Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέο Voge 500AC: Commuter με στιλ!

Καινούργιο μέλος για δικύλινδρα 500 της Voge

Η μεσαία κατηγορία κυβισμού κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις αγορές παγκοσμίως, προτάσσοντας όλο και περισσότερο το αβαντάζ της προσιτής οικονομικά χρυσής τομής, τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και από την χρηστική οπτική. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατηγορίας των μεσαίων κυβικών, είναι η οικογένεια των δικύλινδρων 500 της Honda, όπως και το Benelli Leoncino αλλά και τα δύο μοντέλα της Voge, το 500DS/S.

Στα δύο τελευταία, τα πεντακοσάρια της Voge δηλαδή, ετοιμάζεται να προστεθεί ένα ακόμη μέλος. Οπτικά θα μπορούσε να το περάσει κανείς για μια scrambler έκδοση του Leoncino, αλλά πρόκειται για το Voge 500AC, το οποίο διαθέτει τον ίδιο δικύλινδρο εν σειρά με τα 471cc της υπόλοιπης οικογένειας των Voge 500. Πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του, όπως ο προβολέας και τα φλας, μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα του 300AC, αντανακλώντας την εταιρική ταυτότητα της μοτοσυκλέτας. Όπως και τα υπόλοιπα της σειράς των Voge 500, έτσι και το AC θα εισαχθεί κατά πάσα πιθανότητα και στην Ευρώπη.

Το νέο μοντέλο της Voge καταφέρνει σχεδιαστικά να διαχωρίσει την ρετρό διάθεση με τα σύγχρονα στοιχεία, διαθέτοντας μια έγχρωμη TFT οθόνη για τα όργανα, η οποία βρίσκεται πάνω από τον κεντρικό διακόπτη, μιας και δεν υπάρχει εδώ η keyless τεχνολογία. Οι αναρτήσεις προέρχονται από της KYB, ενώ οι δίκσοι είναι της ιαπωνικής Nissin. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στην Pirelli, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει δικάναλο ABS.

Κρίνοντας πάντως από την μέχρι τώρα εμπειρία μας με το 500DS, πρόκειται για έναν εξαιρετικό κινητήρα που σπάει κάθε στερεότυπο γύρω από τους κινέζικους κινητήρες μέχρι σήμερα, καταφέρνοντας όχι μόνο να κοιτάξει στα ίσα τον ευρωπαϊκό και ιαπωνικό ανταγωνισμό, αλλά σε πολλούς τομείς βρίσκεται και πάνω από αυτόν. Όπως έχουμε τονίσει άλλωστε, η Voge είναι ίσως ο μοναδικός κατασκευαστής από την Κίνα, που δεν έχει επενδύσει στην αντιγραφή επιτυχημένων μοντέλων, αλλά στην ουσιαστική εξέλιξη και στην συνεργασία με επώνυμους προμηθευτές.