Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Οι πρώτες φωτό των νέων BMW R nineT Scrambler & Urban GS

Με πιο off-road προσανατολισμό

Η BMW δουλεύει πάνω σε δύο ανανεωμένες εκδόσεις του R nineT με scrambler φιλοσοφία, εμπνευσμένες από τα πρώτα R80G/S. Με σαφείς τις προθέσεις για πιο χωμάτινο προσανατολισμό, δεν είναι απίθανο αυτές οι δύο νέες εκδόσεις να αποτελέσουν τους αντικαταστάτες των Urban G/S και Scrambler, της νοικογένειας R nineT, με εξίσου σαφή στόχο τον ανταγωνισμό από τα Triumph Scrambler 1200.

Ο φωτογραφικός φακός της MCN συνέλαβε τα δύο μοντέλα σε δοκιμές στο δρόμο, και όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες διαθέτουν ακτινωτούς τροχούς 21 ιντσών με χωμάτινα ελαστικά Metzeler Karoo 3. Και οι δύο μοτοσυκλέτες έχουν μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων (εμπρός και πίσω), με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 250mm στο Urban G/S και 220mm στο Scrambler.

Για ακόμη περισσότερες εκτός δρόμου δυνατότητες, το Urban G/S έχει τους λαιμούς των εξατμίσεων ψηλά, ενώ ο συλλέκτης είναι τοποθετημένος κοντά στο κιβώτιο για να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν νέα σέλα, με του Urban G/S να είναι ενιαία θυμίζοντας αυτές των πρώτων BMW Rally που έτρεχαν στο Dakar. Υπάρχουν ακόμη αρκετές διάσπαρτες… off-road πινελιές, όπως τα χωματερά μαρσπιέ και οι λεβιέδες, τα ψηλά φτερά και τα αφαιρούμενα μαρσπιέ του συνεπιβάτη. Στο Urban G/S οι σχεδιαστές της BMW έχουν τοποθετήσει το ψυγείο λαδιού λίγο πιο ψηλά, προκειμένου να μην "τραυματίζεται" εύκολα από πέτρες και χαλίκια.

Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά, το πιο πιθανό είναι η BMW να χρησιμοποιήσει το πλήρες οπλοστάσιό της που χρησιμοποιεί και στο R 1250GS. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ή… διαρροή που να κάνει λόγο για το πότε θα δούμε τα νέα μοντέλα σε παραγωγή, αλλά με δεδομένου ότι τα R nineT δέχτηκαν πρόσφατα αναβαθμιστικές πινελιές και επίκειται η ανανέωση των Triumph Scrambler 1200, δεν αποκλείεται να δούμε κάτι επίσημο πριν το τέλος του χρόνου.