Indian FTR Rally 2020 – EICMA: Mε scrambler γονίδια!

Πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2019

Η Indian μετά από πολλές επιτυχίες στους American Flat Track (AFT) αγώνες στην Αμερική, βασίστηκε στη "μαγιά" του αγωνιστικού FTR 750 και έφτιαξε το FTR1200/S. Πέρσι, το είδαμε για πρώτη φορά στην INTERMOT κι έπειτα από κοντά στην EICMA, ενώ εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις μας απ' την βασική έκδοση.

Τώρα, η Indian συνεχίζει να εξαργυρώνει την επιτυχία του FTR 1200/S, με τη δημιουργία μιας ακόμη έκδοσης, το FTR Rally. Ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των υφιστάμενων μοντέλων και του νέου Rally δεν υπάρχουν, με τις επιδόσεις και τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά να παραμένουν ίδια, όπως η ιπποδύναμη που φτάνει τους 126 ίππους και η ροπή τα 12 κιλά ροπής.

Το Rally καταφέρνει να ξεχωρίσει αισθητικά απ’ το υφιστάμενο μοντέλο, χάρη στη νέα βαφή Titanium Smoke και το λογότυπο της Indian με τον Ινδιάνο να κοσμεί περίτρανα το ρεζερβουάρ. Η σέλα, έχει νέο κάλυμμα σε καφέ απόχρωση με διπλές ραφές και ιδιαίτερη υφή χάρη στις ανάγλυφες επιφάνειες και το λογότυπο της εταιρείας. Επίσης, διαθέτει διαφορετική θέση οδήγησης που τοποθετεί τον αναβάτη πιο όρθιο, χάρη στο νέο τιμόνι της Protaper, ενώ πλέον υπάρχει και μια μικρή ζελατίνα πάνω απ’ τον προβολέα.

Οι διαφορές συνεχίζουν με τις νέες ακτινωτές ζάντες αλουμινίου -που έχουν τις ίδιες διαστάσεις με το υφιστάμενο μοντέλο, 19" και 18" εμπρός και πίσω αντίστοιχα- όπως και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, που δεν θα είναι τα DT3-R της Dunlop αλλά τα Scorpion Rally STR της Pirelli με σαμπρέλα και ελπίζουμε να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στους ελληνικούς δρόμους, μιας και αυτά της Dunlop δυσκολευόντουσαν να διατηρήσουν την επαφή τους με την άσφαλτο και να διαχειριστούν τις δυνάμεις του στροφάλου.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Η συνολική εμφάνιση του Rally ολοκληρώνεται με κόκκινα σιρίτια στις ζάντες, στο ρεζερβουάρ και στην ζελατίνα, τονίζοντας έτσι διακριτικά τις γραμμές που ακολουθεί η σχεδίαση. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αν θα είναι διαθέσιμο και στην πιο πλούσια έκδοση με την έγχρωμη οθόνη 4,3” με σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone, μονάδα IMU -και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που την συνοδεύουν- και τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, όμως δεν είναι απίθανο να γίνει.

Το FTR Rally θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2020, ενώ η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Η αλήθεια είναι πως η δημιουργία του FTR Rally τοποθετείται διαμετρικά αντίθετα απ' το υφιστάμενο μοντέλο λόγω των ακτινωτών ζαντών, θυμίζοντας περισσότερο Scrambler, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια Flat Track Racer (FTR) μοτοσυκλέτα. Προφάνως, η κίνηση της Indian έγινε για να προσελκύσει περισσότερους Ευρωπαίους αναβάτες, που έλκονται από το ρεύμα των scramblers. 

Ετικέτες

Kawasaki GPz900RS Ninja 2024: Επιστρέφει ο θρύλος των αιθέρων!

Με βάση το Z900RS
GPZ900RS
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/2/2023

Η είδηση δεν είναι πολύ φρέσκια, αλλά τώρα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα διότι είναι το κεντρικό θέμα του εξωφύλλου στο ιαπωνικό περιοδικό Young Machine.

Μιλάμε φυσικά για την επιστροφή του θρυλικού “Καρχαρία” της Kawasaki ή αν θέλετε την προσωπική μοτοσυκλέτα του πιο διάσημου κινηματογραφικού πιλότου στο TOP GUN, την GPz900R.

Η διαφορά του νέου μοντέλου είναι πως θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Z900RS κάτι που είναι πολύ καλό νέο, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο έχει έγκριση τύπου για όλες τις αγορές του κόσμου και είναι Euro 5.

Άρα αν βγει στην παραγωγή μέσα στο 2023 όπως ισχυρίζονται οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι, πιθανότατα θα το δούμε και στην Ευρώπη ως μοντέλο 2024 στην επόμενη έκθεση της EICMA που γίνεται στο τέλος του 2023.

GPZ900RS

Οι Ιάπωνες δεν αναφέρουν λεπτομέρειες των τεχνικών χαρακτηριστικών, όμως δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη έκδοση να έχει τις ρυθμίσεις του κινητήρα του Z 900 με τους 125 ίππους στις 9.500 στροφές, αντί για του Z900RS με τους  111 ίππους στις 8.500 στροφές.

Πάντως για την δημιουργία της ψηφιακής φωτογραφίας του εξωφύλλου έχουν χρησιμοποιήσει ως βάση το Z900RS αλλά με τις χρυσές ζάντες που έχει μόνο η ειδική έκδοση SE του 2023.