Suzuki GSX-R1000R 2025 - Σε χρωματικό συνδυασμό που θυμίζει K5 [VIDEO]

Όχι φυσικά για την Ευρώπη όπου η μοτοσυκλέτα δεν κυκλοφορεί πλέον, αλλά για Η.Π.Α. και Ωκεανία...
Suzuki GSX-R1000R 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2024

Δυστυχώς για εμάς, το Suzuki GSX-R1000R ΔΕΝ πληροί πλέον τις Euro προδιαγραφές, με τη Suzuki να μην πιστεύει στις προοπτικές του στην ευρωπαϊκή αγορά, κι έτσι η μεγάλη Superbike του Hamamatsu δεν κυκλοφορεί πια σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το 2025 πάντως -και για τις αγορές των Η.Π.Α. και Ωκεανίας-, οι Ιάπωνες παρουσίασαν τη μοτοσυκλέτα σε 3 χρωματισμούς, με τον λευκό-μπλε να απευθύνεται στους νοσταλγούς των εκδόσεων K4, K5, Κ6 και Κ7 της μοτοσυκλέτας.

Πέρα από το λευκό-μπλε χρώμα, το GSX-R1000R 2025 θα διατίθεται σε δυο ακόμα χρωματικούς συνδυασμούς, ασημί-μπλε-μαύρο και κόκκινο-μαύρο-ασημί.

Το GSX-R1000R του 25 δεν έχει καμία άλλη διαφορά από το μοντέλο του 24, που με τη σειρά του δεν είχε από το 23, που με τη σειρά του…

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένει ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 999.8 κ.εκ. με τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων (τιτανίου παρακαλώ) SR-VVT, το σύστημα Suzuki Exhaust Tuning-Alpha με τη βαλβίδα στην εξάτμιση, το Suzuki Ram Air Direct (SRAD) στην εισαγωγή αέρα, το 6τάχυτο κιβώτιο τύπου κασέτα, και τα κάθετα τοποθετημένα μπεκ του ψεκασμού S-TFI. Τα μπουζί είναι ιριδίου και ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.

Στα ηλεκτρονικά βρίσκουμε γκάζι ride-by-wire, ενώ μια μονάδα αδρανειακών μετρήσεων IMU 6 αξόνων βελτιστοποιεί τη λειτουργία των ABS, Traction Control (10 επιπέδων), των τριών Riding Modes, και του συστήματος που αποτρέπει το ανασήκωμα του πίσω τροχού στο φρενάρισμα (Motion Track Brake System), ενώ η μοτοσυκλέτα έρχεται με quick-shifter 2 κατευθύνσεων, Launch Control, Suzuki Easy Start System, και Low RP Assist.

Το πλαίσιο είναι δυο δοκών αλουμινίου, με ρυθμιζόμενη θέση ψαλιδιού, ενώ στις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι SHOWA Balance Free Fork (BFF) και μονό πίσω αμορτισέρ SHOWA Balance Free Rear Cushion lite. Οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες μπροστά που πιάνουν σε δίσκους 320 mm είναι της Brembo, ενώ μεταλλικά είναι τα σωληνάκια φρένων.

Ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο μεγάλο GSX-R εκτός Ευρώπης, ενώ εμείς θα πρέπει να αρκεστούμε στα Hayabusa και GSX-8R, που είναι οι σπορ μοτοσυκλέτες της Suzuki με Euro 5+ προδιαγραφές.

Ετικέτες

Honda ADV160: Το πρώτο σκούτερ συμβατό με βενζίνη E85 παρουσιάστηκε στην Ινδία με απίστευτη τιμή

Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Οκτώβριο
adv
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Honda της Ινδίας παρουσίασε το ADV160 στην τιμή των 1.500 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα μοντέλα της Honda που παρουσιάστηκε στην Ινδία τον Ιούλιο του 2026 και για το οποίο ανακοινώθηκε επίσημη τιμή.

Οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας της Honda και των εξουσιοδοτημένων αντιπροσωπειών, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου 2026.

Το Honda ADV160 θεωρείται το πρώτο σκούτερ στην Ινδία που είναι συμβατό με καύσιμα E85, μίγμα βενζίνης και αιθανόλης. Η ισχύς προέρχεται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα 156,93 κυβικών που παράγει 16,3 ίππους και 1,5 kg.m ροπήςΗ συμβατότητα με το E85 σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί με καύσιμο που περιέχει έως και 85% αιθανόλη, όταν στην χώρα μας η αιθανόλη δεν πρέπει να ξεπερνά το 10%. Η διαθεσιμότητα αυτού του καυσίμου θα εξαρτηθεί από την τοπική υποδομή λιανικής πώλησης, αν και το ευέλικτο σύστημα επιτρέπει στο σκούτερ να λειτουργεί εννοείται και με μίγματα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αιθανόλη.

adv

Ο μπροστινός τροχός είναι 14 ιντσών και 13 είναι ο πίσω. Το βάρος του σκούτερ ανέρχεται στα 133 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 8 λίτρων, ενώ το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και η απόσταση από το έδαφος στα 165 mm.

Το ADV παρά το όνομά του είναι φτιαγμένο για αστική μετακίνηση και κάτω από την σέλα του διαθέτει χώρο αποθήκευσης 27 λίτρων, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, θύρα USB, Traction Control (Honda Selectable Torque Control) και ABS στον πίσω τροχό.

Με τιμή στα 1.500 ευρώ και με το σκούτερ να είναι συμβατό με βενζίνη E85, όλα δείχνουν πως θα είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστική επιλογή μεταξύ των σκούτερ της κατηγορίας, όπως τα Yamaha Aerox και Hero Xoom 160.

Ετικέτες