Suzuki DR-Z 400 - Πιθανή επιστροφή με νέο όνομα, ίδια όμως συνταγή

Το νέο DR-Z 4S, θα μπορούσε να βγει στην παραγωγή το 2025
motomagSuzuki DR-Z – Επιστρέφει με νέο όνομα, ίδια όμως συνταγή
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

6/2/2024

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από το ιαπωνικό μέσο ειδικού τύπου, Young Machine, η Suzuki θέλει να επαναφέρει στην γκάμα της το θρυλικό όνομα DR-Z, με νέο όνομα, αλλά ίδια συνταγή κρατώντας τη μονοκύλινδρη διάταξη των 400 κυβικών.

Αν και για την ώρα, δεν έχει υπάρξει κάποια επιβεβαίωση από την Suzuki, το Young Machine έχει συνήθως πληροφορίες εκ των έσω, ειδικά όσον αφορά τους τέσσερις μεγάλους Ιάπωνες κατασκευαστές. Σύμφωνα λοιπόν με το ιαπωνικό μέσο, το νέο DR-Z 4S, όπως πιθανολογείται πως θα είναι η ονομασία του, αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2025, ανανεώνοντας το αειθαλές dual-sport μοντέλο της Suzuki, το οποίο εξακολουθεί να πωλείται σε ορισμένες αγορές, όπως των Η.Π.Α. και της Αυστραλίας.

Η αλήθεια είναι ότι το Hamamatsu, τουλάχιστον στην Ευρώπη, έχει μείνει εκτός της Α2 κατηγορίας, με μοναδικό εκπρόσωπο το σκούτερ Burgman 400. Η ζήτηση για τα μικρομεσαία on-off και dual sport μοντέλα, αυξάνεται συνεχώς, με πολλούς κατασκευαστές να μπαίνουν στον χορό, παρουσιάζοντας νέες προτάσεις στις δύο αυτές κατηγορίες. Το νέο DR-Z 4S θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στις Honda CRF 300L και Voge 300 Rally.

Suzuki DR-Z – Επιστρέφει με νέο όνομα, ίδια όμως συνταγή

Ο κινητήρας του αναμένεται να είναι τετράχρονος, υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 398 κυβικών, με την απόδοση να πλησιάζει τους 40 ίππους και την ροπή να βρίσκεται πέριξ των 4 χιλιογραμμόμετρων. Στην φωτογραφία που μας έρχεται από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, βλέπουμε ότι οι προβλέψεις του Young Machine κάνουν λόγο για 39,4 ίππους στις 7.500 στροφές και 4 κιλά ροπής στις 6.500 στροφές, καθιστώντας το ισχυρότερο από τον υπόλοιπο ελαφρύ On-Off ανταγωνισμό της. Δεν σταματούν εκεί, καθώς όπως υποθέτουν το βάρος του δεν θα ξεπερνάει τα 145 κιλά, τοποθετώντας το στον μέσο όρο, όσον αφορά τα σύγχρονα dual sport.

Τα νούμερα των Ιαπώνων είναι ελαφρώς αυξημένα, σε σύγκριση με αυτά του DR-Z 400 που είδαμε και στην Ελλάδα στις αρχές του 2000, την εποχή που η κατηγορία των μεσαίων dual-sport μεσουρανούσε, με το XT600 να σημειώνει συνολικές πωλήσεις που δύσκολα θα ξεπεραστούν. Οι ολοένα αυστηρότεροι περιορισμοί όμως που επέβαλε η ευρωπαϊκή ένωση, “έδιωξαν” τη συγκεκριμένη κατηγορία, από τα μέρη μας, μιας και ήταν ασύμφορη οικονομικά για τους κατασκευαστές η διαδικασία έγκρισης τύπου. Ταυτόχρονα, λίγο πριν την οικονομική κρίση, η αγορά είχε κάνει στροφή στις supersport και superbike, τις οποίες έβλεπες στη σειρά απέξω από τις καφετέριες, μέχρι η οικονομική κρίση να στενέψει τα πλαίσια. Η διαρκής οικονομική στενότητα, έσπρωξε πολλούς στο να αναζητήσουν μία μοτοσυκλέτα που κάνει τα πάντα, ορισμός που ταιριάζει γάντι σε dual sport και on-off μοτοσυκλέτες.

Suzuki DR-Z – Επιστρέφει με νέο όνομα, ίδια όμως συνταγή

Οι παρουσίασεις νέων μοντέλων, όπως τα V-Strom 800 / DE, GSX-8S/8R αλλά και η είσοδος σε εντελώς νέα χωράφια, με την παρουσίαση του sport touring GSX-S1000GX μας δείχνει ότι το Hamamatsu αρχίζει να ξυπνά από τον λήθαργο που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι η Suzuki συνηθίζει να κάνει τέτοιες -μεγάλες- παύσεις, προτού επανέλθει δριμύτερη. Αν τώρα, συνδυάσουμε την παραπάνω είδηση με αυτή που θέλει την ιαπωνική εταιρεία να ετοιμάζει μια δικύλινδρη πλατφόρμα 500 κυβικών, με στόχο να εξοπλίσει διαφορετικά μοντέλα, για μία ευρεία γκάμα αναβατών, τότε μιλάμε για μία κατά μέτωπο επίθεση του Hamamatsu στην Α2 κατηγορία διπλωμάτων.

Ετικέτες

Gemini Ark125X: Νέο καλά εξοπλισμένο παπί για λιγότερα από δύο χιλιάρικα

H Gemini Μotors ακολουθεί την τάση της εποχής για παπιά που καλύπτουν διευρυμένες ανάγκες και γούστα
GEMINI ARK125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/7/2026

Με το νέο Ark125X η Gemini εμπλουτίζει τη γκάμα της προσθέτοντας ένα νέο παπί προδιαγραφών συμβατών με διπλώματα οδήγησης Α1, γεμάτη λίστα βασικού εξοπλισμού και πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Ο τετράχρονος, μονοκύλινδρος κινητήρας 124cc Euro5+ με 1 ΕΕΚ και δύο βαλβίδες τροφοδοτείται από ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό της Delphi, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 8,6 hp στις 8.000 rpm και ροπή 0,9 kgm στις 5.500 rpm.

GEMINI ARK125X

Το Ark125X βασίζεται σε ένα παραδοσιακό ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων, ενώ για την εκκίνησή του η ιδιοκτήτης απολαμβάνει τη σιγουριά που προσφέρει ο συνδυασμός μίζας και μανιβέλας. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την κατηγορία είναι η ύπαρξη αντικραδασμικού άξονα, ο οποίος εξασφαλίζει ομαλότερη λειτουργία σε όλο το φάσμα στροφών του κινητήρα.

Η Gemini μιλά για ονομαστική κατανάλωση που σε μέση τιμή δεν ξεπερνά τα 1,8 lt/100 Km (WMTC) και σε συνάρτηση με το χωρητικότητας 4,7 lt ρεζερβουάρ καυσίμου μπορεί και προσφέρει θεωρητική αυτονομία άνω των 250 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα.

GEMINI ARK125X

Τυπικά για την κατηγορία του, το νέο Ark125X κυλά σε αλουμινένιους τροχούς 17 ιντσών, σταματά με κυματιστά δισκόφρενα (μαργαρίτα) μπροστά και πίσω με συνδυασμένη λειτουργία πέδησης (CBS), ενώ το μπροστινό φρένο ξεχωρίζει με τη διπίστονη δαγκάνα να επενεργεί σε δίσκο διάμετρο 320 mm.

Με βάρος στα μόλις 98 κιλά και μεταξόνιο στα 1.255mm η ευκολία οδήγησης είναι δεδομένη, ενώ ο βασικός εξοπλισμός του Ark125X διακρίνεται για την πληρότητά του συγκριτικά με τα δεδομένα της αγοράς των παπιών:

  • Προβολέας LED με φως ημέρας DRL
  • Οθόνη LCD με αναλογικό στροφόμετρο
  • Πλάτη συνεπιβάτη (προσθαφαιρούμενη)
  • Ανεμοθώρακας (προσθαφαιρούμενος)
  • Σπαστά μαρσπιέ αναβάτη
  • Διπλή Θύρα USB (A-C)
  • Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα
  • Σχάρα στην ποδιά
  • Σχάρα αλουμινίου
  • Διατίθεται έξτρα πλάκα για τοποθέτηση βαλίτσας Top Case.
GEMINI ARK125X

Το νέο Ark125X είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας και μάλιστα στην πολύ ανταγωνιστική τιμή των 1.795€!

Προσφέρεται σε τέσσερις χρωματισμούς, καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και η απόκτησή του μπορεί να γίνει και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων της αντιπροσωπείας, που περιλαμβάνουν και 18μηνη άτοκη εξόφληση με πιστωτική κάρτα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210-2585991 και στο [email protected]

GEMINI ARK125X

 

Ετικέτες