KTM 890 Duke Tech3: Special και Limited έκδοση!

Διαθέσιμο μόνο στην Γαλλία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/4/2021

 

Η Tech3 μπήκε ως δορυφορική ομάδα της Yamaha στα MotoGP για πρώτη φορά, πριν από 19 χρόνια (το 2002). Από τις τάξεις της έχουν περάσει μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Andrea Dovizioso και ο Ben Spies, ως εφαλτήριο για να μεταπηδήσουν σε εργοστασιακές ομάδες. Παρόλα αυτά, καθ' όλη την διάρκεια της συνεργασίας της με την Yamaha, η Tech3 δεν είχε καταφέρει να γευτεί την χαρά της νίκης.

Το 2019, ο Herve Poncharal (ιδιοκτήτης της ομάδας) αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους "μπλε" και να υπογράψει με την ΚΤΜ, μια κίνηση που επέφερε αρκετό σκεπτικισμό, μιας και οι Αυστριακοί δεν είχαν ως τότε μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Το 2020 όμως, ο Poncharal και η ομάδα του δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, όταν ο Miguel Oliveira ανέβασε την Tech3 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Αυστρία, ένας θρίαμβος που επαναλήφθηκε στον τελευταίο αγώνα της περσινή σεζόν στο Portimao.

Λίγο πριν το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, η Tech3 παρουσίασε τα καινούργια της χρώματα, με ένα τεράστιο λογότυπο της ΚΤΜ πάνω σε ένα επιβλητικό πορτοκαλί φόντο. Για να γιορτάσουν την επιτυχία της ομάδας, η ΚΤΜ Γαλλίας έφτιαξε μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση του ΚΤΜ 890 Duke Tech3.

Θα φτιαχτούν μόλις 100 μοτοσυκλέτες που θα είναι βαμμένες στα χρώματα της Tech3, θα διαθέτουν καρίνα και μονόσελο. Η εξάτμιση της Akrapovic προσθέτει έναν επιπλέον αγωνιστικό τόνο, αλλά κάτω από το "περιτύλιγμα", το 890 παραμένει απαράλλαχτο. Ο υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά των 890cc διατηρεί την ισχύ των 113 ίππων και η ευελιξία που χαρίζει το πλαίσιο επιβεβαιώνει το προσωνύμιο του "νυστεριού" που συνοδεύει την μοτοσυκλέτα.

Τα 100 890 Duke Tech3 θα είναι διαθέσιμα μόνο στη Γαλλία, με κόστος 11.690 ευρώ, μόλις 1.300 ευρώ πάνω από την στάνταρ έκδοση. Η χρηματική διαφορά είναι λογική για τα έξτρα που προσφέρει και δυστυχώς είναι κρίμα που η μοτοσυκλέτα δεν θα διατίθεται και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου…

Royal Enfield Flying Flea C6: Πρώτη δημόσια εμφάνιση στην Ευρώπη

Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του νέου brand της RE ετοιμάζεται για τις ευρωπαϊκές αγορές
C6
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/3/2026

Η Royal Enfield Flying Flea C6, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στους δρόμους της Ευρώπης στον Μαραθώνιο της Ρώμης.

Μαζί με τη νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, στην πρωτεύουσα της Ιταλίας παρέλασαν μια σειρά από κλασικές και vintage μοτοσυκλέτες από την ιστορία της ινδικής εταιρείας. Η Royal Enfield δεν ήθελε μάλλον να αποκαλύψει πολλά σχετικά με την εμφάνιση της Flying Flea C6, καθώς εμφανίστηκε μεν δημόσια, αλλά ήταν καμουφλαρισμένη.

C6

Μαζί με τη Flying Flea C6 παρέλασαν ακόμη μια Royal Enfield Quadracycle του 1901, μια Model 201 225 κυβικών του 1921, μια Meteor 700 κυβικών του 1953 και μια Bullet Trails 350 κυβικών του 1957, ενώ συμμετείχαν και συνολικά 30 Guerrilla 450 και Himalayan 450.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έχει ρετρό σχεδίαση που ξεχωρίζει και έχει εμπνευστεί από την πολύ ελαφριά μοτοσυκλέτα που είχε το παρατσούκλι "Ιπτάμενος Ψύλλος" (Flying Flea) και κατασκευάστηκε από την Royal Enfield στον 2ο ΠΠ για να πέφτει με αλεξίπτωτο και να τίθεται αμέσως σε λειτουργία από τον αναβάτη της. Το πλαίσιό της είναι αλουμινένιο και φέρει girder πιρούνι που είναι επίσης αλουμινένιο.

C6

Η Flying Flea C6 διαθέτει 5 riding modes, απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα, πλήρη συνδεσιμότητα με δυνατότητα πλοήγησης, traction control και ABS που απενεργοποιείται. Η κυκλοφορία της αναμένεται σύντομα, οπότε και περισσότερες πληροφορίες πρόκειται να ανακοινωθούν.

C6

 

Ετικέτες