Kawasaki Ninja 650: Ανανεώθηκε για το 2020

Μικρές αλλά ουσιώδεις αλλαγές
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/10/2019

Το Ninja 650 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 αποτελώντας μια all-arounder μοτοσυκλέτα με σπορ καταβολές που εντοπίζονται κυρίως στην εμφάνιση. Τώρα η Kawasaki, εν όψει των διεθνών σαλονιών, παρουσίασε λίγο νωρίτερα το ανανεωμένο Ninja 650, που κατά βάση έχει αισθητικές αλλαγές ούτως ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Ninja. Έτσι, το μούτρο απέκτησε μια πιο αιχμηρή σχεδίαση, ενώ οι LED προβολείς έγιναν πιο τετράγωνοι συγκριτικά με το υφιστάμενο μοντέλο, ακολουθώντας την πεπατημένη των Ninja 400, Ζ400 και Η2. Οι διαστάσεις της ζελατίνας αυξήθηκαν και υπόσχεται πως θα διώχνει πιο αποτελεσματικά τον αέρα απ’ τους ώμους και το κεφάλι του αναβάτη, ενώ πλέον έχει διαφορετική στήριξη στο φαίρινγκ. Τα πλαϊνά πλαστικά επανασχεδιάστηκαν και απέκτησαν αεροδυναμικά βοηθήματα, όπου βρίσκονται πάνω από τα φλας. Η σέλα του συνεπιβάτη έχει επίσης επανασχεδιαστεί με κύριο γνόμωνα την άνεση. Το πλαίσιο και τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας, όπως ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τους 68 ίππους, το ψαλίδι, οι ζάντες, οι αναρτήσεις και το πιρούνι παρέμειναν ίδια με το απερχόμενο μοντέλο. Όπως ίσχυε μέχρι και σήμερα, το νέο Ninja 650 θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Α2.

Τα όργανα άλλαξαν ριζικά και αποτελούνται πλέον από μια έγχρωμη TFT οθόνη 4,3 ιντσών, αφήνοντας στο παρελθόν το αναλογικό στροφόμετρο. Παράλληλα, τα νέα όργανα διαθέτουν και τη δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, όπου σε συνδυασμό με την εφαρμογή της Kawasaki, το Rideology, ο αναβάτης μπορεί να αποθηκεύει στο κινητό του διαδρομές που έχει κάνει αλλά και να ελέγχει πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, πότε είναι το επόμενο προκαθορισμένο service και πολλά άλλα. Επίσης, το Ninja 650 για το 2020 θα έχει τα Sportmax Roadsport της Dunlop, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: lime green/ebony, flat stardust white/metallic flat spark black και metallic spark black.

Ετικέτες

SYM NH-R 300 – Στην Ελλάδα τον Απρίλιο, ανακοινώθηκε η τιμή του

Η ανανεωμένη γενιά που έρχεται στη θέση του ΝΗ-Τ 300 ετοιμάζεται για την ελληνική της περιπέτεια
SYM NH-R300
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/3/2026

Στην έκθεση EICMA η SYM αποκάλυψε στο κοινό τη φρεσκαρισμένη γκάμα on-off της, με το ΝΗ-Τ να γίνεται NH-R με νέα εμφάνιση και δύο εκδόσεις με κινητήρες 125 και 300 κυβικών εκατοστών.

Το μεγαλύτερο μοντέλο εκ των δύο φορά τον ίδιο μονοκύλινδρο 278 cc που γνωρίσαμε με το ΝΗ-Τ, με απόδοση 24 hp στις 7.500 rpm και 2,3 kg.m στις 7.000 rpm.

SYM NH-R 300

Ο βασικός του εξοπλισμός κινείται στην ίδια λογική με αυτή του προκατόχου του, στημένο με τροχούς 19 και 17 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, με τηλεσκοπικό πιρούνι χωρίς ρυθμίσεις μπροστά και διαδρομή 140 mm, καθώς και monoshock αμορτισέρ πίσω.

Με ρεζερβουάρ χωρητικότητας 14 λίτρων, το NH-R 300 δηλώνει 164 στεγνά κιλά με το ύψος σέλας στα 815 mm, στα ίδια περίπου επίπεδα με τα 812 του ΝΗ-Τ.

SYM NH-R 300

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διπλή παροχή φόρτισης USB-A και USB-C, έγχρωμη οθόνη LCD, LED φώτα, δικάναλο ABS, ποδιά κινητήρα, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες.

Το νέο SYM NH-R 300 αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο, με την τιμή του να έχει ήδη ανακοινωθεί στα €3.995.

Ετικέτες