Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

KTM 250 SX-F Troy Lee Designs: Με Factory"προίκα"

Βασισμένο στην αγωνιστική τεχνογνωσία

Εξελιγμένο βάσει της εμπειρίας των κορυφαίων αναβατών στο παγκόσμια πρωταθλήματα Supercorss και Motocross, το περιορισμένης παραγωγής KTM 250 SX-F Troy Lee Designs παρουσιάστηκε έχοντας ως "σημαία" του τις αναβαθμιστικές πινελιές πάνω στο ήδη επιτυχημένο πακέτο του KTM 250 SX-F.

Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει τις κορυφαίες αναρτήσεις WP XP XACT, το εξαιρετικά ελαφρύ χρωμομολυβδαινιούχο πλαίσιο, φρένα της Brembo και δύο επιλογές χαρτογράφησης που επεμβαίνουν στο traction control και στο launch control, όπως όλα τα κορυφαία μοντέλα της ΚΤΜ. Σε συνδυασμό μ' αυτόν το εξοπλισμό, η έκδοση Troy Lee Designs διαθέτει επιπλέον "προίκα" που την καθιστά "το απόλυτο όπλο στην πίστα". Ένα από τα πιο ηχηρά τεχνολογικά πρόσθετα είναι η μονάδα διασύνδεσης, η οποία σε συνδυασμό με την δωρεάν εφαρμογή myKTM προσφέρουν την δυνατότητα για εύκολο σετάρισμα των αναρτήσεων μέσα ενός smartphone. Προτείνει δηλαδή το ιδανικό σετάρισμα ώστε εύκολα να προχωρήσεις στην αλλαγή μόνος σου. Παράλληλα όμως ρυθμίζεις την χαρτογράφηση του κινητήρα, ενώ αλλάζεις και προκαθορισμένες θέσεις στην επέμβαση του traction control!

Στην λίστα με τον έξτρα εξοπλισμό που διαθέτει η μοτοσυκλέτα, συμπεριλαμβάνονται και τα μαύρα στεφάνια DirtStar της D.I.D που συνδυάζονται με ανοδιωμένα πορτοκαλί κέντρα "σμιλεμένα" σε CNC εργαλειομηχανές. Οι μαύρες ακτίνες με τα πορτοκαλί αλουμινένια "καψούλια", τονίζουν την αγωνιστική εμφάνιση, ενώ διατηρούν το μη αναρτώμενο βάρος χαμηλά για να απολαμβάνει ο αναβάτης απόλυτο έλεγχο.

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Dunlop Geomax MX 33, ενώ οι Factory ανοδιωμένες πλάκες ταιριάζουν άψογα με το πιρούνι XACT της WP, οι οποίες έχουν μελετημένη ακαμψία για να συμβαδίζουν με τα χαρακτηριστικά του πιρουνιού και του πλαισίου.

Το KTM 250 SX-F Troy Lee Designs διαθέτει στάνταρ το slip-on τελικό της Akrapovič, με διπλό όφελος στην απόδοση και την μείωση του βάρους, όπως και το εργοστασιακό σύστημα που κλειδώνει το μπροστινό για τις εκκινήσεις, μαζί με την προστατευτική ποδιά. Επιπλέον, έχει τοποθετηθεί προστατευτικό για το μπροστινό δισκόφρενο (με τον ημί-πλευστό δίσκο) και ένα ελαφρύ αλουμινένιο πίσω γρανάζι για την τελική μετάδοση. Το κάλυμμα του συμπλέκτη είναι από billet της Honson, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την Factory εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σπέσιαλ γραφικά που σχεδίασε η Troy Lee Designs, με έντονη αγωνιστική αύρα, που συμπληρώνεται από το μπλε κάλυμμα της σέλας με τις λωρίδες από σιλικόνη που της προσθέτουν αντιολισθιτικές ιδιότητες.

Το νέο KTM 250 SX-F Troy Lee Designs θα είναι διαθέσιμο από αυτόν το μήνα στους εμπόρους ΚΤΜ σε όλο τον κόσμο.

Tags: