Η BMW Motorrad παρουσιάζει την R 18 B HEAVY DUTY

Εντυπωσιακή custom μοτοσυκλέτα από ένα θρύλο του customizing, τον Fred Kodlin
BMW R 18 B Heavy Duty
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/3/2023

Για πρώτη φορά, ο θρύλος της αμερικάνικης custom σκηνής, Fred Kodlin συνεργάστηκε με τον γιο του Len, στο customizing μιας BMW και συγκεκριμένα της BMW R 18 B, με αποτέλεσμα το R 18 B HEAVY DUTY.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BMW:

“Η αμερικανική σκηνή του customizing είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του Fred Kodlin. Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Kodlin έχει εστιάσει στο customizing μοτοσικλετών, είτε πρόκειται για ριζικά τροποποιημένες δημιουργίες είτε για εξελιγμένα νέα σχέδια. Από τη δεκαετία του 1990 έχει διαγράψει μία απίστευτα επιτυχημένη πορεία με τις custom μοτοσικλέτες του συγκεντρώνοντας κάθε τόσο διακρίσεις σε διάφορες σημαντικές εκθέσεις της Daytona. Επίσης, ήταν ο πρώτος μη Αμερικανός πολίτης που εισήχθη στο Sturgis Hall of Fame.

Τώρα, για πρώτη φορά, ο Fred Kodlin συνεργάστηκε με τον γιο του Len, στο customizing μιας BMW και συγκεκριμένα της BMW R 18 B. «Η R 18 B HEAVY DUTY ήταν ένα πραγματικό εγχείρημα πατέρα-γιου. Η δημιουργική συμβολή του Len ήταν μεγάλη, γεγονός που δείχνει επίσης ότι η νέα γενιά της Kodlin Bikes είναι ήδη στα σκαριά», δηλώνει με ικανοποίηση το αφεντικό της Kodlin Bikes στο Borken.

Εκτεταμένες προσαρμογές στην τεχνολογία πλαισίου της R 18 B . Τροποποιημένο πλαίσιο και αερανάρτηση

R 18 B HEAVY DUTY

Η μεγαλύτερη πρόκληση στο customizing της φετινής μοτοσυκλέτας - ‘κράχτη’ στο Daytona Bike Week στη Φλόριντα ήταν αναμφίβολα το πλαίσιο. «Ανακατασκευάσαμε πλήρως τους πάνω σωλήνες για να χαμηλώσουμε τη γραμμή της σιλουέτας και συνεπώς το ύψος της σέλας της R 18 B. Επίσης, ξαναφτιάξαμε την κεφαλή της βάσης του τιμονιού και τους τριπλούς σφιγκτήρες, έτσι ώστε να ταιριάζει ο τροχός παρά την αλλαγμένη γωνία του τιμονιού και η μοτοσυκλέτα να έχει καλή κατευθυντικότητα», εξηγεί ο Fred Kodlin.

Το αποτέλεσμα ήταν η R 18 B HEAVY DUTY, μία μοτοσυκλέτα με τυπικό στυλ Kodlin. Από το πλάι, η γραμμή της σιλουέτας πέφτει απότομα προς τα πίσω από την κομμένη ζελατίνα που προέρχεται από τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της BMW Motorrad και τελικά καταλήγει αρμονικά στις κατασκευασμένες από πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα, πλευρικές βαλίτσες της Kodlin και στο χαμηλό πίσω τμήμα. Από πάνω, η R 18 B HEAVY DUTY χαρακτηρίζεται από μια έντονη μεσαία γραμμή στην περιοχή της σέλας και μια ρέουσα σύνδεση με τις πλευρικές βαλίτσες.

Τέλος, το αξιοσημείωτο τεχνικό χαρακτηριστικό του πλαισίου είναι ένα σύστημα αερανάρτησης εμπρός και πίσω, το οποίο υποστηρίζεται από έναν συμπιεστή που διακρίνεται ελάχιστα, τοποθετημένο πίσω από την αριστερή βαλίτσα. Αυτό επιτρέπει στην R 18 B HEAVY DUTY να ανεβαίνει και να κατεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Είναι χρήσιμο όσο και εντυπωσιακό: Για να παρκάρετε, κατεβάζετε το πλαίσιο το οποίο στηρίζεται σε κρυφά σημεία στήριξης αφήνοντας τη μοτοσυκλέτα σκυφτή μόλις λίγα εκατοστά πάνω από την άσφαλτο, σε ετοιμότητα για την επόμενη διαδρομή.

Εκτενείς μετατροπές σώματος, όπως τα winglets

BMW R 18 B HEAVY DUTY

Η ομάδα της Kodlin ασχολήθηκε επίσης με το σώμα της μοτοσυκλέτας επί τρεις μήνες. Δημιούργησε ένα εντελώς νέο ρεζερβουάρ από μεταλλικό φύλλο – μεγαλύτερο σε μήκος από το αρχικό, με ‘ρέον’ σχήμα και εσοχές στα πλάγια. Η σύνδεση του ρεζερβουάρ με το πίσω πλαίσιο τροποποιήθηκε επίσης για το σκοπό αυτό. Η αρχική θήκη φόρτισης κινητού τηλεφώνου, από την άλλη, προέρχεται από την R 18 B.

Ένα εμπρός σπόιλερ που περιλαμβάνει ένα 3χρωμο σύστημα υποδαπέδιου φωτισμού - δημοφιλές χαρακτηριστικό, όχι μόνο στη Daytona - και ένα μπροστινό φτερό είναι επίσης κατασκευασμένα από φύλλο μετάλλου με άνετη εφαρμογή γύρω από τον μπροστινό τροχό 21 ιντσών. Τέλος, η Kodlin δημιούργησε ένα αντίστοιχο για τον πίσω τροχό χρησιμοποιώντας δύο ενωμένα μεταξύ τους πίσω φτερά της R 18 B, στα οποία ενσωματώνονται με πολύ διακριτικό τρόπο τα πίσω και τα πλευρικά φλας. Τα δύο πλαϊνά καλύμματα από φύλλο μετάλλου, τα οποία δημιουργούν μία ομαλή μετάβαση στις πλαϊνές βαλίτσες, είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου ως custom εξαρτήματα. Αναφορικά για τις πλαϊνές βαλίτσες, στο εσωτερικό τους είναι τοποθετημένα ηχεία R 18 B της Marshall και ένας ενισχυτής. Η προσοχή της Kodlin στη λεπτομέρεια είναι επίσης εμφανής στα αλουμινένια φρεζαρισμένα πάνελ μεντεσέδων των βαλιτσών στο στυλ των αυθεντικών εξαρτημάτων της R 18 B.

Τα λεγόμενα winglets (φτεράκια) πάνω από τους κυλίνδρους είναι ένα ακόμα σχεδιαστικό στοιχείο. Είναι επίσης κατασκευασμένα από μέταλλο, αλλά δεν επιτελούν καμία πραγματική λειτουργία. Αντίθετα, τονίζουν τη σχεδίαση της R 18 B HEAVY DUTY καθιστώντας την αψεγάδιαστη, κυρίως όταν παρατηρείς τη μοτοσυκλέτα από μπροστά. Το customizing ολοκληρώνεται με μία σέλα κατασκευασμένη από την Kodlin και ένα κάλυμμα οργάνων με επένδυση από Alcantara και απομίμηση δέρματος, καθώς και με ειδικά κατασκευασμένο τιμόνι και ένα εξατομικευμένο σύστημα εξάτμισης.

Περίτεχνη βαφή από τον tattoo artist Marcel Sinnwell που συνδέεται με τα 100 χρόνια της BMW Motorrad

BMW R 18 B HEAVY DUTY

Ο Marcel Sinnwell έχει βάψει και άλλες μοτοσικλέτες Kodlin στο παρελθόν, αλλά πλέον ασχολείται με πολύ ειδικά projects, όπως βάψιμο σκαφών αναψυχής ή της R 18 B HEAVY DUTY.

Για αυτό το project, οι χρωματικές διαβαθμίσεις έγιναν με πιστόλι ψεκασμού με ημιδιαφανές χρώμα. Η έμπνευση γι' αυτό ήταν η ανάμειξη των χρωστικών ουσιών στη βαφή και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο σχηματίζονται ραβδώσεις στο γαλακτώδες βασικό χρώμα όταν αναδεύεται για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα ταιριάζει άριστα στην φιλοσοφία της εβδομάδας μοτοσυκλέτας Daytona, όπου τα περίπλοκα και πολύχρωμα σχέδια χρωμάτων είναι κάτι παραπάνω από ένα ελκυστικό ντιζάιν.

Πρόσθετες σχεδιαστικές πινελιές στην R 18 B HEAVY DUTY αποτελούν οι βαμμένες στο χέρι λεπτές ρίγες και ένα σχέδιο στον πίσω προφυλακτήρα που δημιουργήθηκε μέσω αερογράφου συνδυάζοντας την Kodlin και τα "100 χρόνια BMW Motorrad". Οι δαγκάνες φρένων, οι μοχλοί αλλαγής ταχυτήτων και ποδόφρενων καθώς και τα υποπόδια είναι, σε αντίθεση, στάνταρ εξαρτήματα της BMW Motorrad που έχουν προσαρμοστεί χρωματικά.

BMW R 18 B : Η τέλεια μοτοσυκλέτα για customizing

BMW R 18 B HEAVY DUTY

Ο Fred Kodlin δεν έβαλε σε καμία περίπτωση ‘χέρι’ σε όλα τα συστήματα και τα εξαρτήματα. Κάτι που τον εξέπληξε ευχάριστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν: «Οι βίδες. Είναι όλες από ανοξείδωτο ατσάλι, με κεφαλή Torx. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες μοτοσικλέτες. Η βασική μοτοσυκλέτα και ειδικά ο κινητήρας διαθέτουν ένα πολύ καθαρό φινίρισμα. Όλα τα ηλεκτρικά καλώδια είναι ήδη όμορφα κρυμμένα, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνουμε τίποτα στον κινητήρα».

Για το λόγο αυτό, πολλά εξαρτήματα της R 18 B σκόπιμα δεν αντικαταστάθηκαν, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων τροποποιήθηκαν. Όπως συνέβη για παράδειγμα με τα κοντύτερα γκριπ και τα αντίβαρα του τιμονιού. Ομοίως, ο κινητήρας παρέμεινε αμετάβλητος από τεχνικής απόψεως. Μόνο τα καλύμματα της κυλινδροκεφαλής, το κάλυμμα του ιμάντα και το snorkel εισαγωγής αέρα βάφτηκαν σε μεταλλικό μαύρο χρώμα.

Το cruise control με έλεγχο απόστασης, η όπισθεν και το eCall παρέμειναν αμετάβλητα. Πρόκειται για απολύτως μοναδικά χαρακτηριστικά της BMW R 18 B στον κόσμο των Cruiser, όπου αυτές οι λειτουργίες δεν προσφέρονται από κανέναν άλλο κατασκευαστή.”

Ετικέτες

KTM 450 Rally Replica 2025 - Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Σε περιορισμένη παραγωγή 100 τεμαχίων και τιμή… όταν παραγγείλεις
motomagKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Η KTM φέρνει το ανανεωμένο 450 Rally Replica στην γκάμα της, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ιδιώτες που τρέχουν σε Rally να αποκτήσουν μία κορυφαία μοτοσυκλέτα, η οποία κουβαλάει πάνω της όλη την τεχνογνωσία που έχουν συλλέξει οι “πορτοκαλί” από την πολύχρονη εμπλοκή τους με θρυλικούς χωμάτινους αγώνες αντοχής, όπως το Dakar.

Μετρώντας μέχρι σήμερα 235 νίκες σε σκέλη του Rally Dakar και 19 τίτλους, είναι ξεκάθαρο ότι η KTM έχει θέσει τα σωστά θεμέλια για να θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές του θεσμού. Το 450 Rally Replica έχει παίξει σημαντικό ρόλο για την κατάκτηση των 10 από αυτούς τους τίτλους, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία του θεσμού, ενώ το όνομά του έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο με τα πρωταθλήματα Rally Raid. Οι αυστριακοί αποφάσισαν για το 2025 να ανανεώσουν το θρυλικό του μοντέλο, δίνοντας την ευκαιρία σε 100 τυχερούς ιδιώτες να νιώσουν εργοστασιακοί αναβάτες.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Το 450 Rally Replica έχει δεχτεί την πιο σημαντική ανανέωση από το 2020, με νέο κινητήρα, πιο επιθετικό σχεδιασμό και αναθεωρημένο πλαίσιο, το οποίο έχει εξελιχθεί από την KTM Factory Racing. Σύμφωνα με τους αυστριακούς, η νέα έκδοση είναι πιο κοντά από ποτέ, μέχρι σήμερα, στο πρωτότυπο των εργοστασιακών αναβατών.

Ξεκινάμε από την “καρδιά” της μοτοσυκλέτας, τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 450 κυβικών με τροφοδοσία ψεκασμού, που συναντάμε στα Motocross και Enduro μοντέλα της KTM, όπου η κεφαλή με τον 1ΕΕΚ έχει επανασχεδιαστεί. Ο συμπλέκτης και το κιβώτιο ταχυτήτων έχουν ενισχυθεί, για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία, χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση. Η ψύξη γίνεται πλέον από δύο ξεχωριστά ψυγεία, αντί για την μία ενιαία μονάδα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, με στόχο τη βελτιωμένη ροή του ψυκτικού και την καλύτερη ψύξη των μετάλλων του κινητήρα.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Νέο είναι και το πλαίσιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος KTM Motorsports. Για τη δημιουργία του ακολουθήθηκε η τεχνική “hydro-forming”, ενώ οι ατσάλινοι σωλήνες έχουν κοπεί με laser για μεγαλύτερη ακρίβεια. Χάρη στις τεχνικές αυτές και την τεχνολογία CAD, έχουν υπολογιστεί τόσο η διαμήκης όσο και η στρεπτική ακαμψία. Σύμφωνα με την KTM τα υψηλά επίπεδα πληροφόρησης στον αναβάτη παραμένουν, απορροφώντας τις ανωμαλίες χωρίς να θυσιάζεται η σταθερότητα στις ευθείες. Το νέο αλουμινένιο ψαλίδι είναι κενό στο εσωτερικό του και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βελτιωμένη ακαμψία και αξιοπιστία, με το χαμηλότερο δυνατό βάρος.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Πίσω βρίσκουμε ένα ρεζερβουάρ 16 λίτρων, το οποίο λειτουργεί και ως υποπλαίσιο, ενώ δύο ακόμα χωρητικότητας 9 και 9,5 λίτρων μπροστά, με τα συνολικά 34,5 λίτρα βενζίνης να προσφέρουν υψηλά επίπεδα αυτονομίας στο 450 Rally Replica του 2025, ακόμη και για τα μεγαλύτερα σε απόσταση rally. Τα ρεζερβουάρ ελέγχονται από δύο ξεχωριστές αντλίες βενζίνης, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, είτε για τα μπροστινά, είτε για το πίσω.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Στις αναρτήσεις η KTM εξοπλίζει το ανανεωμένο 450 Rally Replica με τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της σειράς WP PRO. Μπροστά το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών WP XACT PRO 7548 με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου, δένει πάνω σε κατεργασμένες σε εργαλειομηχανή CNC τιμονόπλακες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε 23 χιλιοστά offset. Η άνω τιμονόπλακα εξοπλίζεται επίσης με καβάλετα με σύστημα PHDS, που έχει εξελιχθεί από την ίδια την KTM. Πίσω, το μονό αμορτισέρ WP XACT PRO 7750 είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ έχει δοκιμαστεί σε οριακές συνθήκες σε πολλαπλά σκέλη Rally, από τους εργοστασιακούς αναβάτες, Kevin Benavides και Matthias Walkner. Το πακέτο ολοκληρώνει ένα σταμπιλιζατέρ τιμονιού SCOTTS.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Εμφανισιακά, το 450 Rally Replica του 2025 έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές, με περισσότερες γωνίες και πιο επιθετικό ύφος. Ο ειδικά σχεδιασμένος πύργος από carbon fiber, για χαμηλό βάρος, προστατεύεται από ένα βελτιωμένο φαίρινγκ, το οποίο υπόσχεται καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερους στροβιλισμούς και θόρυβο, για τον αναβάτη. Τα όργανα είναι και αυτά νέα, πιο στενά, με ενσωματωμένες τις προειδοποιητικές λυχνίες, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για εγκατάσταση ψηφιακού roadbook. Ο νέος LED προβολέας έχει, σύμφωνα με την KTM, 33% ισχυρότερη δέσμη φωτός, για πιο εύκολη πλοήγηση στα πολύ πρωινά ή τα νυχτερινά σκέλη.

Μία όμορφη λεπτομέρεια που συναντάμε στο 450 Rally Replica είναι μία ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη γι’ αυτό εργαλειοθήκη, η οποία έχει ενσωματωθεί στο προστατευτικό κάλυμμα του κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναβάτης έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα τον απαλλάσσει από την ανάγκη να κουβαλάει ο ίδιος ό,τι χρειάζεται, καταπονώντας ακόμη περισσότερο το σώμα του με επιπλέον βάρος.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Το 450 Rally Replica κατασκευάζεται και συναρμολογείται στην Αυστρία από το αγωνιστικό τμήμα KTM Motorsports και ρυθμίζεται για κάθε αναβάτη ξεχωριστά. Θα είναι διαθέσιμο σε μόλις 100 κομμάτια για όλο τον κόσμο, με τις παραγγελίες να ξεκινούν στις 24 Απριλίου 2024. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα από τα 100 αντίτυπα, τότε θα πρέπει να κατευθυνθείτε στον πλησιέστερο έμπορο μοτοσυκλετών KTM, προκειμένου να παραγγείλετε την KTM 450 Rally Replica 2025, όπου θα μπορέσετε να ενημερωθείτε και για την τιμή της.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφουςKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφουςKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους