Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Husqvarna: Δοκιμές για δύο δικύλινδρα πρωτότυπα! [video]

Υλοποιούνται τα σχέδια του Stefan Pierer

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το τεύχος 600 του ΜΟΤΟ, που μέσα στην πλούσια ύλη του υπάρχει και η αποκαλυπτική συνέντευξη του Stefan Pierer για το μέλλον της KTM και των εταιρειών που της ανήκουν -συμπεριλαμβανομένης και της Husqvarna- με τον CEO της ΚΤΜ να το λέει ξεκάθαρα: "...σύντομα θα παρουσιάσουμε και τα δικύλινδρα Husqvarna ως μοντέλα του 2022, με τον δικύλινδρο εν σειρά των 890cc που θα παρουσιαστεί φέτος στην EICMA."

Οι δηλώσεις από τη συνέντευξη του Pierer επαληθεύονται τώρα, μέσα από τις φωτογραφίες και το video των τριών πρωτότυπων μοτοσυκλετών που “έπιασε” ο κατασκοπικός φακός του Ride Apart. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρωτότυπα δοκιμών, με δύο από αυτά να αφορούν την adventure μοτοσυκλέτα που ετοιμάζει η Husqvarna. Το τρίτο διαθέτει λιγότερα πλαστικά τμήματα και μάλλον πρόκειται για ένα διαφορετικό, naked μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει και αυτό το 2022. Αισθητικά, τα δύο πρώτα θυμίζουν adventure μοτοσυκλέτες της προηγούμενης χιλιετίας, ενώ ήταν αναμενόμενο η εμφάνισή τους να ξεφεύγει απ’ τα δεδομένα των σημερινών μοτοσυκλετών, όπως συμβαίνει με τις μοτοσυκλέτες της Husqvarna (βλ. Svartpilen/Vitpilen).

Με μια γρήγορη ματιά είναι σαν κάποιος να έχει πάρει ένα KTM 790 Adveture, να του έχει αφαιρέσει όλα τα πλαστικά και να έχει προσθέσει ένα νέο κουστούμι. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα μιας και γνωρίζουμε ήδη ότι στον πυρήνα της μοτοσυκλέτας θα υπάρχει ο νέος κινητήρα της ΚΤΜ των 890cc.

Οι πρωτότυπες μοτοσυκλέτες που βλέπουμε στο video το πιθανότερο είναι να μην παρουσιαστούν στην EICMA, καθώς όπως μπορούμε να διαπιστώσουμς βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο της εξέλιξής τους. Επιπλέον, στην EICMA θα παρουσιαστεί αρχικά ο κινητήρας των 890cc της KTM, που απ’ αυτόν θα προκύψουν τα Duke και Adventure, και σε επόμενη φάση θα εξοπλίσει τη νέα γκάμα των μοτοσυκλετών της Husqvarna. Στο Σαλόνι του Μιλάνου πάντως, η ΚΤΜ θα επαναπροσδιορίσει το προφίλ της Husqvarna (βάσει των δηλώσεων του Pierer), τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στους αγώνες. Μόλις ολοκληρωθούν όλα αυτά, τότε λογικά θα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να παρουσιαστούν αρχικά ως concept κι έπειτα ως μοντέλα παραγωγής το 2022. Τα νέα 890 Duke και Adventure θα έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τα πρωτότυπα της Husqvarna, αφού θα προκύπτουν ουσιαστικά απ’ την ίδια πλατφόρμα.

Tags: