Suzuki V-Strom 1050/XT 2020-EICMA: Άλμα στο μέλλον με αναφορές στο παρελθόν

Θυμίζει DR BIG αλλά είναι φορτωμένο με νέες τεχνολογίες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/11/2019

Δύο εντελώς διαφορετικές σε χαρακτήρα εκδόσεις θα έχει το νέο Suzuki V-Strom 1050 από το 2020. Η έκδοση XT είναι φορτωμένη με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά και μερικά ακόμα που δεν έχουν οι ανταγωνιστές και η βασική έκδοση κρατάει το πνεύμα της απλότητας για όλους όσοι δεν θέλουν την πολυπλοκότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων. Το σκεπτικό της Suzuki είναι να προσφέρει δύο μοντέλα, που το ένα θα έχει πολύ ανταγωνιστική τιμή και θα δελεάσει όσους κοιτάζουν τις on-off της κατηγορίας των 700-800 κυβικών και το άλλο θα αντιμετωπίζει στα ίσια τις φορτωμένες με hi-end ηλεκτρονικά mega on-off.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση του νέου V-Strom 1050, οι σχεδιαστικές αναφορές στο DR 750 S “Big” είναι σαφέστατες, με το χαρακτηριστικό ρύγχος, τον τετράγωνο LED προβολέα (από το νέο KATANA) και φυσικά τις δύο από τις χρωματικές επιλογές του πορτοκαλί-άσπρου και του φωτεινού κίτρινου με την μπλε σέλα, που είχαν τα αγωνιστικά DR-Z της εργοστασιακής ομάδας του Paris-Dakar (διαθέσιμα μόνο στην έκδοση XT). Η έκδοση XT είναι 11 κιλά πιο βαριά (247kg αντί 236kg της απλής) και πιο 50mm πιο χαμηλή (!) έχοντας συνολικό ύψος 1.465mm αντί για 1.515mm της απλής.

Η Suzuki δεν μας έχει δώσει ακόμα ποιες διαφορές έχουν στις διαδρομές των αναρτήσεων, όμως η διαφορά στην απόσταση από το έδαφος είναι 5mm και το ίδιο ακριβώς είναι στο ύψος της σέλας. Οι εξωτερικές διαφορές των δύο εκδόσεων ολοκληρώνονται με τις διαφορετικές ζάντες, όπου η βασική έκδοση έχει χυτές αλουμινίου και η ΧΤ έχει ακτινωτές. Οι διαστάσεις τους είναι ακριβώς οι ίδιες και φοράνε ελαστικά 110/80-19 εμπρός και 150/70-17 πίσω.

Καμία από τις δύο εκδόσεις δεν έχει ημί-ενεργητικές αναρτήσεις και διατηρούν το (θαυμάσιο κατά την άποψή μας) πλήρως ρυθμιζόμενο upside down πιρούνι των 43mm της KYB και το αντίστοιχα συμβατικό πίσω αμορτισέρ με την εύκολη ρύθμιση της προφόρτισης χωρίς εργαλεία. Ο κυβισμός του κινητήρα με τα δύο μπουζί σε κάθε κύλινδρο παραμένει στα 1037cc (οπότε το όνομα 1050 του νέου μοντέλου είναι τόσο λάθος όσο και ήταν και το 1000 του προηγούμενου) αλλά έχει αποκτήσει ψεκασμό ride by wire, μαζί με το σύστημα low rpm Assist, την αυτόματη μίζα και τον υποβοηθούμενο συμπλέκτη.

Στα πλαίσια προσαρμογής στις προδιαγραφές Euro 5, οι εκκεντροφόροι εισαγωγής και εξαγωγείς άλλαξαν αποκτώντας μεγαλύτερο βύθισμα βαλβίδων και μικρότερο overlap. Η ιπποδύναμη είναι στους 105,9 ίππους στις 8.500 στροφές και έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της απόκρισης του γκαζιού, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με μικρότερη ιπποδύναμη για όσους έχουν δίπλωμα Α2.

Το πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ονομάζεται S.I.R.S (δηλαδή Suzuki Intelligent Ride System) όμως ΜΟΝΟ η έκδοση ΧΤ έχει IMU και περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο traction control, hill hold control, slope dependent control και load dependent control (ρυθμίζει την πίεση στο εμπρός φρένο όταν η IMU διαπιστώσει ανασήκωμα του πίσω τροχού), δικάναλο cornering ABS με δυνατότητα ρυθμίσεων της ευαισθησίας του και επιπλέον δυνατότητα να κατανέμει αυτόματα την πίεση εμπρός-πίσω λαμβάνοντας υπόψη την μεταφορά βάρος στους δύο τροχούς κατά την επιβράδυνση.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου και το video απ' την παρουσίαση

Η ΧΤ έχει επιπλέον και cruise control που μπορεί να ενεργοποιήσεις μετά τα 50km/h. Τα όργανα και στις δύο εκδόσεις είναι μια μεγάλη μονόχρωμη LCD με μαύρο φόντο και λευκές ενδείξεις που περιλαμβάνει και αισθητήρα θερμοκρασίας περιβάλλοντος προειδοποιώντας για συνθήκες παγετού στο δρόμο.

Ετικέτες

CFMOTO Dual 250: Το αντί-Serow έρχεται Ελλάδα στη μισή τιμή των ανταγωνιστών της [VIDEO]

Με διάθεση να ανακατέψει την τράπουλα στις μικρού κυβισμού on-off
CFMOTO DUAL 250
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/11/2025

Η Dual 250, η μικρή On-Off μοτοσυκλέτα της CFMOTO, θα κυκλοφορήσει σε τιμή πολύ "δυνατή" σε σχέση τις προδιαγραφές της και αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Αναμένεται η κυκλοφορία της μικρής και ελαφριάς CFMOTO Dual 250 με την τιμή απόκτησης να περιμένουμε, όπως είχαμε πει στο αναλυτικό άρθρο για την μικρή μοτοσυκλέτα, να βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα του ανταγωνισμού που προκύπτει στην κατηγορία των on-off 250-300 κ.εκ.

Με μοτοσυκλέτες στην κατηγορία να έχουν μέχρι και διπλάσια τιμή από αυτή που περιμένουμε για το CFMOTO Dual 250 (όπως το Honda CRF 300 L στα 6.300 ευρώ) σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη.

CFMOTO DUAL 250

Εάν επαληθευτούμε με βάση τον παραπάνω συλλογισμό και η μοτοσυκλέτα τιμολογηθεί στα 3.200 με 3.300 ευρώ, περίπου όσο ένα μικρό σκούτερ ή ένα παπί θα φέρει νέα δεδομένα στο τραπέζι στις προσιτές μοτοσυκλέτες και λοιπά δίκυκλα, εφόσον βέβαια η τιμή και η μοντέρνα σχεδίαση δεν είναι τα μόνα προσόντα της.

CFMOTO DUAL 250

H πρόταση της CFMOTO είναι μια οικονομική λύση για τόσο για νέους αναβάτες, όσο και σαν καθημερινό μέσο στην επαρχία, ενώ παραμένει και μια επιλογή για όσους ενδιαφέρονται να "πατήσουν" χώμα χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε δυνατότητες και χωρίς να τινάξουν φυσικά το budget.

CFMOTO DUAL 250

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση, δείτε την μοτοσυκλέτα προπαρασκευής που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε σε μια ακόμη Ευρωπαϊκή πρωτιά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MOTO Magazine (@motomag.gr)

Ετικέτες