Moto Guzzi V9 2021: Περισσότερη δύναμη

Κινητήρας από το V85 TT
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/1/2021

Η Moto Guzzi παρουσίασε σήμερα τα νέα V9 Bobber και Roamer του 2021, τα οποία έχουν δεχθεί σημαντικές αναβαθμιστικές πινελιές. Η προφανής αλλαγή και στις δύο εκδόσεις είναι ο νέος κινητήρας που προέρχεται από το V85 TT, γεγονός που συνεπάγεται σημαντική αύξηση στην ιπποδύναμη (65 ίππους από 55) και στην ροπή (7,4kgm από 6,3kgm).

Το πλαίσιο έχει δεχθεί κι αυτό αλλαγές, με ενισχύσεις κυρίως στην περιοχή του λαιμού, ενώ καινούργια είναι και τα μαρσπιέ με τις ελαστικές επιφάνειες προκειμένου να φιλτράρονται ακόμη περισσότερο οι κραδασμοί. Επιπλέον, πέρα από το ABS στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και το traction control, το MGCT όπως το ονομάζει η Guzzi.

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους αλλαγές, η έκδοση Bobber διαθέτει νέα σέλα, όπως νέα είναι τα πλαϊνά πλαστικά και το κοντό μπροστινό φτερό. Επίσης έχει τοποθετηθεί νέο ψηφιακό όργανο και full LED φώτα, με DRL για τον κεντρικό προβολέα στο σχήμα του περιγράμματος του αετού της Guzzi.

Και οι δύο εκδόσεις θα διατίθενται και με μειωμένη ιπποδύναμη προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για την Α2 κατηγορία των διπλωμάτων.

QJMOTOR SRT800RX – Έρχεται στην Ελλάδα με τιμή 1,5 χιλιάρικο κάτω από τον άμεσο ανταγωνισμό

Πότε αναμένεται στη χώρα μας το πιο χωματερό μέλος στη γκάμα των SRT
qjmotor srt 800 rx
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/6/2026

Το πρωτοείδαμε το 2024 στην κινέζικη επικαιρότητα και έναν χρόνο μετά εμφανίστηκε στην EICMA, έτοιμο για τις ευρωπαϊκές αγορές με πιστοποίηση Euro 5+.

Το νέο SRT800RX ετοιμάζεται για την άφιξή του στην Ελλάδα, εμπλουτίζοντας τη γκάμα των SRT μοντέλων με το ονομαστικά ελαφρύτερο και θεωρητικά ικανότερο να κινηθεί εκτός δρόμου.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα με ίδια σχεδίαση με το SRT450RX, εφοδιασμένη με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 799 cc και απόδοση 95 hp και 8,9 kgm για 194 στεγνά κιλά, η άφιξη της οποίας ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Απρίλιο, ωστόσο καθυστέρησε λίγο και πλέον δεν αναμένεται στη χώρα μας πριν τα τέλη Αυγούστου.

qjmotor srt 800 rx

Μάλιστα μόλις πριν λίγες μέρες το ΜΟΤΟ βρέθηκε στην Κίνα, όπου είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε μια έκδοση προπαραγωγής του SRT800RX.

Εκεί ενημερωθήκαμε πως το νέο μοντέλο θα μπει στην κανονική ροή παραγωγής του κινέζικου εργοστασίου στα τέλη Ιουνίου και δεν αναμένεται να βρεθεί στην Ελλάδα πριν την 30ή Αυγούστου, με το πιθανότερο σενάριο να το τοποθετεί την άφιξή του ως τα μέσα το Σεπτέμβρη.

Σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε σε δράση με βίντεο από την επίσκεψή μας στη γραμμή παραγωγής της QJMOTOR και την πρώτη μας οδηγική επαφή με τη μοτοσυκλέτα που θέλει να βάλει φωτιά στα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας.

Το καλύτερο ωστόσο αφορά την τιμή του, καθώς η Γκοργκόλης ΑΕ έχει ανακοινώσει τη λιανική του SRT800RX στα 7.495 ευρώ, τιμή που του δίνει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού του. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως δύο μοτοσυκλέτες που στα χαρτιά είναι άμεσες αντίπαλοί του στη μάχη της αγοράς στη χώρα μας, οι CFMOTO 800MT-X και Voge DS800 X Rally, κοστολογούνται προς 8.990 και 8.995 αντιστοίχως, γεγονός που γίνει μια γερή αβάντα της τάξης των 1.500 ευρώ στο νέο μοντέλο της QJMOTOR και το χρίζει ως το φθηνότερο μοντέλο της κατηγορίας των 800 κυβικών, ενώ ανταγωνίζεται σε τιμή ακόμη και μοντέλα μικρότερου κυβισμού! 

Ετικέτες