Kawasaki Ninja 650: Ανανεώθηκε για το 2020

Μικρές αλλά ουσιώδεις αλλαγές
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/10/2019

Το Ninja 650 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 αποτελώντας μια all-arounder μοτοσυκλέτα με σπορ καταβολές που εντοπίζονται κυρίως στην εμφάνιση. Τώρα η Kawasaki, εν όψει των διεθνών σαλονιών, παρουσίασε λίγο νωρίτερα το ανανεωμένο Ninja 650, που κατά βάση έχει αισθητικές αλλαγές ούτως ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Ninja. Έτσι, το μούτρο απέκτησε μια πιο αιχμηρή σχεδίαση, ενώ οι LED προβολείς έγιναν πιο τετράγωνοι συγκριτικά με το υφιστάμενο μοντέλο, ακολουθώντας την πεπατημένη των Ninja 400, Ζ400 και Η2. Οι διαστάσεις της ζελατίνας αυξήθηκαν και υπόσχεται πως θα διώχνει πιο αποτελεσματικά τον αέρα απ’ τους ώμους και το κεφάλι του αναβάτη, ενώ πλέον έχει διαφορετική στήριξη στο φαίρινγκ. Τα πλαϊνά πλαστικά επανασχεδιάστηκαν και απέκτησαν αεροδυναμικά βοηθήματα, όπου βρίσκονται πάνω από τα φλας. Η σέλα του συνεπιβάτη έχει επίσης επανασχεδιαστεί με κύριο γνόμωνα την άνεση. Το πλαίσιο και τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας, όπως ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τους 68 ίππους, το ψαλίδι, οι ζάντες, οι αναρτήσεις και το πιρούνι παρέμειναν ίδια με το απερχόμενο μοντέλο. Όπως ίσχυε μέχρι και σήμερα, το νέο Ninja 650 θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Α2.

Τα όργανα άλλαξαν ριζικά και αποτελούνται πλέον από μια έγχρωμη TFT οθόνη 4,3 ιντσών, αφήνοντας στο παρελθόν το αναλογικό στροφόμετρο. Παράλληλα, τα νέα όργανα διαθέτουν και τη δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, όπου σε συνδυασμό με την εφαρμογή της Kawasaki, το Rideology, ο αναβάτης μπορεί να αποθηκεύει στο κινητό του διαδρομές που έχει κάνει αλλά και να ελέγχει πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, πότε είναι το επόμενο προκαθορισμένο service και πολλά άλλα. Επίσης, το Ninja 650 για το 2020 θα έχει τα Sportmax Roadsport της Dunlop, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: lime green/ebony, flat stardust white/metallic flat spark black και metallic spark black.

Ετικέτες

Honda ICON e: - Σε τιμή-σοκ 1.200 ευρώ στην Ιαπωνία!

Το ιαπωνικό e-scooter αποδεικνύεται φθηνότερο από αντίστοιχα βενζινοκίνητα 50άρια
Honda ICON e:
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/2/2026

Στα τέλη του 2024, η Honda είχε παρουσιάσει το ακραία φθηνό e-scooter ICON e:, το οποίο κατασκευάζεται στο Βιετνάμ, και διατίθεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την καριέρα του να ξεκινά αρχικά στη “σκουτερομάνα” Ινδονησία -στα 1.400 ευρώ, και στο Βιετνάμ, τη χώρα παραγωγής του, στα 876 ευρώ χωρίς τη μπαταρία, ενώ με τη μπαταρία στα περίπου 313 ευρώ το συνολικό κόστος βρίσκεται στα 1.189 ευρώ. Τώρα, στις 22 Μαρτίου, το ICON e: ξεκινά την εμπορική καριέρα του και στην Ιαπωνία, με τελική τιμή -με μπαταρία- τα μόλις 1.200 ευρώ!

Μιλάμε για ένα οικονομικό μεταφορικό όχημα που στόχο έχει τους κατόχους διπλώματος ΑΜ (50άρι) αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει και δεύτερο μεταφορικό όχημα και για τους υπόλοιπους οδηγούς μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων με στόχο τα μποτιλιαρισμένα αστικά κέντρα.

ICON:e

Το ICON e: αναπτύχθηκε με τη φιλοσοφία «Easier and Economical Commuter» (Πιο εύκολη και οικονομική μετακίνηση), με στόχο να είναι φιλικό προς τον χρήστη και άριστο για καθημερινή μετακίνηση.

Στην Ιαπωνία το ICON e: θα ξεκινήσει να πωλείται στις 23 Μαρτίου 2026, με τιμή 220.000 γιεν (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας)

ICON:e

To ICON e: διαθέτει έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα 2,4 hp στο κέντρο του πίσω τροχού, και μια μπαταρία ιόντων λιθίου βάρους 10 κιλών που βρίσκεται στο “πάτωμα” του scooter, και σύμφωνα με τη Honda αρκεί για αυτονομία 81 χλμ. εάν ο αναβάτης κινείται με μέση ωριαία ταχύτητα 30 χλμ/ώρα. Η φόρτισή της σε μια κοινή πρίζα από το 0 στο 100% απαιτεί 8 ώρες.

ICON:e

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, στις αναρτήσεις βρίσκουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 26 λίτρων που μπορεί να χωρέσει ένα κράνος -μάλλον jet- και μερικά ακόμα μικροαντικείμενα.

ICON:e

Στον λιτό εξοπλισμό περιλαμβάνονται LED φώτα και μια LCD οθόνη οργάνων που θυμίζει ποδηλατικό κοντέρ και έχει τα απολύτως βασικά. Το δισκόφρενο μπροστά έχει δαγκάνα ενός εμβόλου ενώ πίσω βρίσκουμε ταμπούρο.

ICON:e

Έχουμε και μια θύρα USB Type-A για φόρτιση κινητού, έχουμε και ανοιχτό ντουλαπάκι μπροστά που χωράει ένα μπουκαλάκι νερού 500 ml, έχουμε και γάντζο για σακούλες.

ICON:e

Το ICON e: διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς, Pearl Snowflake White, Poseidon Black Metallic και Candy Lustre Red ενώ η προτεινόμενη τιμή λιανικής στην Ιαπωνία είναι 220.000 γιεν (με φόρους), δηλαδή κοντά στα 1.200 ευρώ με την τελευταία ισοτιμία, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται μία μπαταρία και ένας φορτιστής.

ICON:e

Καθώς η ηλεκτροκίνηση επιβραδύνεται σε παγκόσμια κλίμακα, το ICON e: είναι μια αξιόλογη προσπάθεια για ακραία οικονομικά ηλεκτρικά μοτοποδήλατα, σε μια κίνηση που θυμίζει την αρχή της καριέρας του εμβληματικού C50 (φωτιά θα πέσει να μας κάψει), που δεν θα μας χάλαγε καθόλου να ερχόταν και Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της εξαιρετικά χαμηλής τιμής που έχει στην Ασία.

Ετικέτες