Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Kawasaki Z900 2020 – EICMA: Ακόμη πιο επιθετικό!

Με πιο πλούσιο εξοπλισμό

Το Sugomi style είναι η σημαία των "Ζ" της Kawasaki και η ανανεωμένη έκδοση του Z900 για το 2020 το απογειώνει ακόμη πιο ψηλά. Πέρα όμως από το στιλ, το Z900 απέκτησε και πιο πλούσιο εξοπλισμό σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά του συστήματα, καθώς από του χρόνου θα διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό του την επιλογή για διαφορετικές χαρτογραφήσεις (μέσω των οποίων ρυθμίζεται το traction control KTRC και η απόδοση του κινητήρα), έγχρωμη TFT οθόνη, δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth και LED φώτα, ενώ είναι συνολικά και λιγότερο ρυπογόνο, ελέω των επερχόμενων Euro5 προδιαγραφών.

Φυσικά, όπως και με τον προκάτοχό του, το Ζ900 θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Α2 με 95 ίππους (βάσει του λόγου ίππων ανά κιλό) αντί για τους 125 ίππους που αποδίδει η στάνταρ έκδοση.

 

Σε ό,τι αφορά την συμμόρφωση με τις Euro5 προδιαγραφές, έχει μεγαλώσει ο όγκος της εξάτμισης προκειμένου να φιλοξενήσει τον νέο καταλύτη, ενώ το καινούργιο τελικό προσθέτει και μια διαφορετική ηχητική νότα που εξιτάρει περισσότερο τους νευρώνες όσων βρίσκονται γύρω του.

Δείτε στο τέλος του άρθρου όλο το φωτογραφικό υλικό και το video της παρουσίασης

Το traction control της Kawasaki έχει την δυνατότητα επιλογής τεσσάρων σταδίων (1 2,3 και Off), ενώ η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του σχεδιασμού του Ζ900 επεκτείνεται και στην TFT οθόνη με μήκος 10,9cm (4,3''), πάνω στην οποία πέραν των συνηθισμένων πληροφοριών μπορούν να προβληθούν επιπλέον στοιχεία σε συνεργασία με το κινητό του αναβάτη και την εφαρμογή Kawasaki Rideology, όπως τα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι την επόμενη συντήρηση και την απόσταση που μπορεί να διανύσει με το καύσιμα που υπάρχουν, ενώ μπορεί να γίνει και διαχείριση των κλήσεων.

O οπίσθιος φωτισμός μπορεί να εναλλάσσεται ανάλογα με τις εξωτερικές φωτιστικές συνθήκες, ενώ και ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει σε τρία επίπεδα την φωτεινότητα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Αναβάθμιση έχουμε όμως και στα ελαστικά πρώτης επιλογής, καθώς τώρα τα Ζ900 θα έρχονται με τα Dunlop Sportmax Roadsport2.

Το πλαίσιο έχει δεχθεί κι αυτό επεμβάσεις, με αύξηση της αντοχής στο σημείο έδρασης του ψαλιδιού, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός απέκτησε πιο έντονες γραμμές που αναδεικνύουν το επιθετικό look της μοτοσυκλέτας.

Tags: