Kawasaki Ninja 650: Ανανεώθηκε για το 2020

Μικρές αλλά ουσιώδεις αλλαγές
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/10/2019

Το Ninja 650 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 αποτελώντας μια all-arounder μοτοσυκλέτα με σπορ καταβολές που εντοπίζονται κυρίως στην εμφάνιση. Τώρα η Kawasaki, εν όψει των διεθνών σαλονιών, παρουσίασε λίγο νωρίτερα το ανανεωμένο Ninja 650, που κατά βάση έχει αισθητικές αλλαγές ούτως ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Ninja. Έτσι, το μούτρο απέκτησε μια πιο αιχμηρή σχεδίαση, ενώ οι LED προβολείς έγιναν πιο τετράγωνοι συγκριτικά με το υφιστάμενο μοντέλο, ακολουθώντας την πεπατημένη των Ninja 400, Ζ400 και Η2. Οι διαστάσεις της ζελατίνας αυξήθηκαν και υπόσχεται πως θα διώχνει πιο αποτελεσματικά τον αέρα απ’ τους ώμους και το κεφάλι του αναβάτη, ενώ πλέον έχει διαφορετική στήριξη στο φαίρινγκ. Τα πλαϊνά πλαστικά επανασχεδιάστηκαν και απέκτησαν αεροδυναμικά βοηθήματα, όπου βρίσκονται πάνω από τα φλας. Η σέλα του συνεπιβάτη έχει επίσης επανασχεδιαστεί με κύριο γνόμωνα την άνεση. Το πλαίσιο και τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας, όπως ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τους 68 ίππους, το ψαλίδι, οι ζάντες, οι αναρτήσεις και το πιρούνι παρέμειναν ίδια με το απερχόμενο μοντέλο. Όπως ίσχυε μέχρι και σήμερα, το νέο Ninja 650 θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Α2.

Τα όργανα άλλαξαν ριζικά και αποτελούνται πλέον από μια έγχρωμη TFT οθόνη 4,3 ιντσών, αφήνοντας στο παρελθόν το αναλογικό στροφόμετρο. Παράλληλα, τα νέα όργανα διαθέτουν και τη δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, όπου σε συνδυασμό με την εφαρμογή της Kawasaki, το Rideology, ο αναβάτης μπορεί να αποθηκεύει στο κινητό του διαδρομές που έχει κάνει αλλά και να ελέγχει πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, πότε είναι το επόμενο προκαθορισμένο service και πολλά άλλα. Επίσης, το Ninja 650 για το 2020 θα έχει τα Sportmax Roadsport της Dunlop, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: lime green/ebony, flat stardust white/metallic flat spark black και metallic spark black.

Ετικέτες

EICMA-Yamaha: Ήρθε το αντι X-ADV, έρχεται και το μικρό Tenere!

10 μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια - Επτά παρουσιάστηκαν σήμερα
Yamaha EICMA RW700 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/11/2026

Σε μια μεγάλη σε διάρκεια εκδήλωση η Yamaha αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα επόμενα τρία χρόνια και σε αυτά περιλαμβάνονται συνολικά 10 νέα μοντέλα, από τα οποία τα επτά παρουσιάστηκαν σήμερα στο Μιλάνο.

Το πρώτο από αυτά τα μοντέλα που παρουσιάστηκε στη σκηνή είναι το NMAX e, το οποίο, όπως προδίδει το τελευταίο συνθετικό του ονόματός του, κινείται αποκλειστικά με ρεύμα. Ένα σκούτερ στο πνεύμα του NMAX αλλά με ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει επιδόσεις αντίστοιχες με ενός 125.

Yamaha NMAX e

Το δεύτερο μοντέλο που παρουσίασε η εταιρεία των τριών διαπασών ήταν επίσης ηλεκτρικό και φέρνει ξανά στο προσκήνιο ένα ξεχασμένο όνομα για τη Yamaha, καθώς πρόκειται για το Xenter. Το Xenter e διαχωρίζει τη θέση του από το ηλεκτρικό NMAX τόσο με την εντελώς διαφορετική του σχεδίαση όσο και με τους μεγάλους τροχούς του. Το Xenter σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή της Yamaha στα σκούτερ με εμπρός τροχό 16 ιντσών και επίπεδη ποδιά, στην οποία κυριαρχεί το Honda SH. 

Yamaha Xenter και Xenter e 2027

Μαζί με το ηλεκτρικό Xenter παρουσιάστηκε και η συμβατική του έκδοση που κινείται από θερμικό μοτέρ, λογικά αυτό που χρησιμοποιείται και στο NMAX, ωστόσο ήταν αυτή η έκδοση που παρουσιάστηκε ως concept, αν και βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή, και πώς θα ήταν διαφορετικά αφού το ηλεκτρικό είναι ήδη έτοιμο. 

Yamaha RW700

Στη σκηνή ανέβηκε έπειτα το RW700, το highlight της Yamaha για τη βραδιά, μαζί με το μικρό του αδερφάκι το RW350, το οποίο δεν ανέλυσαν πολύ αλλά καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για σκούτερ με κινητήρα στο κέντρο. Η Yamaha το πάει σε άλλο επίπεδο με ένα σκούτερ που είναι περισσότερο μοτοσυκλέτα από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα, στα μεγάλου κυβισμού μοντέλα, με ελάχιστη κάλυψη από την ανύπαρκτη ποδιά, αναδιπλούμενα floorboards μπροστά και μαρσπιέ πίσω, ώστε να σηκώνεται όρθιος ο αναβάτης. Έχει επίσης και αμφιλεγόμενη αισθητική, κάτι μεταξύ Tenere 700 και crossover σκούτερ.

Yamaha RW700

Σειρά είχε μετά το Yamaha Tenere 4 concept, με τους Pol Tarres και Kevin Gallas να ανεβαίνουν στη σκηνή για να ζητήσουν ένα μοντέλο και για αυτούς. Το μικρό Tenere παρουσιάστηκε ως concept αν και δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή.

Yamaha Tenere 4 concept

Ο Olivier Prevost ανέφερε ότι θα έχει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα, ενώ νέο θα είναι και το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει τόσο τους αρχάριους αναβάτες όσο και τους πιο προχωρημένους που βαρέθηκαν τις μεγάλου κυβισμού και βαρύτερες adventure και ψάχνουν για κάτι σημαντικά πιο ελαφρύ και φιλικό στο χώμα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Yamaha Ευρώπης δήλωσε επίσης ότι αυτή η μοτοσυκλέτα θα έχει το DNA των Tenere θέλοντας να τονίσει τις εκτός δρόμου δυνατότητές της.

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση της Yamaha, ενώ αύριο θα σας έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά.