Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Moto Guzzi V9 2021: Περισσότερη δύναμη

Κινητήρας από το V85 TT

Η Moto Guzzi παρουσίασε σήμερα τα νέα V9 Bobber και Roamer του 2021, τα οποία έχουν δεχθεί σημαντικές αναβαθμιστικές πινελιές. Η προφανής αλλαγή και στις δύο εκδόσεις είναι ο νέος κινητήρας που προέρχεται από το V85 TT, γεγονός που συνεπάγεται σημαντική αύξηση στην ιπποδύναμη (65 ίππους από 55) και στην ροπή (7,4kgm από 6,3kgm).

Το πλαίσιο έχει δεχθεί κι αυτό αλλαγές, με ενισχύσεις κυρίως στην περιοχή του λαιμού, ενώ καινούργια είναι και τα μαρσπιέ με τις ελαστικές επιφάνειες προκειμένου να φιλτράρονται ακόμη περισσότερο οι κραδασμοί. Επιπλέον, πέρα από το ABS στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και το traction control, το MGCT όπως το ονομάζει η Guzzi.

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους αλλαγές, η έκδοση Bobber διαθέτει νέα σέλα, όπως νέα είναι τα πλαϊνά πλαστικά και το κοντό μπροστινό φτερό. Επίσης έχει τοποθετηθεί νέο ψηφιακό όργανο και full LED φώτα, με DRL για τον κεντρικό προβολέα στο σχήμα του περιγράμματος του αετού της Guzzi.

Και οι δύο εκδόσεις θα διατίθενται και με μειωμένη ιπποδύναμη προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για την Α2 κατηγορία των διπλωμάτων.