Honda CBR250RR 2023: Η Honda παρουσιάζει φουτουριστικό VIDEO του μικρότερου CBR-RR!

Ανανεωμένο σε εμφάνιση, αναρτήσεις και χάρτες απόδοσης
Honda CBR250RR 2023
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/1/2023

Ένα πετυχημένο μοντέλο της Honda στις αγορές της Ασίας και ιδιαίτερα της Ινδονησίας, το CBR250RR μπήκε πλέον στην τρίτη γενιά του και εξοπλίζεται στα πρότυπα της εποχής.

Το είδαμε πρώτη φορά από κοντά το 2015 ως πρωτότυπο στο TOKYO MOTOR SHOW και δύο χρόνια μετά, το 2017, ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στις ασιατικές αγορές. Το 2020 πέρασε στην δεύτερη γενιά με μικρές αλλαγές και πλέον τώρα, το 2023 έρχεται άλλη μία ανανέωση για να το κρατήσει στην κορυφή της κατηγορίας του. Πρώτη φορά παρουσίασε το μοντέλο του 2023 κατά τον αγώνα στο Motegi, στο τέλος του 2022, χωρίς να δίνει πολλές πληροφορίες για τις αλλαγές του και τώρα επανέρχεται με ένα φουτουριστικό video της μικρής μοτοσυκλέτας. 

Με 42 ίππους στις 13.500 στροφές, κόφτη στις 14.000 στροφές και τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις, Comfort, Sport και Sport+ που επεμβαίνουν στην απόδοση αλλά και στην απόκριση της ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης γκαζιέρας, το μικρότερο των CBR στοχεύει να αποτελεί είσοδο στην οικογένεια των supersport αλλά να παραμένει εξαιρετικά προσιτό και εύκολο στην οδήγησή του.

Στις αναρτήσεις δεσπόζει το πιρούνι Showa BFF-SP που υπόσχεται με την παρουσία του και μόνο πως τα RR στο όνομα του μικρού CBR δεν μπήκαν τυχαία αλλά είναι εκεί εκφράζοντας την σωστή συμπεριφορά σε δρόμο και πίστα. Από εκεί και πέρα προφανώς δεν υπάρχει καμία ταύτιση με τις ακριβές τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες με τις οποίες οι παλαιότεροι έχουν συνδέσει αυτή την κατηγορία. Τις είχαμε μάθει ως τις πιο προσιτές επιδόσεις που μπορούσαμε να αποκτήσουμε, αλλά στην πράξη μόνο φθηνές δεν ήταν. Το CBR250RR δεν υπόσχεται αντίστοιχες επιδόσεις αλλά με 42 ίππους μπορεί κάλλιστα να είναι ένα πολύ καλό σχολείο για εξάσκηση ενώ με πλαίσιο χωροδικτύωμα, επώνυμες αναρτήσεις και πολύ πλούσιο εξοπλισμό θέλει να έχει και τον ρόλο της καθημερινής μοτοσυκλέτας με πολύ μικρή κατανάλωση από τον δικύλινδρο κινητήρα της.

το νέο VIDEO της Honda:

Ρυθμιζόμενο είναι και το traction control σε τρεις θέσεις, ενώ η Honda στο φουτουριστικό VIDEO που έδωσε τώρα στη δημοσιότητα, δείχνει στο κοντέρ 175χαω στις 13.000 στροφές που σημαίνει ότι το νούμερο αυτό μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Στις αλλαγές που ανακοινώνει έναντι του προηγούμενου μοντέλου είναι η ψηλότερη ζελατίνα κατά 16χιλ. ώστε να καλύπτει και μεγαλύτερα αναστήματα, όπως αντίστοιχα άλλαξε και το σχήμα του ρεζερβουάρ για να μπορεί ο αναβάτης να καλύπτεται επαρκώς όταν σκύβει μπροστά.

Θεωρούμε πως το CBR250RR υπερκαλύπτει πλήρως τις Euro5 προδιαγραφές με βάση παλαιότερο ρεπορτάζ για την δεύτερη γενιά και το κατά πόσο κοντά ήταν στα όρια αυτά. Με αύξηση συμπίεσης και καλύτερη αναπνοή από την επίσης επανασχεδιασμένη τροφοδοσία, το νέο μοντέλο του 2023 θα ήταν εύκολο από τεχνικής πλευράς να έρθει και στην Ευρώπη, όμως δεν διαφαίνεται τέτοια προοπτική στον ορίζοντα. Κι αυτό γιατί οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι είναι λίγοι για να στηρίξουν το κόστος που ζητά η ΕΕ για την έγκριση Τύπου, όπως επίσης και για να στηρίξουν την αγορά ανταλλακτικών που οφείλει η εταιρεία να εισάγει και να διατηρεί σε επάρκεια για κάθε μοντέλο που φέρνει στην ΕΕ. Το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα με όλα αυτά και το αποτέλεσμα είναι να στερούμαστε μοντέλα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν το κοινό τους. Στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης που βρισκόμαστε, υπάρχουν πολλά μοντέλα τα οποία ταιριάζουν γάντι στη δική μας αγορά αλλά όχι στην υπόλοιπη της Ευρώπης με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι τα παπιά. Τα οποία και ακριβαίνουν ολοένα και περισσότερο εξαιτίας των παραπάνω.

sk_motorium

 

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ