KTM 250 SX-F Troy Lee Designs: Με Factory"προίκα"

Βασισμένο στην αγωνιστική τεχνογνωσία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/10/2020

Εξελιγμένο βάσει της εμπειρίας των κορυφαίων αναβατών στο παγκόσμια πρωταθλήματα Supercorss και Motocross, το περιορισμένης παραγωγής KTM 250 SX-F Troy Lee Designs παρουσιάστηκε έχοντας ως "σημαία" του τις αναβαθμιστικές πινελιές πάνω στο ήδη επιτυχημένο πακέτο του KTM 250 SX-F.

Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει τις κορυφαίες αναρτήσεις WP XP XACT, το εξαιρετικά ελαφρύ χρωμομολυβδαινιούχο πλαίσιο, φρένα της Brembo και δύο επιλογές χαρτογράφησης που επεμβαίνουν στο traction control και στο launch control, όπως όλα τα κορυφαία μοντέλα της ΚΤΜ. Σε συνδυασμό μ' αυτόν το εξοπλισμό, η έκδοση Troy Lee Designs διαθέτει επιπλέον "προίκα" που την καθιστά "το απόλυτο όπλο στην πίστα". Ένα από τα πιο ηχηρά τεχνολογικά πρόσθετα είναι η μονάδα διασύνδεσης, η οποία σε συνδυασμό με την δωρεάν εφαρμογή myKTM προσφέρουν την δυνατότητα για εύκολο σετάρισμα των αναρτήσεων μέσα ενός smartphone. Προτείνει δηλαδή το ιδανικό σετάρισμα ώστε εύκολα να προχωρήσεις στην αλλαγή μόνος σου. Παράλληλα όμως ρυθμίζεις την χαρτογράφηση του κινητήρα, ενώ αλλάζεις και προκαθορισμένες θέσεις στην επέμβαση του traction control!

Στην λίστα με τον έξτρα εξοπλισμό που διαθέτει η μοτοσυκλέτα, συμπεριλαμβάνονται και τα μαύρα στεφάνια DirtStar της D.I.D που συνδυάζονται με ανοδιωμένα πορτοκαλί κέντρα "σμιλεμένα" σε CNC εργαλειομηχανές. Οι μαύρες ακτίνες με τα πορτοκαλί αλουμινένια "καψούλια", τονίζουν την αγωνιστική εμφάνιση, ενώ διατηρούν το μη αναρτώμενο βάρος χαμηλά για να απολαμβάνει ο αναβάτης απόλυτο έλεγχο.

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Dunlop Geomax MX 33, ενώ οι Factory ανοδιωμένες πλάκες ταιριάζουν άψογα με το πιρούνι XACT της WP, οι οποίες έχουν μελετημένη ακαμψία για να συμβαδίζουν με τα χαρακτηριστικά του πιρουνιού και του πλαισίου.

Το KTM 250 SX-F Troy Lee Designs διαθέτει στάνταρ το slip-on τελικό της Akrapovič, με διπλό όφελος στην απόδοση και την μείωση του βάρους, όπως και το εργοστασιακό σύστημα που κλειδώνει το μπροστινό για τις εκκινήσεις, μαζί με την προστατευτική ποδιά. Επιπλέον, έχει τοποθετηθεί προστατευτικό για το μπροστινό δισκόφρενο (με τον ημί-πλευστό δίσκο) και ένα ελαφρύ αλουμινένιο πίσω γρανάζι για την τελική μετάδοση. Το κάλυμμα του συμπλέκτη είναι από billet της Honson, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την Factory εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σπέσιαλ γραφικά που σχεδίασε η Troy Lee Designs, με έντονη αγωνιστική αύρα, που συμπληρώνεται από το μπλε κάλυμμα της σέλας με τις λωρίδες από σιλικόνη που της προσθέτουν αντιολισθιτικές ιδιότητες.

Το νέο KTM 250 SX-F Troy Lee Designs θα είναι διαθέσιμο από αυτόν το μήνα στους εμπόρους ΚΤΜ σε όλο τον κόσμο.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες