Suzuki GSX-R1000R 2025 - Σε χρωματικό συνδυασμό που θυμίζει K5 [VIDEO]

Όχι φυσικά για την Ευρώπη όπου η μοτοσυκλέτα δεν κυκλοφορεί πλέον, αλλά για Η.Π.Α. και Ωκεανία...
Suzuki GSX-R1000R 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2024

Δυστυχώς για εμάς, το Suzuki GSX-R1000R ΔΕΝ πληροί πλέον τις Euro προδιαγραφές, με τη Suzuki να μην πιστεύει στις προοπτικές του στην ευρωπαϊκή αγορά, κι έτσι η μεγάλη Superbike του Hamamatsu δεν κυκλοφορεί πια σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το 2025 πάντως -και για τις αγορές των Η.Π.Α. και Ωκεανίας-, οι Ιάπωνες παρουσίασαν τη μοτοσυκλέτα σε 3 χρωματισμούς, με τον λευκό-μπλε να απευθύνεται στους νοσταλγούς των εκδόσεων K4, K5, Κ6 και Κ7 της μοτοσυκλέτας.

Πέρα από το λευκό-μπλε χρώμα, το GSX-R1000R 2025 θα διατίθεται σε δυο ακόμα χρωματικούς συνδυασμούς, ασημί-μπλε-μαύρο και κόκκινο-μαύρο-ασημί.

Το GSX-R1000R του 25 δεν έχει καμία άλλη διαφορά από το μοντέλο του 24, που με τη σειρά του δεν είχε από το 23, που με τη σειρά του…

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένει ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 999.8 κ.εκ. με τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων (τιτανίου παρακαλώ) SR-VVT, το σύστημα Suzuki Exhaust Tuning-Alpha με τη βαλβίδα στην εξάτμιση, το Suzuki Ram Air Direct (SRAD) στην εισαγωγή αέρα, το 6τάχυτο κιβώτιο τύπου κασέτα, και τα κάθετα τοποθετημένα μπεκ του ψεκασμού S-TFI. Τα μπουζί είναι ιριδίου και ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.

Στα ηλεκτρονικά βρίσκουμε γκάζι ride-by-wire, ενώ μια μονάδα αδρανειακών μετρήσεων IMU 6 αξόνων βελτιστοποιεί τη λειτουργία των ABS, Traction Control (10 επιπέδων), των τριών Riding Modes, και του συστήματος που αποτρέπει το ανασήκωμα του πίσω τροχού στο φρενάρισμα (Motion Track Brake System), ενώ η μοτοσυκλέτα έρχεται με quick-shifter 2 κατευθύνσεων, Launch Control, Suzuki Easy Start System, και Low RP Assist.

Το πλαίσιο είναι δυο δοκών αλουμινίου, με ρυθμιζόμενη θέση ψαλιδιού, ενώ στις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι SHOWA Balance Free Fork (BFF) και μονό πίσω αμορτισέρ SHOWA Balance Free Rear Cushion lite. Οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες μπροστά που πιάνουν σε δίσκους 320 mm είναι της Brembo, ενώ μεταλλικά είναι τα σωληνάκια φρένων.

Ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο μεγάλο GSX-R εκτός Ευρώπης, ενώ εμείς θα πρέπει να αρκεστούμε στα Hayabusa και GSX-8R, που είναι οι σπορ μοτοσυκλέτες της Suzuki με Euro 5+ προδιαγραφές.

Ετικέτες

Royal Enfield Himalayan 440: Παρουσιάζεται τον Σεπτέμβρη στην Ινδία με εξατάχυτο κιβώτιο

Ο κινητήρας του Scram 440 αναβαθμίζει το αερόψυκτο Himalayan
himalayan
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Himalayan με τον αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα LS410, αυτόν που για πρώτη φορά άνοιξε τη γκάμα της Royal Enfield σε νέα μοτέρ μετά από πολλές δεκαετίες με τον κλασικό μονοκύλινδρο των Bullet.

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει από τον Απρίλιο, η Royal Enfield είχε βάλει στόχο να ανανεώσει το βασικό της Himalayan με τη νεότερη υπερκυβισμένη εκδοχή του αερόψυκτου μονοκύλινδρου, LS440, που μετρά 443cc και μας συστήθηκε με το Scram 440.

Πλέον η είδηση εξελίχθηκε από φημολογία σε ραντεβού, καθώς η Royal Enfield ανακοίνωσε στην Ινδία πως η παρουσίαση του νέου Himalayan με τον ελαφρώς μεγαλύτερο κινητήρα θα γίνει την 4η Σεπτεμβρίου 2026 στην πόλη Leh της ινδικής επαρχίας Ladakh, τιμώντας παράλληλα τα δεκάχρονα γενέθλια της μοτοσυκλέτας που άνοιξε τον δρόμο στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και μια σειρά από ρεκόρ πωλήσεων που σε παλιότερες εποχές θα φάνταζαν αδιανόητα.

Με τον νέο κινητήρα το Himalayan δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά από πλευράς απόδοσης, καθώς η ισχύς 25.4 hp και η ροπή 3,5 kgm σίγουρα δεν συνιστούν μεγάλο άλμα από τους 24.3 hp και 3,3 kgm που αποδίδει στην τρέχουσα μορφή των 411cc, ωστόσο υπάρχει μια άλλη διαφορά που θα εκτιμηθεί δεόντως από το μοτοσυκλετιστικό κοινό. Το εξατάχυτο κιβώτιο που θα έρθει στο νέο Himalayan 440 οπωσδήποτε θα βελτιώσει την εικόνα της μοτοσυκλέτας στον ανοικτό δρόμο.

Κατά τα λοιπά δεν αναμένονται αλλαγές από τη σημερινή μορφή του βασικού Himalayan, καθώς οι εκτιμήσεις του ινδικού Τύπου μιλούν για ίδια σχεδίαση και εξοπλισμό με το μοντέλο που γνωρίζουμε και στη χώρα μας.

Το νέο Himalayan 440 έρχεται προς αντικατάσταση του ανάλογου μοντέλου με τον αερόψυκτο κινητήρα LS410 και προφανώς δεν επηρεάζει σε τίποτε το υγρόψυκτο Himalayan 450.