Husqvarna: Δοκιμές για δύο δικύλινδρα πρωτότυπα! [video]

Υλοποιούνται τα σχέδια του Stefan Pierer
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

25/10/2019

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το τεύχος 600 του ΜΟΤΟ, που μέσα στην πλούσια ύλη του υπάρχει και η αποκαλυπτική συνέντευξη του Stefan Pierer για το μέλλον της KTM και των εταιρειών που της ανήκουν -συμπεριλαμβανομένης και της Husqvarna- με τον CEO της ΚΤΜ να το λέει ξεκάθαρα: "...σύντομα θα παρουσιάσουμε και τα δικύλινδρα Husqvarna ως μοντέλα του 2022, με τον δικύλινδρο εν σειρά των 890cc που θα παρουσιαστεί φέτος στην EICMA."

Οι δηλώσεις από τη συνέντευξη του Pierer επαληθεύονται τώρα, μέσα από τις φωτογραφίες και το video των τριών πρωτότυπων μοτοσυκλετών που “έπιασε” ο κατασκοπικός φακός του Ride Apart. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρωτότυπα δοκιμών, με δύο από αυτά να αφορούν την adventure μοτοσυκλέτα που ετοιμάζει η Husqvarna. Το τρίτο διαθέτει λιγότερα πλαστικά τμήματα και μάλλον πρόκειται για ένα διαφορετικό, naked μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει και αυτό το 2022. Αισθητικά, τα δύο πρώτα θυμίζουν adventure μοτοσυκλέτες της προηγούμενης χιλιετίας, ενώ ήταν αναμενόμενο η εμφάνισή τους να ξεφεύγει απ’ τα δεδομένα των σημερινών μοτοσυκλετών, όπως συμβαίνει με τις μοτοσυκλέτες της Husqvarna (βλ. Svartpilen/Vitpilen).

Με μια γρήγορη ματιά είναι σαν κάποιος να έχει πάρει ένα KTM 790 Adveture, να του έχει αφαιρέσει όλα τα πλαστικά και να έχει προσθέσει ένα νέο κουστούμι. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα μιας και γνωρίζουμε ήδη ότι στον πυρήνα της μοτοσυκλέτας θα υπάρχει ο νέος κινητήρα της ΚΤΜ των 890cc.

Οι πρωτότυπες μοτοσυκλέτες που βλέπουμε στο video το πιθανότερο είναι να μην παρουσιαστούν στην EICMA, καθώς όπως μπορούμε να διαπιστώσουμς βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο της εξέλιξής τους. Επιπλέον, στην EICMA θα παρουσιαστεί αρχικά ο κινητήρας των 890cc της KTM, που απ’ αυτόν θα προκύψουν τα Duke και Adventure, και σε επόμενη φάση θα εξοπλίσει τη νέα γκάμα των μοτοσυκλετών της Husqvarna. Στο Σαλόνι του Μιλάνου πάντως, η ΚΤΜ θα επαναπροσδιορίσει το προφίλ της Husqvarna (βάσει των δηλώσεων του Pierer), τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στους αγώνες. Μόλις ολοκληρωθούν όλα αυτά, τότε λογικά θα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να παρουσιαστούν αρχικά ως concept κι έπειτα ως μοντέλα παραγωγής το 2022. Τα νέα 890 Duke και Adventure θα έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τα πρωτότυπα της Husqvarna, αφού θα προκύπτουν ουσιαστικά απ’ την ίδια πλατφόρμα.

Ετικέτες

Voge (Loncin) XWolf 550L: Το μεσαίο ATV ήρθε στην Ελλάδα με ανταγωνιστική τιμή

Με 43 ίππους και 255 κιλά ωφέλιμο φορτίο
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/4/2026

Το μεσαίο ATV της Voge με τον μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 500 κυβικών εστιάζει στην πρακτικότητα με ικανότητα μεταφοράς έως και 255 κιλά, απευθυνόμενο σε ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες.

To Voge (Loncin) XWolf 550L φέρει μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 500 κυβικών που αποδίδει 43 ίππους στις 7.000 στροφές και 4,95 kg.m στις 5.250 στροφές που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT και επιλεκτική τετρακίνηση που είχαμε δοκιμάσει στην Γερμανία, στην παρουσίαση του μοντέλου. Μάλιστα, η μετάδοση διαθέτει κατ’ επιλογή κίνηση 4x4 ή 4x2, παράλληλα με ύπαρξη όπισθεν και δυνατότητα επιλογής Hi-Low (μακριές/κοντές σχέσεις), με το μπροστινό διαφορικό να κλειδώνει ηλεκτρονικά.

VOGE

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 280 mm, το βάρος του XWolf 550L ορίζεται στα 395 κιλά, μπορεί να μεταφέρει έως και 255 κιλά φορτίου και η χωρητικότητα του ντεπόζιτου είναι 21 λίτρα. Το  κινέζικο ATV είναι εξοπλισμένο με ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια τόσο μπροστά, όσο και πίσω, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης EPS στην πολυτελέστερη έκδοση LUX κάνει το τιμόνι ελαφρύτερο.

Το Xwolf 550L διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τις τιμές τους να έχουν καθοριστεί στα 6.695 ευρώ και 7.395 ευρώ (LUX) αντίστοιχα και καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον εξοπλισμό ανά έκδοση.

Στάνταρ εξοπλισμός XWolf 550L

– Αργή/γρήγορη μετάδοση

– Κλείδωμα διαφορικού

– Ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, με τριγωνικά ψαλίδια τύπου A

– Δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς με συνδυασμένη πέδηση

– Χειρόφρενο

– Φωτιστικά LED

– Οθόνη LCD

– Πρίζα USB & παροχή 12V

– Πλάτη συνεπιβάτη

– Ζάντες 12″

– Ανοξείδωτη εξάτμιση

*Eργάτης, ζάντες αλουμινίου και κοτσαδόρος στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Στάνταρ εξοπλισμός XWolf 550L LUX

– Αργή/γρήγορη μετάδοση

– Κλείδωμα διαφορικού

– Ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, με τριγωνικά ψαλίδια τύπου A

– EPS (ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού)

– Δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς με συνδυασμένη πέδηση

– Χειρόφρενο

– Φωτιστικά LED

– Οθόνη LCD

– Πρίζα USB & παροχή 12V

– Πλάτη συνεπιβάτη

– Ζάντες αλουμινίου 12″

– Εργάτης

– Κοτσαδόρος

– Ανοξείδωτη εξάτμιση

 

Ετικέτες