Kawasaki Ζ – Νέα χρώματα για το 2024

Χωρίς μηχανικές αλλαγές
Kawasaki Z 2024
Από το

motomag

3/8/2023

Η Kawasaki μπορεί να μην προχώρησε σε μηχανικές αλλαγές όσον αφορά στη σειράς Z για το 2024, ωστόσο πρόσθεσε νέα χρώματα σε ορισμένα από τα μοντέλα της σειράς, με αυτήν του Z900RS SE να ξεχωρίζει.

Ξεκινώντας από τα Z H2 και Ζ Η2 SE σε αυτά δεν έχουμε κάποια αλλαγή όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, ενώ ίδιοι παραμένουν και οι χρωματικοί συνδυασμοί. Ως εκ τούτου το Z H2 προσφέρεται στο χρώμα Metallic Carbon Gray/Ebony και το Z H2 SE στο Metallic Matte Graphenesteel Gray/Ebony/Mirror Coated Black.

Kawasaki

Τα Ζ900, Ζ900 70Kw και Ζ900 SE συνεχίζουν και αυτά χωρίς αλλαγές για το 2024. Τα Ζ900 και Ζ900 70Kw θα προσφέρονται στους ήδη υπάρχοντες χρωματισμούς Metallic Spark Black/Metallic Matte Dark Gray, Ebony/Metallic Matte Graphenesteel Gray και Candy Persimmon Red/Ebony. Το ίδιο ισχύει και για το Z900 SE καθώς ο χρωματισμός Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray/Candy Lime Green Type 3 παραμένει ως επιλογή και το 2024.

Το Ζ650 δεν έχει αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά ωστόσο αποκτά δύο νέους χρωματικούς συνδυασμούς για το 2024 τους Pearl Storm Gray/Metallic Spark Black και Candy Persimmon Red/Ebony, ενώ ο τρίτος χρωματισμός που είναι διαθέσιμος είναι ο ήδη υπάρχων Metallic Matte Graphenesteel Gray.

Kawasaki

Όσον αφορά το Ζ125 αλλαγές δεν έχουμε ούτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά ούτε στους χρωματικούς συνδυασμούς. Για το 2024 οι δύο χρωματισμοί είναι οι Candy Lime Green/Metallic Spark Black και Metallic Matte Graphenesteel Gray/Metallic Flat Spark Black.

Η οικογένεια των Z RS η οποία αποτελείται από τα Ζ650RS, Z900RS και Z900RS SE αποκτά και αυτή με τη σειρά της νέες χρωματικές αλλαγές για το 2024. Το Ζ650RS αλλάζει χρωματικό διάκοσμο καθώς αποκτά τρεις νέους χρωματισμούς, τους Candy Medium Red, Metallic Phantom Silver/Metallic Matte Carbon Gray και Ebony/Metallic Matte Carbon Gray. Το Z900RS με τη σειρά του αποκτά και αυτό χρωματικές αλλαγές έχοντας για το 2024 δύο επιλογές αντί για τις τρεις που υπήρχαν το 2023, ως εκ τούτου στον γνωστό χρωματισμό Metallic Diablo Black, προστίθεται ο νέος Candy Green. Το Ζ900RS SE κλείνει τη γκάμα της σειράς Ζ για το 2024 χωρίς μηχανικές αλλαγές κι αυτό, παρολαυτά ο νέος κιτρινόμαυρος χρωματισμός του Metallic Diablo Black, κλέβει τις εντυπώσεις.

Kawasaki
Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες