Honda NT1100: Ετοιμάζει η Honda tourer με τον κινητήρα του Africa

Κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης ονόματος
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/2/2021

Το λογότυπο ΝΤ στην γκάμα της Honda, έχει παραδοσιακά ταυτιστεί με τις μεσαίου τουρισμού τουριστικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας, τα ΝΤ650 και ΝΤ700 Deauville, που είχαν βασιστεί πάνω στους δικύλινδρους V-52° κινητήρες που μοιράζονταν τα Transalp, Africa Twin και Bros. Με έναν πολύ συμβατικό σχεδιασμό και χωρίς κανένα ίχνος… "συναρπαστικότητας", τα Deauville ήταν η κατάλληλη επιλογή για όποιον ήθελε μία αξιόπιστη, φιλική και πρακτική τουριστική μοτοσυκλέτα, χωρίς να πρέπει να "παντρευτεί" τον όγκο και τις ανοικονόμητες διαστάσεις των μεγαλύτερων GT.

Το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά που το λογότυπο των NT συμπεριλαμβανόταν στους καταλόγους της Big-H, αλλά σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, η Honda επαναφέρει τα αρκτικόλεξα σε μια νέα μοτοσυκλέτα που ετοιμάζει, "χτισμένη" γύρω από τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Africa Twin 1100.

Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, οι άνθρωποι της Honda είχαν καταστήσει σαφές πως αυτός ο κινητήρας θα αποτελούσε την βάση για αρκετά διαφορετικά μοντέλα –πέρα του Africa Twin- κάνοντας την αρχή με το CMX 1100 Rebel.

Η είδηση βγήκε από την κατάθεση για κατοχύρωση του ονόματος που έκανε η Honda στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή υπηρεσία, για την επωνυμία "ΝΤ1100" που αφορά "μοτοσυκλέτες, εξαρτήματα και αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες".

Αυτή η αίτηση της Honda είναι η επιβεβαίωση στις φήμες και τις διάσπαρτες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τόσο καιρό (αλλά έκαναν λόγο για την επωνυμία CB1100X η οποία όμως δεν επικράτησε τελικά), που μαρτυρά, μάλιστα, πως το ΝΤ1100 δεν απλώς μια ιδέα ή σκέψη, αλλά μια ειλημμένη απόφαση που οδεύει προς την παραγωγή. Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας –και στην έκδοση DCT με τον διπλό συμπλέκτη- φαντάζει ιδανικός για μια τέτοια μοτοσυκλέτα, και όπως φαίνεται η Honda θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική –σε ό,τι αφορά την δημιουργία μιας οικογένειας- που έχει ακολουθήσει με τα δικύλινδρα CB500 και την σειρά των NC. Ένα modular project δηλαδή, που θα περιλαμβάνει από adventures και cruisers, μέχρι street και touring μοντέλα.

Αυτή την στιγμή, υπάρχει ένα κενό στην γκάμα της Honda, σε ότι αφορά τα sport touring μοντέλα της, καθώς μοτοσυκλέτες όπως το ST1300 Pan European (με τον V4 κινητήρα), το επίσης V4 VFR1200F και το VFR800, κλείστηκαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με τις Euro5 προδιαγραφές να κρατούν το κλειδί του λουκέτου… Το Gold Wing είναι το μοναδικό, αμιγώς τουριστικό, μοντέλο που κοστίζει όμως πολλά και η πληθωρικότητά του δεν είναι δελεαστική για όσους ψάχνουν μια τουριστική μοτοσυκλέτα, και το NT1100 θα έρθει να γεμίσει αυτό το κενό.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει στο Africa 101 ίππους, ενώ στο Rebel η απόδοση φτάνει τους 86. Προφανώς στο NT θα χρησιμοποιηθεί η… full power έκδοση, όπως και οι δύο εναλλακτικές με το manual κιβώτιο και με την DCT. Στην ερώτηση του… ενός εκατομμυρίου ευρώ, για το πότε δηλαδή θα εμφανιστεί επίσημα ως μοντέλο, η απάντηση είναι πως δεν περιμένουμε νωρίτερα από το 2022, αν και όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση με τις ψηφιακές παρουσιάσεις και τον προγραμματισμό των εργοστασίων που έχει "πάει περίπατο" λόγω του κορωνοϊού, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε. Πάντως, το ότι κατατέθηκε αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος, σημαίνει ότι δεν θα είναι μεγάλο το διάστημα της αναμονής.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες