Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ήρθαν στην Ελλάδα τα Bajaj Dominar 250/400

Με Euro5 κινητήρες

Πλήρως ανανεωμένα και με κινητήρες που πληρούν τις Euro5 προδιαγραφές, τα Dominar 250 και 400 έφτασαν στην χώρα μας. Με εμφάνιση που παραπέμπει στην κατηγορία των streetfighters με το Dominar 400 να αποτελεί το best seller της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ το Dominar 250 είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας Κ-Motors SEE, που ακολουθεί παρακάτω:

Δελτίο τύπου

Στην Ελλάδα οι νέοι «κυρίαρχοι» της πόλης

Τα δύο ολοκαίνουργια Dominar, με τους κινητήρες Euro5 250 και 400 κ.εκ. έφτασαν στη χώρα μας και είναι πανέτοιμα να δώσουν λύσεις στην καθημερινή- και όχι μόνο- μετακίνηση.

Οι συστάσεις περιττεύουν. Οι μοτοσυκλέτες της Bajaj ξεχωρίζουν για την ποιότητα κατασκευής, την οικονομία κτήσης, χρήσης και συντήρησης και για την τεχνολογία αιχμής που είναι εφοδιασμένες. Οι πιο value for money commuter μοτοσυκλέτες της ελληνικής αγοράς είναι έτοιμες να φέρουν εις πέρας όποια αποστολή τούς ζητηθεί.

Τα νέα Dominar 250 και 400  συνδυάζουν το νεανικό μοντέρνο σχεδιασμό και τη σπορ οδική συμπεριφορά και μπορούν να αποκτηθούν από αναβάτες με άδεια οδήγησης Α2. Το σίγουρο είναι πως όποιοι τις αποκτήσουν θα έχουν στην κατοχή τους μια μοτοσυκλέτα για εφτά ημέρες την εβδομάδα.

Το νέο μέλος της οικογένειας, το Dominar 250, διαθέτει την εμφάνιση streetfighter του «μεγάλου αδελφού» των 400 κ.εκ. που κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους από το 2018. Διαθέτει έναν αποδοτικό μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο κινητήρα 248,8 κ.εκ., με ισχύ 29 ίππων και ροπή 23,5 Nm. Είναι εφοδιασμένο με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Βασίζεται σε στιβαρό χαλύβδινο περιμετρικό πλαίσιο, συνδυασμένο με ανεστραμμένο πιρούνι 37mm και μονό αμορτισέρ ρυθμιζόμενο σε προφόρτιση σε εννέα θέσεις. Την αψεγάδιαστη οδική συμπεριφορά ολοκληρώνουν τα δισκόσφρενα της Bybre, με την μπροστινή δαγκάνα να διαθέτει ακτινική στήριξη. Τα φωτιστικά σώματα LED, το ABS και οι αλουμινένιες ζάντες 17 ιντσών περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Περισσότερα για το Bajaj Dominar 250 μπορείτε να δείτε εδώ

To best seller της Bajaj είναι το Dominar 400. Μια μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα διαμάντι των 400 κ.εκ. που βασίζεται σε αυτόν του κορυφαίου KTM 390. Ιδανικά στημένο για τους ελληνικούς δρόμους με ποιοτικές αναρτήσεις, κορυφαία φρένα και ισχύ 41 ίππων που εξασφαλίζει top επιδόσεις στην κατηγορία.

Για το 2021 ο εξοπλισμός του Dominar 400 είναι ακόμη πιο πλήρης με ψηφιακό πίνακα οργάνων, ανασχεδιασμένη εξάτμιση, που ενισχύει ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα streetfighter και φωτιστικά σώματα LED. Η αναβαθμισμένη ανάρτηση που εξασφαλίζει άνεση και πληροφόρηση στον αναβάτη αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι 43mm και αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου με διάμετρο 110mm.

Δύο δισκόφρενα με δικάναλο σύστημα ABS αναλαμβάνουν την επιβράδυνση του Dominar 400 και το ρεζερβουάρ των 13 λίτρων, σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση, εξασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία.

Περισσότερα για το Bajaj Dominar 400 μπορείτε να δείτε εδώ

Και τα δύο νέα μοντέλα της Bajaj καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών. Το Dominar 250 είναι διαθέσιμο σε κόκκινο χρώμα και το Dominar 400 σε πράσινο και μαύρο. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Bajaj σε όλη την Ελλάδα εδώ