Παρουσιάστηκε το Honda X-ADV 150

Στην Έκθεση GIIAS 2019 στην Ινδονησία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/7/2019

Η GIIAS είναι ένα από τα μεγαλύτερα event μοτοσυκλέτας στην Ασία, εκεί όπου παραδοσιακά οι περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν τα μικρότερα μοντέλα τους –κάτω από 250cc- που προορίζονται κυρίως για τις ασιατικές αγορές.
Το μεγάλο νέο από την φετινή GIIAS είναι η παρουσίαση του Honda X-ADV 150. To ότι η Honda είχε στα σχέδιά της εδώ και καιρό να δημιουργήσει μια ολόκληρη οικογένεια Χ-ADV, ήταν γνωστό όπως είχατε διαβάσει πρώτοι στον κόσμο εδώ. To 2017 είχαμε πάρει συνέντευξη από τον σχεδιαστή του X-ADV, τον Daniele Lucchesi, στην Ελλάδα και μας είχε αποκαλύψει αποκλειστικά τα σχέδια για τις μικρότερες εκδόσεις του X-ADV. Tώρα όχι μόνο επιβεβαιωνόμαστε, μιας και όταν μιλάμε για μελλοντικά μοντέλα το κάνουμε μ΄πονο όταν είμαστε απόλυτα σίγουροι και τεκμηριωμένοι, αλλά το πλάνο της Honda παίρνει σάρκα και οστά –ή μέταλλο και πλαστικά όπως είναι πιο δόκιμο- κάνοντας την αρχή με τον Βενιαμίν των 150 κυβικών.

Ο σχεδιαστής του X-ADV, Daniele Lucchesi, κατά την διάρκεια της συνέντευξής μας στην Ελλάδα το 2017


Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν για το X-ADV 150 αφορούν τις διαστάσεις του, με συνολικό μήκος 1.950mm, πλάτος 763mm και ύψος 1.153mm. Το σκούτερ θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μία με συνδυασμένο σύστημα φρένων (CBS) και μία με ABS, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για εισαγωγή του και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η έκδοση με το CBS θα ζυγίζει 132 κιλά, ενώ αυτή με το ABS θα φτάνει τα 133kg. Η διαφορά τους δηλαδή με το PCX 150 (από το οποίο δανείζεται προφανώς και τον κινητήρα) θα είναι μόλις ένα κιλό, καθώς οι αντίστοιχες εκδόσεις του PCX ζυγίζουν 131 και 132 κιλά.


Η χωρητικότητα του μονοκύλινδρου είναι ακριβώς ίδια στα 149,3cc, αλλά η ιπποδύναμη έχει μια μικρή διαφορά προς τα κάτω, καθώς θα αποδίδει 14,4 ίππους στις 8.500 στροφές (αντί 14,6hp του PCX) ενώ η ροπή είναι ελαφρώς αυξημένη στα 1,4kgm στις 6.500 στροφές (ο κινητήρας του PCX αποδίδει 1,3kgm). Προφανώς η μετάδοση θα είναι CVT, χωρίς to DCT που διαθέτει το μεγάλο αδερφάκι του), ενώ η ανάρτηση μπροστά είναι ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ. Αντίστοιχα οι τροχοί του θα έχουν διαστάσεις 14 ιντσών μπροστά, με ελαστικό 110/80-14 και 13 ιντσών πίσω με ελαστικό 130/70-13.


Η LCD οθόνη των οργάνων σχεδιάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει όσο περισσότερο αυτή του 750 σε μαύρο φόντο, ενώ θα είναι και ιδιαίτερα ευανάγνωστη υπό το φως του ήλιου. Οι ενδείξεις, όπως φαίνονται και από τις φωτογραφίες, είναι πλήρεις, καθώς πέρα από τα βασικά θα υπάρχει και ένδειξη για την τάση της μπαταρίας και ημερολόγιο! Κάτω από το όργανο είναι τοποθετημένες οι ενδεικτικές λυχνίες, από τις οποίες μπορούμε να δούμε ότι το σκούτερ θα διαθέτει τεχνολογία keyless και φυσικά το σύστημα start/stop για τον κινητήρα.

Morbidelli F125 – Streetfighter με δυνατό εξοπλισμό σε άριστη τιμή

Μετά το scrambler NR125X η Morbidelli φέρνει στην Ελλάδα και ένα ασφάλτινο σπορ γυμνό προδιαγραφών Α1
morbidellil f125
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Χτισμένο πάνω στην ίδια βάση με το NR125X, το F125 μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα, πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα με το scrambler μοντέλο, σε μια υλοποίηση με πιο ασφάλτινη και επιθετική εμφάνιση steetfighter.

morbidelli f125

Ο μονοκύλινδρος του F125 αποδίδει 14,7 ίππους και 1.2 χιλιογραμμόμετρα μέσω μονόδρομου συμπλέκτη και εξατάχυτου κιβωτίου, σε μια μοτοσυκλέτα που δηλώνει 143 υγρά κιλά, συμπεριλαμβανομένου ενός γεμάτου ρεζερβουάρ 14 λίτρων.

morbidelli f125

Το F125 διακρίνεται από τον ίδιο εξοπλισμό με το NR125X, ήτοι αναρτήσεις με ανεστραμμένο πιρούνι 33 mm και διαδρομή 130 mm, αμορτισέρ με μοχλικό Pro Link και ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, δικάναλο ABS της Bosch, οθόνη LCD στα όργανα και δύο παροχές φόρτισης USB-A και USB-C.

morbidelli f125

Η Morbidelli φέρνει το F125 στην Ελλάδα σε δύο χρώματα, μαύρο και γκρι, με πολύ ανταγωνιστική λιανική τιμή στα 2.650 ευρώ.

Ετικέτες