KTM 390 Adventure 2023 - Νέα έκδοση με ακτινωτές ζάντες, νέα χρώματα και γραφικά

Μια ευπρόσδεκτη αλλαγή, κι ένα βήμα προς... το Rally που αναμένεται
KTM 390 Adventure 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Για το 2023 η KTM προίκισε το 390 Adventure με αλουμινένιες ακτινωτές ζάντες αντί των προηγούμενων χυτών με τα μπράτσα, κάτι που έκαναν ήδη εδώ και κάποια χρόνια όσοι ιδιοκτήτες της μοτοσυκλέτας ήθελαν περισσότερο χώμα.

Σημειώστε πως η αυστριακή εταιρεία, παράλληλα με την “Spoked Wheels” έκδοση θα διαθέτει για το 2023 και την έκδοση με τα μπράτσα στους τροχούς, για όσους προτιμούν αυτή τη λύση. Για τους υπόλοιπους, οι ακτίνες προσφέρουν σαφή πλεονεκτήματα στην απορρόφηση των ανωμαλιών της off-road (και όχι μόνο) οδήγησης και δίνουν πιο αυθεντικό On-Off χαρακτήρα στη μοτοσυκλέτα.

Πέρα από τη νέα έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς, και πέρα από τα νέα χρώματα (ή τις νέες αναλογίες και θέσεις αυτών) και γραφικά του 23, η 390 Adventure παραμένει ως είχε και το 2022.

Συνεχίζει και στις δυο εκδόσεις της να έχει ζάντες 19 και 17 ιντσών με ελαστικά CONTINENTAL TKC70, και στον κορυφαίο εξοπλισμό της περιλαμβάνονται ο δυνατός μονοκύλινδρος κινητήρας των 373 κ.εκ., με απόδοση 44 hp και 3,77 kgm ροπής, το ρεζερβουάρ των 14,5 λίτρων που μαζί με τη φειδωλή κατανάλωση προσφέρει μεγάλη αυτονομία, το Traction Control -που μπορεί να απενεργοποιηθεί-, το Cornering ABS, το OFFROAD ABS με την επέμβαση μόνο μπροστά, ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, η TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 5 ιντσών, το πλαίσιο χωροδικτύωμα, οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις APEX της WP και τα φρένα της BYBRE, τα LED φώτα, η ρυθμιζόμενη σε 2 θέσεις ζελατίνα, κ.α.

Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει 172 κιλά γεμάτη με υγρά, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 830 mm και η KTM συνεχίζει να διαθέτει για αυτήν μια εκτενέστατη σειρά επίσημων αξεσουάρ (PowerParts).

Ετικέτες

Felo M-1 - E-Scooter που διπλώνει και μεταφέρεται

Στα χνάρια του θρυλικού Honda Motocompo
Felo M-1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/3/2023

Στο Tokyo Motorcycle Show του 2023 η κινέζικη Felo παρουσίασε ένα ηλεκτρικό μικρό scooter με design που θυμίζει το παλαιότερο βενζινοκίνητο Honda Motocompo. Το M-1 είναι αναδιπλούμενο, ζυγίζει μόλις 37 κιλά και στόχο έχει τη last mile mobility.

Όπου last mile mobility βάλτε το τελευταίο στάδιο ενός ταξιδιού. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο του μέχρι λίγο έξω από το κέντρο, να παρκάρει και να κάνει τις δουλειές του με το M-1, το οποίο διπλωμένο χωρά στο πορτ-μπαγκάζ.

Το design του Μ-1 θυμίζει πολύ εκείνο του Motocompo, αλλά το e-scooter της Felo δείχνει σαφώς πιο εξεζητημένο, πιο στιλάτο και πιο σύγχρονο, με προβολέα που θυμίζει παλαιότερα φώτα από… BMW, μια όμορφη “πλάκα” -πιθανώς από πλαστικό- που κρύβει τον σωλήνα του τιμονιού, δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, και χειρολαβές μπροστά και πίσω για να το σηκώνετε εύκολα.

Felo M-1

Οι διαστάσεις του M-1 είναι ιδιαίτερα μικρές, με μήκος 1.160 mm, πλάτος 560 mm και ύψος 860 mm, ενώ το μεταξόνιο του βρίσκεται μόλις στα 800 mm, το ύψος σέλας στα 590 mm και το βάρος του στα 37 κιλά. Οι ζάντες του είναι 8 ιντσών μπροστά και 7 πίσω.

Ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού έχει απόδοση 400W (0,53 hp), ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι 48V20Ah με χωρητικότητα 1kWh, με τη Felo να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 35 χλμ/ώρα και αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε ιδανικές συνθήκες.

Η επίσημη τιμή του M-1 στην Ιαπωνία είναι 380.000 γιεν, ήτοι 2.680 ευρώ, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στο τελευταίο τρίμηνο του 2023

Ετικέτες