Indian FTR Rally 2020 – EICMA: Mε scrambler γονίδια!

Πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2019

Η Indian μετά από πολλές επιτυχίες στους American Flat Track (AFT) αγώνες στην Αμερική, βασίστηκε στη "μαγιά" του αγωνιστικού FTR 750 και έφτιαξε το FTR1200/S. Πέρσι, το είδαμε για πρώτη φορά στην INTERMOT κι έπειτα από κοντά στην EICMA, ενώ εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις μας απ' την βασική έκδοση.

Τώρα, η Indian συνεχίζει να εξαργυρώνει την επιτυχία του FTR 1200/S, με τη δημιουργία μιας ακόμη έκδοσης, το FTR Rally. Ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των υφιστάμενων μοντέλων και του νέου Rally δεν υπάρχουν, με τις επιδόσεις και τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά να παραμένουν ίδια, όπως η ιπποδύναμη που φτάνει τους 126 ίππους και η ροπή τα 12 κιλά ροπής.

Το Rally καταφέρνει να ξεχωρίσει αισθητικά απ’ το υφιστάμενο μοντέλο, χάρη στη νέα βαφή Titanium Smoke και το λογότυπο της Indian με τον Ινδιάνο να κοσμεί περίτρανα το ρεζερβουάρ. Η σέλα, έχει νέο κάλυμμα σε καφέ απόχρωση με διπλές ραφές και ιδιαίτερη υφή χάρη στις ανάγλυφες επιφάνειες και το λογότυπο της εταιρείας. Επίσης, διαθέτει διαφορετική θέση οδήγησης που τοποθετεί τον αναβάτη πιο όρθιο, χάρη στο νέο τιμόνι της Protaper, ενώ πλέον υπάρχει και μια μικρή ζελατίνα πάνω απ’ τον προβολέα.

Οι διαφορές συνεχίζουν με τις νέες ακτινωτές ζάντες αλουμινίου -που έχουν τις ίδιες διαστάσεις με το υφιστάμενο μοντέλο, 19" και 18" εμπρός και πίσω αντίστοιχα- όπως και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, που δεν θα είναι τα DT3-R της Dunlop αλλά τα Scorpion Rally STR της Pirelli με σαμπρέλα και ελπίζουμε να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στους ελληνικούς δρόμους, μιας και αυτά της Dunlop δυσκολευόντουσαν να διατηρήσουν την επαφή τους με την άσφαλτο και να διαχειριστούν τις δυνάμεις του στροφάλου.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Η συνολική εμφάνιση του Rally ολοκληρώνεται με κόκκινα σιρίτια στις ζάντες, στο ρεζερβουάρ και στην ζελατίνα, τονίζοντας έτσι διακριτικά τις γραμμές που ακολουθεί η σχεδίαση. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αν θα είναι διαθέσιμο και στην πιο πλούσια έκδοση με την έγχρωμη οθόνη 4,3” με σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone, μονάδα IMU -και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που την συνοδεύουν- και τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, όμως δεν είναι απίθανο να γίνει.

Το FTR Rally θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2020, ενώ η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Η αλήθεια είναι πως η δημιουργία του FTR Rally τοποθετείται διαμετρικά αντίθετα απ' το υφιστάμενο μοντέλο λόγω των ακτινωτών ζαντών, θυμίζοντας περισσότερο Scrambler, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια Flat Track Racer (FTR) μοτοσυκλέτα. Προφάνως, η κίνηση της Indian έγινε για να προσελκύσει περισσότερους Ευρωπαίους αναβάτες, που έλκονται από το ρεύμα των scramblers. 

Ετικέτες

Honda CB1000F: Το οδηγήσαμε στο Goodwood Festival of Speed! Σύντομα στο ΜΟΤΟ

Ο Άγγλος συνεργάτης μας, Adam ‘Chad’ Child, άδραξε την ευκαιρία
Honda CB1000F Adam at Goodwood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/7/2026

Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η τιμή του CB1000F για την ελληνική αγορά, ωστόσο ως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε, καθώς η Honda δεν έχει κάνει ακόμη τη σχετική δημοσιογραφική παρουσίαση.

Στο μεταξύ ωστόσο ήταν δεδομένο πως στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed (9-12/7) το CB1000F θα έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά την EICMA του περασμένου Νοέμβρη, αφετέρου γιατί ήταν ήδη γνωστό πως εκεί θα έδινε το παρών ο Freddie Spencer με την αγωνιστική CB750F που ενέπνευσε το σχέδιο του σύγχρονου μοντέλου.

Ακόμη περισσότερο όμως, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τη δυνατότητα κάποιων επιλεγμένων δημοσιογράφων να οδηγήσουν το νέο Honda CB1000F στο Goodwood, κάτι που φυσικά αφορά και τον Adam.

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη, καθώς ο συνεργάτης μας έγινε ένας από τους πολύ λίγους Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει το CB1000F και η οδηγική του ανταπόκριση αναμένεται σύντομα, σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Μείνετε συντονισμένοι!