Kawasaki KLX230R S 2025 - Τώρα με κλειδί, και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ

Αλλαγές και σε υποπλαίσιο, σέλα, κοστούμι και κινητήρα
motomagKawasaki KLX230R S 2025 – Εκ βάθρων ανανέωση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

10/6/2024

Με σύνθημα “Get out and play” (Βγες να παίξεις) η Kawasaki παρουσιάζει την πλέον φιλική Off-Road μοτοσυκλέτα της γκάμας της για ενηλίκους, το αναβαθμισμένο KLX230R S του 2025, το οποίο διατηρεί πολλά από τα στοιχεία που γνωρίσαμε στο πιο "πολεμικό" KLX230R, που παρουσιάστηκε το 2020, ερχόμενο ταυτόχρονα πιο κοντά στην οικογενειακή σχεδιαστική ταυτότητα των KX, για μεγαλύτερη εμφανισιακή συνοχή της offroad γκάμας των πράσινων.

Για τη νέα χρονιά, η έκδοση S αποκτά κλειδί κεντρικού διακόπτη για την εκκίνηση, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ασφάλεια, όμως για μια ακόμα χρονιά η μοτοσυκλέτα δεν διαθέτει εξοπλισμό δρόμου και προορίζεται αυστηρά για Off-road παιχνίδι, και μεταφορά στο χώμα με τρέιλερ -ρίξτε λίγη ευθύνη για αυτό στις Euro 5. Μεγαλύτερο είναι και το ρεζερβουάρ, στα 7,6 λίτρα, ενώ κατασκευάζεται πλέον από ατσάλι αντί για το πλαστικό που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα.

Kawasaki KLX230R S 2025 – Εκ βάθρων ανανέωση

Το υποπλαίσιο έχει ανασχεδιαστεί, ενώ η σέλα που στηρίζεται πάνω του είναι πλέον πιο κοντά στο έδαφος και πιο εργονομικά σχεδιασμένη. Το αφρώδες της είναι πλέον 80 χιλιοστά πιο παχύ, ενώ ο πιο φαρδύς σχεδιασμός αυξάνει κατακόρυφα την άνεση του αναβάτη. Αν και οι αναρτήσεις διατηρούν τις διαδρομές τους, το υποπλαίσιο έρχεται χαμηλότερα, βοηθώντας στην μείωση του ύψους της σέλας, η οποία είναι ταυτόχρονα 6 χιλιοστά παχύτερη, χάρη στο νέο αφρώδες. Τα γραφικά που αντλούν την έμπνευσή τους από την σειρά KX, φέρνουν το KLX230R S πιο κοντά στην υπόλοιπη offroad γκάμα των πράσινων.

Kawasaki KLX230R S 2025 – Εκ βάθρων ανανέωση

Ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας των 233 κυβικών, που συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων, αποκτά για το 2025 αντικραδασμικό άξονα για βελτιωμένη ποιότητα κύλισης χωρίς ενοχλητικούς κραδασμούς. Οι νέες ρυθμίσεις της ECU, μαζί με την πιο στενή εισαγωγή και τις μικρότερες βαλβίδες εισαγωγής (από 37 στα 33 χιλιοστά) βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ευχρηστία, παρέχοντας πιο άμεση απόκριση στις χαμηλές στροφές. Το πλαίσιο έχει εξελιχθεί με γνώμονα την ιδανική συνεργασία με τον κινητήρα.

Η έκδοση S είναι ελαφρώς "κουτσουρεμένη" στο ύψος των αναρτήσεων, με στόχο να ικανοποιηθούν και οι κοντύτεροι αναβάτες που δεν φτάνουν στην ψηλή σέλα του R (904 mm), και θέλουν κάτι χαμηλότερο (874 mm). Για να πετύχει η Kawasaki το χαμηλότερο αυτό ύψος σέλας περιόρισε τις διαδρομές των αναρτήσεων που στο R φτάνουν τα 220 και 223 mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα, στα 250 και 217 mm στην έκδοση SΟι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων του R προσφέρουν παράλληλα μεγάλη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 290 χιλιοστά, για να μην κολλάς πουθενά στο βουνό, ενώ η απόσταση από το έδαφος στην έκδοση S είναι μικρότερη στα 270 mm.

Όπως συνηθίζεται στα χωμάτινα μοντέλα, οι ακτινωτοί τροχοί είναι 21 και 18 ιντσών, μπροστά και πίσω αντίστοιχα. Η πιο κλειστή γωνία κάστερ, που από τις 26,5° έχει πέσει στις 25,4°, συνεισφέρει στην αυξημένη ευελιξία του KLX230R S. Σε αυτό συνεπικουρεί και το κοντό μεταξόνιο των 1.375 χιλιοστών.

Kawasaki KLX230R S 2025 – Εκ βάθρων ανανέωση

Το πίσω Uni-Trak αμορτισέρ έχει νέες ρυθμίσεις με βασικό στόχο την εύρεση πρόσφυσης και την όσο το δυνατόν καλύτερη συμπεριφορά στα ανώμαλα Off-road εδάφη. Τα ελατήρια και οι αποσβέσεις στο KLX230R S είναι πιο σκληρές από του KLX230, ενώ στους τροχούς συναντάμε “bead stoppers”, επιτρέποντας την χρήση ακόμη χαμηλότερων πιέσεων, χωρίς τον κίνδυνο να βγει το ελαστικό από την θέση του.

Kawasaki KLX230R S 2025 – Εκ βάθρων ανανέωση

Οι αλλαγές στην εργονομία περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του τιμονιού 25 χιλιοστά πιο μπροστά, ώστε να ταιριάζει με το χαμηλότερο ύψος σέλας, για βελτιωμένο έλεγχο της μοτοσυκλέτας από τον αναβάτη. Αντίστοιχα, τα μαρσπιέ έχουν μετατοπιστεί 9 χιλιοστά προς τα πίσω. Όσον αφορά την εμφάνιση, τα πλαστικά και το ρεζερβουάρ του KLX230R S έρχονται ακόμη πιο κοντά με τα KX250/450, για μεγαλύτερη ομοιογένεια στην οικογενειακή ταυτότητα.

Το KLX230R S 2025 θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε έναν χρωματικό συνδυασμό, που δεν είναι άλλος από το χαρακτηριστικό Lime Green της Kawasaki.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες