KTM 390 Adventure 2023 - Νέα έκδοση με ακτινωτές ζάντες, νέα χρώματα και γραφικά

Μια ευπρόσδεκτη αλλαγή, κι ένα βήμα προς... το Rally που αναμένεται
KTM 390 Adventure 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Για το 2023 η KTM προίκισε το 390 Adventure με αλουμινένιες ακτινωτές ζάντες αντί των προηγούμενων χυτών με τα μπράτσα, κάτι που έκαναν ήδη εδώ και κάποια χρόνια όσοι ιδιοκτήτες της μοτοσυκλέτας ήθελαν περισσότερο χώμα.

Σημειώστε πως η αυστριακή εταιρεία, παράλληλα με την “Spoked Wheels” έκδοση θα διαθέτει για το 2023 και την έκδοση με τα μπράτσα στους τροχούς, για όσους προτιμούν αυτή τη λύση. Για τους υπόλοιπους, οι ακτίνες προσφέρουν σαφή πλεονεκτήματα στην απορρόφηση των ανωμαλιών της off-road (και όχι μόνο) οδήγησης και δίνουν πιο αυθεντικό On-Off χαρακτήρα στη μοτοσυκλέτα.

Πέρα από τη νέα έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς, και πέρα από τα νέα χρώματα (ή τις νέες αναλογίες και θέσεις αυτών) και γραφικά του 23, η 390 Adventure παραμένει ως είχε και το 2022.

Συνεχίζει και στις δυο εκδόσεις της να έχει ζάντες 19 και 17 ιντσών με ελαστικά CONTINENTAL TKC70, και στον κορυφαίο εξοπλισμό της περιλαμβάνονται ο δυνατός μονοκύλινδρος κινητήρας των 373 κ.εκ., με απόδοση 44 hp και 3,77 kgm ροπής, το ρεζερβουάρ των 14,5 λίτρων που μαζί με τη φειδωλή κατανάλωση προσφέρει μεγάλη αυτονομία, το Traction Control -που μπορεί να απενεργοποιηθεί-, το Cornering ABS, το OFFROAD ABS με την επέμβαση μόνο μπροστά, ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, η TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 5 ιντσών, το πλαίσιο χωροδικτύωμα, οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις APEX της WP και τα φρένα της BYBRE, τα LED φώτα, η ρυθμιζόμενη σε 2 θέσεις ζελατίνα, κ.α.

Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει 172 κιλά γεμάτη με υγρά, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 830 mm και η KTM συνεχίζει να διαθέτει για αυτήν μια εκτενέστατη σειρά επίσημων αξεσουάρ (PowerParts).

Ετικέτες

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες