Husqvarna - Τα Enduro μοντέλα του 2024 σε χρονιά αναβάθμισης

Αλλαγές σε αναρτήσεις, κινητήρες, ηλεκτρονικά και θέση οδήγησης
Husqvarna Enduro 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Η Husqvarna παρουσίασε τη νέα γενιά Enduro μοτοσυκλετών της για το 2024, με τα TE και FE μοντέλα να μοιράζονται τις δραστικές αλλαγές που είδαμε πρώτα στα Enduro μοντέλα της ΚΤΜ και περιλαμβάνουν νέο πλαίσιο και υποπλαίσιο, αλλά και αναβαθμίσεις σε αναρτήσεις, φρένα και κοστούμια.

Οι νέες, πλήρως ρυθμιζόμενες με το χέρι, αναρτήσεις της WP είναι σχεδιασμένες ειδικά για χρήση enduro και αφορούν σε ένα ανεστραμμένο πιρούνι WP XACT κλειστού φυσιγγίου και σε ένα WP XACT πίσω αμορτισέρ με νέο πιστόνι, 100 γραμμάρια ελαφρύτερο και 15 mm κοντύτερο, διατηρώντας όμως τα 300 mm της διαδρομής που είχε και πριν.

Νέο είναι το chro-moly ατσάλινο πλαίσιο, με βελτιωμένη anti-squat συμπεριφορά, και ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά ελαστικοτήτων, νέο και πιο ανθεκτικό το υβριδικό (πολυαμίδιο / αλουμίνιο) υποπλαίσιο.

Και το κοστούμι έχει δεχθεί αλλαγές όμως, με βελτιωμένο τρίγωνο αναβάτη και πιο λεπτή σιλουέτα, για καλύτερη επαφή της μοτοσυκλέτας με τα γόνατα και για βελτίωση συμπεριφοράς με τον αναβάτη να οδηγεί όρθιος, ενώ νέο είναι και το κάλυμμα της σέλας για βελτιωμένη πρόσφυση.

Husqvarna enduro 2024

Επανασχεδιασμένος είναι ο προβολέας για καλύτερη απόδοση, με πιο αποδοτική και χρηστική βάση.

Husqvarna enduro 2024

Η νέα γενιά των δίχρονων TE 150, TE 250, και TE 300 φέρουν νέους κινητήρες με ψεκασμό τεχνολογίας Throttle Body Injection (TBI), που σύμφωνα με τη Husqvarna προσφέρει μεγαλύτερη συνέπεια και ελεγχόμενο εύρος δύναμης σε όλη την κλίμακα στροφών, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Husqvarna enduro 2024

Τα τετράχρονα FE 250 & FE 350 διαθέτουν νέους και πιο μαζεμένους σε διαστάσεις κινητήρες με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής, τοποθετημένους δυο μοίρες πιο πίσω στο πλαίσιο, συγκρινόμενους με την προηγούμενη γενιά, για καλύτερη συγκέντρωση μαζών και βελτίωση της anti-squat συμπεριφοράς στο άνοιγμα του γκαζιού.

Όλα τα μοντέλα της Enduro γκάμας της Husqvarna για το 2024 διαθέτουν νέα ηλεκτρονικά, με δύο χάρτες κινητήρα, που παρέχουν διαφορετική απόδοση σε κάθε ταχύτητα του κιβωτίου. Επιπρόσθετα τα τετράχρονα μοντέλα διαθέτουν και Traction Control αλλά και Quickshifter που βοηθά τον αναβάτη να ανεβάζει ταχύτητες χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

Husqvarna enduro 2024

Στον εξοπλισμό των νέων Enduro μοντέλων της εταιρείας περιλαμβάνεται νέος LED προβολέας, βελτιωμένα φρένα της BRAKTEC με δίσκους GSK, κουμπί Start / Stop στο τιμόνι, ProTaper τιμόνι, μπαταρίας λιθίου και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Michelin.

Σύντομα θα σας έχουμε περισσότερες εκ των έσω πληροφορίες, καθώς το ΜΟΤΟ βρέθηκε στην παγκόσμια παρουσίαση της Husqvarna στη Νορβηγία, με τον Κίμωνα Καράμπελα, όπου και οδηγήσαμε όλα τα νέα enduro του 2024.

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
       Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες