Honda CBR250RR 2023: Η Honda παρουσιάζει φουτουριστικό VIDEO του μικρότερου CBR-RR!

Ανανεωμένο σε εμφάνιση, αναρτήσεις και χάρτες απόδοσης
Honda CBR250RR 2023
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/1/2023

Ένα πετυχημένο μοντέλο της Honda στις αγορές της Ασίας και ιδιαίτερα της Ινδονησίας, το CBR250RR μπήκε πλέον στην τρίτη γενιά του και εξοπλίζεται στα πρότυπα της εποχής.

Το είδαμε πρώτη φορά από κοντά το 2015 ως πρωτότυπο στο TOKYO MOTOR SHOW και δύο χρόνια μετά, το 2017, ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στις ασιατικές αγορές. Το 2020 πέρασε στην δεύτερη γενιά με μικρές αλλαγές και πλέον τώρα, το 2023 έρχεται άλλη μία ανανέωση για να το κρατήσει στην κορυφή της κατηγορίας του. Πρώτη φορά παρουσίασε το μοντέλο του 2023 κατά τον αγώνα στο Motegi, στο τέλος του 2022, χωρίς να δίνει πολλές πληροφορίες για τις αλλαγές του και τώρα επανέρχεται με ένα φουτουριστικό video της μικρής μοτοσυκλέτας. 

Με 42 ίππους στις 13.500 στροφές, κόφτη στις 14.000 στροφές και τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις, Comfort, Sport και Sport+ που επεμβαίνουν στην απόδοση αλλά και στην απόκριση της ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης γκαζιέρας, το μικρότερο των CBR στοχεύει να αποτελεί είσοδο στην οικογένεια των supersport αλλά να παραμένει εξαιρετικά προσιτό και εύκολο στην οδήγησή του.

Στις αναρτήσεις δεσπόζει το πιρούνι Showa BFF-SP που υπόσχεται με την παρουσία του και μόνο πως τα RR στο όνομα του μικρού CBR δεν μπήκαν τυχαία αλλά είναι εκεί εκφράζοντας την σωστή συμπεριφορά σε δρόμο και πίστα. Από εκεί και πέρα προφανώς δεν υπάρχει καμία ταύτιση με τις ακριβές τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες με τις οποίες οι παλαιότεροι έχουν συνδέσει αυτή την κατηγορία. Τις είχαμε μάθει ως τις πιο προσιτές επιδόσεις που μπορούσαμε να αποκτήσουμε, αλλά στην πράξη μόνο φθηνές δεν ήταν. Το CBR250RR δεν υπόσχεται αντίστοιχες επιδόσεις αλλά με 42 ίππους μπορεί κάλλιστα να είναι ένα πολύ καλό σχολείο για εξάσκηση ενώ με πλαίσιο χωροδικτύωμα, επώνυμες αναρτήσεις και πολύ πλούσιο εξοπλισμό θέλει να έχει και τον ρόλο της καθημερινής μοτοσυκλέτας με πολύ μικρή κατανάλωση από τον δικύλινδρο κινητήρα της.

το νέο VIDEO της Honda:

Ρυθμιζόμενο είναι και το traction control σε τρεις θέσεις, ενώ η Honda στο φουτουριστικό VIDEO που έδωσε τώρα στη δημοσιότητα, δείχνει στο κοντέρ 175χαω στις 13.000 στροφές που σημαίνει ότι το νούμερο αυτό μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Στις αλλαγές που ανακοινώνει έναντι του προηγούμενου μοντέλου είναι η ψηλότερη ζελατίνα κατά 16χιλ. ώστε να καλύπτει και μεγαλύτερα αναστήματα, όπως αντίστοιχα άλλαξε και το σχήμα του ρεζερβουάρ για να μπορεί ο αναβάτης να καλύπτεται επαρκώς όταν σκύβει μπροστά.

Θεωρούμε πως το CBR250RR υπερκαλύπτει πλήρως τις Euro5 προδιαγραφές με βάση παλαιότερο ρεπορτάζ για την δεύτερη γενιά και το κατά πόσο κοντά ήταν στα όρια αυτά. Με αύξηση συμπίεσης και καλύτερη αναπνοή από την επίσης επανασχεδιασμένη τροφοδοσία, το νέο μοντέλο του 2023 θα ήταν εύκολο από τεχνικής πλευράς να έρθει και στην Ευρώπη, όμως δεν διαφαίνεται τέτοια προοπτική στον ορίζοντα. Κι αυτό γιατί οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι είναι λίγοι για να στηρίξουν το κόστος που ζητά η ΕΕ για την έγκριση Τύπου, όπως επίσης και για να στηρίξουν την αγορά ανταλλακτικών που οφείλει η εταιρεία να εισάγει και να διατηρεί σε επάρκεια για κάθε μοντέλο που φέρνει στην ΕΕ. Το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα με όλα αυτά και το αποτέλεσμα είναι να στερούμαστε μοντέλα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν το κοινό τους. Στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης που βρισκόμαστε, υπάρχουν πολλά μοντέλα τα οποία ταιριάζουν γάντι στη δική μας αγορά αλλά όχι στην υπόλοιπη της Ευρώπης με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι τα παπιά. Τα οποία και ακριβαίνουν ολοένα και περισσότερο εξαιτίας των παραπάνω.

sk_motorium

 

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες