Η BMW Motorrad παρουσιάζει την R 18 B HEAVY DUTY

Εντυπωσιακή custom μοτοσυκλέτα από ένα θρύλο του customizing, τον Fred Kodlin
BMW R 18 B Heavy Duty
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/3/2023

Για πρώτη φορά, ο θρύλος της αμερικάνικης custom σκηνής, Fred Kodlin συνεργάστηκε με τον γιο του Len, στο customizing μιας BMW και συγκεκριμένα της BMW R 18 B, με αποτέλεσμα το R 18 B HEAVY DUTY.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BMW:

“Η αμερικανική σκηνή του customizing είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του Fred Kodlin. Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Kodlin έχει εστιάσει στο customizing μοτοσικλετών, είτε πρόκειται για ριζικά τροποποιημένες δημιουργίες είτε για εξελιγμένα νέα σχέδια. Από τη δεκαετία του 1990 έχει διαγράψει μία απίστευτα επιτυχημένη πορεία με τις custom μοτοσικλέτες του συγκεντρώνοντας κάθε τόσο διακρίσεις σε διάφορες σημαντικές εκθέσεις της Daytona. Επίσης, ήταν ο πρώτος μη Αμερικανός πολίτης που εισήχθη στο Sturgis Hall of Fame.

Τώρα, για πρώτη φορά, ο Fred Kodlin συνεργάστηκε με τον γιο του Len, στο customizing μιας BMW και συγκεκριμένα της BMW R 18 B. «Η R 18 B HEAVY DUTY ήταν ένα πραγματικό εγχείρημα πατέρα-γιου. Η δημιουργική συμβολή του Len ήταν μεγάλη, γεγονός που δείχνει επίσης ότι η νέα γενιά της Kodlin Bikes είναι ήδη στα σκαριά», δηλώνει με ικανοποίηση το αφεντικό της Kodlin Bikes στο Borken.

Εκτεταμένες προσαρμογές στην τεχνολογία πλαισίου της R 18 B . Τροποποιημένο πλαίσιο και αερανάρτηση

R 18 B HEAVY DUTY

Η μεγαλύτερη πρόκληση στο customizing της φετινής μοτοσυκλέτας - ‘κράχτη’ στο Daytona Bike Week στη Φλόριντα ήταν αναμφίβολα το πλαίσιο. «Ανακατασκευάσαμε πλήρως τους πάνω σωλήνες για να χαμηλώσουμε τη γραμμή της σιλουέτας και συνεπώς το ύψος της σέλας της R 18 B. Επίσης, ξαναφτιάξαμε την κεφαλή της βάσης του τιμονιού και τους τριπλούς σφιγκτήρες, έτσι ώστε να ταιριάζει ο τροχός παρά την αλλαγμένη γωνία του τιμονιού και η μοτοσυκλέτα να έχει καλή κατευθυντικότητα», εξηγεί ο Fred Kodlin.

Το αποτέλεσμα ήταν η R 18 B HEAVY DUTY, μία μοτοσυκλέτα με τυπικό στυλ Kodlin. Από το πλάι, η γραμμή της σιλουέτας πέφτει απότομα προς τα πίσω από την κομμένη ζελατίνα που προέρχεται από τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της BMW Motorrad και τελικά καταλήγει αρμονικά στις κατασκευασμένες από πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα, πλευρικές βαλίτσες της Kodlin και στο χαμηλό πίσω τμήμα. Από πάνω, η R 18 B HEAVY DUTY χαρακτηρίζεται από μια έντονη μεσαία γραμμή στην περιοχή της σέλας και μια ρέουσα σύνδεση με τις πλευρικές βαλίτσες.

Τέλος, το αξιοσημείωτο τεχνικό χαρακτηριστικό του πλαισίου είναι ένα σύστημα αερανάρτησης εμπρός και πίσω, το οποίο υποστηρίζεται από έναν συμπιεστή που διακρίνεται ελάχιστα, τοποθετημένο πίσω από την αριστερή βαλίτσα. Αυτό επιτρέπει στην R 18 B HEAVY DUTY να ανεβαίνει και να κατεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Είναι χρήσιμο όσο και εντυπωσιακό: Για να παρκάρετε, κατεβάζετε το πλαίσιο το οποίο στηρίζεται σε κρυφά σημεία στήριξης αφήνοντας τη μοτοσυκλέτα σκυφτή μόλις λίγα εκατοστά πάνω από την άσφαλτο, σε ετοιμότητα για την επόμενη διαδρομή.

Εκτενείς μετατροπές σώματος, όπως τα winglets

BMW R 18 B HEAVY DUTY

Η ομάδα της Kodlin ασχολήθηκε επίσης με το σώμα της μοτοσυκλέτας επί τρεις μήνες. Δημιούργησε ένα εντελώς νέο ρεζερβουάρ από μεταλλικό φύλλο – μεγαλύτερο σε μήκος από το αρχικό, με ‘ρέον’ σχήμα και εσοχές στα πλάγια. Η σύνδεση του ρεζερβουάρ με το πίσω πλαίσιο τροποποιήθηκε επίσης για το σκοπό αυτό. Η αρχική θήκη φόρτισης κινητού τηλεφώνου, από την άλλη, προέρχεται από την R 18 B.

Ένα εμπρός σπόιλερ που περιλαμβάνει ένα 3χρωμο σύστημα υποδαπέδιου φωτισμού - δημοφιλές χαρακτηριστικό, όχι μόνο στη Daytona - και ένα μπροστινό φτερό είναι επίσης κατασκευασμένα από φύλλο μετάλλου με άνετη εφαρμογή γύρω από τον μπροστινό τροχό 21 ιντσών. Τέλος, η Kodlin δημιούργησε ένα αντίστοιχο για τον πίσω τροχό χρησιμοποιώντας δύο ενωμένα μεταξύ τους πίσω φτερά της R 18 B, στα οποία ενσωματώνονται με πολύ διακριτικό τρόπο τα πίσω και τα πλευρικά φλας. Τα δύο πλαϊνά καλύμματα από φύλλο μετάλλου, τα οποία δημιουργούν μία ομαλή μετάβαση στις πλαϊνές βαλίτσες, είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου ως custom εξαρτήματα. Αναφορικά για τις πλαϊνές βαλίτσες, στο εσωτερικό τους είναι τοποθετημένα ηχεία R 18 B της Marshall και ένας ενισχυτής. Η προσοχή της Kodlin στη λεπτομέρεια είναι επίσης εμφανής στα αλουμινένια φρεζαρισμένα πάνελ μεντεσέδων των βαλιτσών στο στυλ των αυθεντικών εξαρτημάτων της R 18 B.

Τα λεγόμενα winglets (φτεράκια) πάνω από τους κυλίνδρους είναι ένα ακόμα σχεδιαστικό στοιχείο. Είναι επίσης κατασκευασμένα από μέταλλο, αλλά δεν επιτελούν καμία πραγματική λειτουργία. Αντίθετα, τονίζουν τη σχεδίαση της R 18 B HEAVY DUTY καθιστώντας την αψεγάδιαστη, κυρίως όταν παρατηρείς τη μοτοσυκλέτα από μπροστά. Το customizing ολοκληρώνεται με μία σέλα κατασκευασμένη από την Kodlin και ένα κάλυμμα οργάνων με επένδυση από Alcantara και απομίμηση δέρματος, καθώς και με ειδικά κατασκευασμένο τιμόνι και ένα εξατομικευμένο σύστημα εξάτμισης.

Περίτεχνη βαφή από τον tattoo artist Marcel Sinnwell που συνδέεται με τα 100 χρόνια της BMW Motorrad

BMW R 18 B HEAVY DUTY

Ο Marcel Sinnwell έχει βάψει και άλλες μοτοσικλέτες Kodlin στο παρελθόν, αλλά πλέον ασχολείται με πολύ ειδικά projects, όπως βάψιμο σκαφών αναψυχής ή της R 18 B HEAVY DUTY.

Για αυτό το project, οι χρωματικές διαβαθμίσεις έγιναν με πιστόλι ψεκασμού με ημιδιαφανές χρώμα. Η έμπνευση γι' αυτό ήταν η ανάμειξη των χρωστικών ουσιών στη βαφή και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο σχηματίζονται ραβδώσεις στο γαλακτώδες βασικό χρώμα όταν αναδεύεται για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα ταιριάζει άριστα στην φιλοσοφία της εβδομάδας μοτοσυκλέτας Daytona, όπου τα περίπλοκα και πολύχρωμα σχέδια χρωμάτων είναι κάτι παραπάνω από ένα ελκυστικό ντιζάιν.

Πρόσθετες σχεδιαστικές πινελιές στην R 18 B HEAVY DUTY αποτελούν οι βαμμένες στο χέρι λεπτές ρίγες και ένα σχέδιο στον πίσω προφυλακτήρα που δημιουργήθηκε μέσω αερογράφου συνδυάζοντας την Kodlin και τα "100 χρόνια BMW Motorrad". Οι δαγκάνες φρένων, οι μοχλοί αλλαγής ταχυτήτων και ποδόφρενων καθώς και τα υποπόδια είναι, σε αντίθεση, στάνταρ εξαρτήματα της BMW Motorrad που έχουν προσαρμοστεί χρωματικά.

BMW R 18 B : Η τέλεια μοτοσυκλέτα για customizing

BMW R 18 B HEAVY DUTY

Ο Fred Kodlin δεν έβαλε σε καμία περίπτωση ‘χέρι’ σε όλα τα συστήματα και τα εξαρτήματα. Κάτι που τον εξέπληξε ευχάριστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν: «Οι βίδες. Είναι όλες από ανοξείδωτο ατσάλι, με κεφαλή Torx. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες μοτοσικλέτες. Η βασική μοτοσυκλέτα και ειδικά ο κινητήρας διαθέτουν ένα πολύ καθαρό φινίρισμα. Όλα τα ηλεκτρικά καλώδια είναι ήδη όμορφα κρυμμένα, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνουμε τίποτα στον κινητήρα».

Για το λόγο αυτό, πολλά εξαρτήματα της R 18 B σκόπιμα δεν αντικαταστάθηκαν, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων τροποποιήθηκαν. Όπως συνέβη για παράδειγμα με τα κοντύτερα γκριπ και τα αντίβαρα του τιμονιού. Ομοίως, ο κινητήρας παρέμεινε αμετάβλητος από τεχνικής απόψεως. Μόνο τα καλύμματα της κυλινδροκεφαλής, το κάλυμμα του ιμάντα και το snorkel εισαγωγής αέρα βάφτηκαν σε μεταλλικό μαύρο χρώμα.

Το cruise control με έλεγχο απόστασης, η όπισθεν και το eCall παρέμειναν αμετάβλητα. Πρόκειται για απολύτως μοναδικά χαρακτηριστικά της BMW R 18 B στον κόσμο των Cruiser, όπου αυτές οι λειτουργίες δεν προσφέρονται από κανέναν άλλο κατασκευαστή.”

Ετικέτες

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες