάρα, στοιχεία που μεταβάλλουν την θέση οδήγησης. Ακόμη, οι αναρτήσεις διαθέτουν διαφορετικές ρυθμίσεις, με στόχο να προσφέρουν περισσότερη άνεση τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα.

Το άρθρο συνοδεύεται από gallery με πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Ο ψεκασμός έχει νέο πρόγραμμα, ώστε η απόκρισή του να είναι πιο ήπια κατά το αρχικό άνοιγμα, ενώ η λειτουργία του συνολικά να είναι πιο ομαλή. Τέλος, η επετειακή έκδοση είναι διαθέσιμη σε δυο χρωματισμούς, μια με το κλασσικό κόκκινο ρεζερβουάρ και μια με γαλάζιο, ενώ και οι δυο έχουν σιρίτια με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Το κόστος απόκτησης στην Ιταλία φτάνει τα 7.140 ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πλούσια σειρά από αξεσουάρ για όσους θέλουν να κάνουν τη μοτοσυκλέτα τους να ξεχωρίζει.