Honda CBR250RR 2023: Η Honda παρουσιάζει φουτουριστικό VIDEO του μικρότερου CBR-RR!

Ανανεωμένο σε εμφάνιση, αναρτήσεις και χάρτες απόδοσης
Honda CBR250RR 2023
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/1/2023

Ένα πετυχημένο μοντέλο της Honda στις αγορές της Ασίας και ιδιαίτερα της Ινδονησίας, το CBR250RR μπήκε πλέον στην τρίτη γενιά του και εξοπλίζεται στα πρότυπα της εποχής.

Το είδαμε πρώτη φορά από κοντά το 2015 ως πρωτότυπο στο TOKYO MOTOR SHOW και δύο χρόνια μετά, το 2017, ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στις ασιατικές αγορές. Το 2020 πέρασε στην δεύτερη γενιά με μικρές αλλαγές και πλέον τώρα, το 2023 έρχεται άλλη μία ανανέωση για να το κρατήσει στην κορυφή της κατηγορίας του. Πρώτη φορά παρουσίασε το μοντέλο του 2023 κατά τον αγώνα στο Motegi, στο τέλος του 2022, χωρίς να δίνει πολλές πληροφορίες για τις αλλαγές του και τώρα επανέρχεται με ένα φουτουριστικό video της μικρής μοτοσυκλέτας. 

Με 42 ίππους στις 13.500 στροφές, κόφτη στις 14.000 στροφές και τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις, Comfort, Sport και Sport+ που επεμβαίνουν στην απόδοση αλλά και στην απόκριση της ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης γκαζιέρας, το μικρότερο των CBR στοχεύει να αποτελεί είσοδο στην οικογένεια των supersport αλλά να παραμένει εξαιρετικά προσιτό και εύκολο στην οδήγησή του.

Στις αναρτήσεις δεσπόζει το πιρούνι Showa BFF-SP που υπόσχεται με την παρουσία του και μόνο πως τα RR στο όνομα του μικρού CBR δεν μπήκαν τυχαία αλλά είναι εκεί εκφράζοντας την σωστή συμπεριφορά σε δρόμο και πίστα. Από εκεί και πέρα προφανώς δεν υπάρχει καμία ταύτιση με τις ακριβές τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες με τις οποίες οι παλαιότεροι έχουν συνδέσει αυτή την κατηγορία. Τις είχαμε μάθει ως τις πιο προσιτές επιδόσεις που μπορούσαμε να αποκτήσουμε, αλλά στην πράξη μόνο φθηνές δεν ήταν. Το CBR250RR δεν υπόσχεται αντίστοιχες επιδόσεις αλλά με 42 ίππους μπορεί κάλλιστα να είναι ένα πολύ καλό σχολείο για εξάσκηση ενώ με πλαίσιο χωροδικτύωμα, επώνυμες αναρτήσεις και πολύ πλούσιο εξοπλισμό θέλει να έχει και τον ρόλο της καθημερινής μοτοσυκλέτας με πολύ μικρή κατανάλωση από τον δικύλινδρο κινητήρα της.

το νέο VIDEO της Honda:

Ρυθμιζόμενο είναι και το traction control σε τρεις θέσεις, ενώ η Honda στο φουτουριστικό VIDEO που έδωσε τώρα στη δημοσιότητα, δείχνει στο κοντέρ 175χαω στις 13.000 στροφές που σημαίνει ότι το νούμερο αυτό μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Στις αλλαγές που ανακοινώνει έναντι του προηγούμενου μοντέλου είναι η ψηλότερη ζελατίνα κατά 16χιλ. ώστε να καλύπτει και μεγαλύτερα αναστήματα, όπως αντίστοιχα άλλαξε και το σχήμα του ρεζερβουάρ για να μπορεί ο αναβάτης να καλύπτεται επαρκώς όταν σκύβει μπροστά.

Θεωρούμε πως το CBR250RR υπερκαλύπτει πλήρως τις Euro5 προδιαγραφές με βάση παλαιότερο ρεπορτάζ για την δεύτερη γενιά και το κατά πόσο κοντά ήταν στα όρια αυτά. Με αύξηση συμπίεσης και καλύτερη αναπνοή από την επίσης επανασχεδιασμένη τροφοδοσία, το νέο μοντέλο του 2023 θα ήταν εύκολο από τεχνικής πλευράς να έρθει και στην Ευρώπη, όμως δεν διαφαίνεται τέτοια προοπτική στον ορίζοντα. Κι αυτό γιατί οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι είναι λίγοι για να στηρίξουν το κόστος που ζητά η ΕΕ για την έγκριση Τύπου, όπως επίσης και για να στηρίξουν την αγορά ανταλλακτικών που οφείλει η εταιρεία να εισάγει και να διατηρεί σε επάρκεια για κάθε μοντέλο που φέρνει στην ΕΕ. Το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα με όλα αυτά και το αποτέλεσμα είναι να στερούμαστε μοντέλα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν το κοινό τους. Στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης που βρισκόμαστε, υπάρχουν πολλά μοντέλα τα οποία ταιριάζουν γάντι στη δική μας αγορά αλλά όχι στην υπόλοιπη της Ευρώπης με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι τα παπιά. Τα οποία και ακριβαίνουν ολοένα και περισσότερο εξαιτίας των παραπάνω.

sk_motorium

 

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες