Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024

Εορτασμός των 10 χρόνων ζωής της κοινότητας “The Clan” της Moto Guzzi
motomagMoto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

22/1/2024

Μία νέα έκδοση έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των roadster της Moto Guzzi, η οποία χρησιμοποιεί ως βάση τo V7 και αντλεί έμπνευση από το λογότυπο της κοινότητας “The Clan”, που δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο να συγκεντρώσει σε ένα σημείο όλους του ιδιοκτήτες και φίλους της Moto Guzzi.

Ξεκινώντας από το αισθητικό κομμάτι, το λευκό ρεζερβουάρ έχει στο πάνω μέρος του βαφτεί με μαύρο και καρό, αντλώντας έμπνευση από το λογότυπο της “The Clan”. Γύρω του, βλέπουμε ένα κόκκινο σιρίτι, με το ανωδιωμένο καπάκι του ρεζερβουάρ και αυτό σε μαύρο χρώμα. Ολοκληρώνοντας την σπορ αύρα που αποπνέει η νέα έκδοση, βαμμένα σε κόκκινο χρώμα είναι επίσης το έμβλημα του αετού, το V7 που βρίσκεται στα καπάκια κάτω από την μαύρη σέλα με κόκκινες εξωτερικές ραφές, οι λεπτομέρειες στους τροχούς, αλλά και τα δύο αμορτισέρ πίσω.

Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024

Στον εξοπλισμό της Stone Ten, περιλαμβάνονται ακόμη μία πλάκα στο τιμόνι, στην οποία αναγράφεται το όνομα του μοντέλου και bar-end καθρέπτες, οι οποίοι δίνουν μία πιο καθαρή εικόνα στην μοτοσυκλέτα. Για την συγκεκριμένη έκδοση τα καπάκια της κεφαλής του κινητήρα έχουν βαφτεί σε ανθρακί χρώμα, ενώ τα προστατευτικά των σωμάτων ψεκασμού είναι μαύρα.

Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024

Το V7 Stone Red εφοδιάζεται με τα δύο τελικά της Arrow, τα οποία ανήκουν στον κατάλογο των εξτρά αξεσουάρ της Moto Guzzi και μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις εκδόσεις του roadster μοντέλου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αλλαγή αυτή αυξάνει την απόδοση του εγκάρσια τοποθετημένου αερόψυκτου V2 κινητήρα 853 κυβικών. Έτσι, η μέγιστη ισχύς φτάνει εδώ τους 66,5 ίππους (από 65,2 στις άλλες εκδόσεις) στις 6.700 στροφές, ενώ η ροπή αγγίζει τα 7,64 χιλιογραμμόμετρα (από τα 7,44) στις 4.900 στροφές.

Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024

Η νέα Moto Guzzi V7 Stone Red αναμένεται να βρεθεί στους αντιπροσώπους της εταιρείας τον Απρίλιο, με την τιμή της για την Ελλάδα να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024Moto Guzzi V7 Stone Ten – Παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo 2024

 

Ετικέτες

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες